kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۸۲۲۱
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۵
انتقاد رئیس‌خانه صنعت از عملکرد نظام بانکی:

نرخ سود تسهیلات با احتساب جریمه تا ۴۰ درصد می‌رسد

رئیس‌خانه صنعت با انتقاد از عملکرد نظام بانکی در خصوص سود‌های بالای بانکی گفت: نرخ سود تسهیلات بانکی با جریمه و دیرکرد نزدیک ۳۹ تا ۴۰ درصد است.

گروه اقتصادی-

روز گذشته مراسم بزرگداشت روز صنعت با حضور مقامات ارشد کشور از جمله وزیر صنعت، معدن و تجارت، معاون اول رئیس‌جمهوری، رئیس‌خانه صنعت و... برگزار شد که باز هم عملکرد ضعیف دولت در حوزه تولید در آن خودنمایی می‌کرد.
اکنون پس از چهار سال از روی کارآمدن دولت روحانی همچنان تولید‌کنندگان در وضعیت نا‌به‌سامانی به سر برده و هر چند روز یکبار یا خبر تعطیلی کارخانه‌ها و یا خبر کاهش ظرفیت تولید بنگاه‌های تولیدی به گوش می‌رسد. هرچند رشد بخش صنعت و معدن در سال گذشته به رقم 2/2 درصد رسید (که در جای خود عدد قابل ملاحظه‌ای محسوب نمی‌شود) اما در سال 94 نیز شاهد رشد منفی 6/1 بودیم که نشان می‌دهد صنعت و معدن کشور هنوز سرپا نشده است. ضمن اینکه آمار‌ها نشان می‌دهد طی یکسال گذشته سهم اشتغال بخش صنعت در کل کشور از 32/5 به 31/9 درصد کاهش پیدا کرده و در کل، سهم بخش صنعت از محصولات ناخالص داخلی کشور (بدون معدن، نفت و گاز، ساختمان و تامین آب، برق و گاز طبیعی) از سال 93 با روند نزولی مواجه شده و در سه سال اخیر حدود ۵/۱ درصد کمتر شده است.
متاسفانه تولید کنندگان با بحران‌هایی از جمله سود بالای وام تسهیلات رو به رو هستند و این موضوع با توجه به شرایط رکودی کشور که مانع از گردش مالی مناسب تولید کنندگان می‌شود، اجازه پرداخت چنین سود‌هایی را به آن‌ها نمی‌دهد و لذا این تولیدکنندگان عمدتا بدهکار بانک‌ها می‌شوند.
در همین راستا، رئیس‌خانه صنعت در مراسم روزگذشته وزارت صنعت اظهار داشت: سود تسهیلات برای صنعت در مراحل اولیه 18 درصد و طوری است که حتما باید سپرده‌گذاری انجام شود که به این ترتیب نرخ واقعی سود تسهیلات به 22 تا 23 درصد می‌رسد.
به گزارش فارس، سید عبدالوهاب سهل آبادی با بیان اینکه سالهاست انتظار تک نرخی شدن ارز را می‌کشیم، ادامه داد: طبق گفته آقای جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور نرخ سود بانکی کاهش یافته است، اما من می‌گویم که هیچ کاهشی اتفاق نیفتاده و نرخ سود با احتساب جریمه و دیرکرد، ارقام بالایی می‌شود.
وی افزود: نرخ سود تسهیلات بانکی با جریمه و دیرکرد نزدیک ۳۹ تا ۴۰ درصد است.رئیس‌خانه صنعت همچنین با اشاره به صحبت‌های رئیس‌سازمان امور مالیاتی مبنی بر حمایت مالیاتی از تولیدکنندگان، گفت: در شرایط رکود، تولیدات ما در مدت‌های طویل به فروش می‌رسد و بازپرداخت پول ما بیش از یک سال زمان می‌برد، چطور انتظار دارید که ما هر سه ماه یکبار مالیات بر ارزش افزوده بپردازیم؟
