نایب رئیس کمیسیون کشاورزی نسبت به ورود گندم تراریخته هشدار داد
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: آنهایی که میگویند گندم به دلیل آببر بودن کشت نشود و گندم وارد کنیم، بدانند؛ واردات گندمی که نمیدانیم تراریخته است یا آلوده خود یک دغدغه است.
نظر افضلی در گفتوگو با خبرگزاری فارس، در پاسخ به برخی منتقدان کشت گندم در کشور که آن را به دلیل کمآبی به صلاح نمیدانند، خاطرنشان کرد: آببر بودن گندم یک طرف قضیه است، اما طرف دوم امنیت غذایی کشور است. باید دید گندمی که تولید میشود، چه میزان مصرف داخلی دارد و چه میزان مازاد است.
وی اضافه کرد: قبول دارم که باید به میزان مصرف، تولید کنیم که اگر تولید گندم را روی خط 8 میلیون تن نگه داریم، نیاز کشور را تأمین میکند. چرا که سال گذشته 14 میلیون تن به صورت خرید تضمینی وارد سیلوها شد و باید دید شرایط نگهداری در سیلوها به چه شیوهای است، چرا که با بالا و پایین شدن رطوبت گندم ممکن است، حجم زیادی از محصول نگهداری شده به سم آفلاتوکسین آلوده شود.
به گفته نماینده مردم نهبندان در مجلس شورای اسلامی، از طرفی دیگر نمیدانیم که اگر بخواهیم گندم وارد کنیم، کیفیت آن در چه سطحی است و آیا این گندم تراریخته است یا خیر. مضاف بر آنکه کشورهای بزرگ تولیدکننده گندم، با خودداری از صادرات گندم به راحتی میتوانند با امنیت غذایی ما بازی کند.
وی همچنین از ورود یک محموله 60 هزار تنی ذرت آلوده به بنادر کشور طی چند ماه گذشته خبر داد که به سم آفلاتوکسین آلوده بود و افزود: شرکت پشتیبانی امور دام با این موضوع برخورد کرد، اما نمیدانیم که این محموله ترخیص شد یا نه.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان تأکید کرد که در کشت گندم علاوه بر آنکه باید به فکر خودکفایی این محصول در کشور باشیم، باید به مسائل پس از برداشت هم دقت کنیم.
گفتنی است رئیس جدید سازمان محیطزیست از کسانی است که هم نسبت به واردات گندم و هم نسبت به واردات محصولات تراریخته نظر مثبت دارد. عیسی کلانتری مشکلات کمآبی را برای رد خودکفایی بهانه قرارداده و از سوی دیگر از واردات محصولات تراریخته حمایت کرده است تا جایی که منتقدان این محصولات را به خاطر ابراز نگرانی از مشکلات این محصولات، به زدن حرف مفت متهم نمود!
معاون رئیسجمهور چندی پیش هم اذعان کرد که 70 درصد محصولات وارداتی کشور تراریخته است. وی درباره اینکه دانشمندان میگویند سالها زمان میبرد تا اثر مصرف محصولات تراریخته خود را نشان دهد، تصریح کرد: هنوز چیزی اثبات نشده، اما همین مرغی که مصرف میکنیم 70 درصد غذایش از جمله سویا و ذرت تراریخته است.
این در حالی است که محققان و مسئولان متعددی نسبت به این موضوع هشدار دادهاند. به عنوان نمونه نتیجه مطالعات چندین ساله یک بیولوژیست فرانسوی سرطانزا بودن محصولات تراریخته را اثبات کرده است.
مطالعات دو ساله اریکسرانیلی بیولوژیست مولکولی در فرانسه نشان داد که تومورهای سرطانی در موشهای صحرایی که محصولات تراریخته استفاده کرده بودند به شدت رشد کرده و نتیجه گرفتند که محصولات تراریخته باعث ایجاد سرطان در موش شده و امکان دارد بر جامعه انسانی هم بسیار خطرناک باشد.