سهل آبادی بیان کرد: سازمان امور مالیاتی عنوان می‌کند که بخشی از مالیات تولیدکنندگان را بخشیده است، این چه منت بزرگی است که بر سر ما می‌گذارند؟ باید به آنها مراجعه کنیم و در مورد دینی که به گردن نداریم التماس کنیم که جرایمش را ببخشند.
وی توضیح داد: قرار بود 30 درصد درآمد هدفمندی به صنعت پرداخت شود که هنوز پرداخت نشده است.رئیس‌خانه صنعت در ادامه با اشاره به دستگیری برخی صنعتگران به دلیل معوقات بانکی، اضافه کرد: یکی از صنعتگران در زندان درگذشت و اواخر سال گذشته نیز با شکایت بانک، همسر 73 ساله وی نیز دستگیر شد و به زندان رفت.
سهل آبادی با طرح این سؤال که تبلیغات کالای ایرانی با چه قیمتی در صدا و سیما انجام می‌شود؟ این پرسش را نیز مطرح کرد که کدامیک از تولیدکنندگان توان پرداخت این هزینه را دارند؟
اما آنچه که درباره این بزرگداشت به نظر می‌رسید صورت بپذیرد، ارائه شفاف عملکرد وزارت صنعت در دولت یازدهم بود، موضوعی که ظاهرا باز هم مورد غفلت دولتمردان قرار گرفته و حتی خبرگزاری حامی دولت ایسنا نیز در خصوص این بزرگداشت نوشته است: نکته قابل تامل در ارتباط با برگزاری مراسم روز ملی صنعت و معدن این بود که علی رغم دعوت از بسیاری از واحدهای صنعتی و معدنی، حضور مسئولان دولتی و اصحاب رسانه شاهد اعلام خبر جدیدی در حوزه صنعت و معدن نبودیم و این مراسم بدون خبر خاص و جدید برای بخش صنعت و معدن کشور رو به پایان است.
غیبت رئیس‌جمهور در مراسم روز صنعت
وزیر صنعت معدن و تجارت نیز در همایش روزگذشته با اشاره به غیبت روحانی در این بزرگداشت، گفت: قرار بود مراسم روز ملی صنعت با حضور رئیس‌جمهور برگزار شود ولی به دلیل کسالت مختصری که داشتند، نتوانستند در این مراسم حاضر شوند.
محمدرضا نعمت زاده ادامه داد: با اشاره به هدف گذاری انجام شده برای افزایش درآمد سرانه کشور از 5800 دلار فعلی به 10 هزار دلار طبق برنامه راهبردی صنعت، گفت: ارزش افزوده سرانه صنعت از 520 دلار فعلی باید به هزار دلار برسد.وی با بیان اینکه طی چهار سال اخیر یک میلیون اشتغال جدید در بخش صنعت، معدن، تجارت و اصناف ایجاد شده است، گفت: امسال نیز ایجاد 450 هزار فرصت شغلی پیش‌بینی شده است.
گفتنی است، وزیر صنعت در حالی از تبدیل درآمد سرانه 5800 دلاری فعلی به 10 هزار دلار سخن می‌گوید که خود دولتمردان در زمان انتخابات وعده 2/5برابر کردن درآمد ملی یکی از کاندیدا‌ها را به تمسخر می‌گرفتند! ولی در حال حاضر خودشان تصمیم گرفتند درآمد سرانه را تقریبا دو برابر کنند.
همچنین در خصوص اشتغال نیز باید گفت وقتی نرخ بیکاری رکورد پنج سال اخیر را شکسته و از ابتدای دولت که 10/4 درصد بود به 12/6 درصد افزایش پیدا کرده، خصوصا اینکه همانطور که در سرآغاز نوشته هم ذکر شد حتی سهم اشتغال بخش صنعت طی یکسال اخیر کمتر شده، ارائه آمار‌هایی مبنی بر تعداد فرصت‌های شغلی، چه ما به ازای قابل لمسی برای مردم خواهد داشت؟