kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۷۷۱۹
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۶ - ۲۱:۰۷

توفان شن در سیستان وبلوچستان تردد در جاده‌ها را مختل کرد

نوسان سرعت وزش باد و توفان شن و گرد و غبار در شمال سیستان وبلوچستان از صبح دیروز چندین بار موجب بسته و باز شدن محورهای ارتباطی زابل- زاهدان و زابل- نهبندان و سرگردانی رانندگان در این مسیرها شد.

 

به گزارش ایرنا، توفان شن و گرد و غبار در شمال سیستان و بلوچستان در روز گذشته سبب بسته شدن 2 مسیر اصلی زاهدان - زابل و زابل - نهبندان خراسان جنوبی شد اما با فروکش کردن گردو غبار راه‌های یادشده بازگشایی شده اما رفت و آمد با احتیاط و کندی انجام می‌شد.
از صبح دیروز دستگاه‌های دست‌اندرکار در سه نوبت باز و بسته شدن این محورها را اعلام کردند.
غلامرضا اربابی مدیرکل مدیریت بحران استان اظهار داشت: جاده زاهدان - زابل در شمال استان دیروز بر اثر توفان گرد و خاک و کاهش دید به مدت یک ساعت بسته شده بود که بازگشایی شد اما با توجه به تداوم توفان مجددا مسدود اعلام شد که لحظاتی بعد اداره راهداری و پلیس راه بازگشایی این 2 محور را اعلام کرد و گفت: احتمال بسته شدن این راه‌ها بر اثر توفان شن وجود دارد.
به گفته یکی از رانندگان پس از بازشدن مجدد راه زابل- زاهدان براثر توفان و شدت گردوغبار تصادف زنجیره‌ای در محدوده تاسوکی تا دوراهی دشتک اتفاق افتاد که در این حادثه پنج دستگاه خودرو با یکدیگر برخورد کردند.
بر اساس اعلام هواشناسی سیستان وبلوچستان، با توجه به تداوم وزش بادهای شمالی دید افقی در روز گذشته در مناطق مختلف استان کاهش یافته و در زاهدان سرعت باد به 70 کیلومتر بر ساعت و دید افقی به 500 متر، در میرجاوه دید به 700 متر، در زهک هزار متر، در نصرت آباد، سراوان، خاش و زابل نیز دید افقی به 2 هزار متر و در ایرانشهر به 2 هزار و 500 متر رسید.
پیش‌بینی می‌شود وزش بادهای شمالی تا روز چهارشنبه با شدت زیاد همراه با گرد و خاک در شمال سیستان و بلوچستان و با شدت کمتر در نواحی مرکزی و جنوبی استان تداوم داشته باشد.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: از ابتدای اردیبهشت امسال تا کنون به چهار هزار و 308 خانوار طوفان زده ساکن 59 روستا در منطقه سیستان واقع در شمال استان امدادرسانی شده است.
غلامرضا اربابی اظهار داشت: سه هزار و 987 سبد غذایی در این مدت میان ساکنان روستاهای طوفان زده شمال سیستان و بلوچستان توزیع شده است.
وی افزود: تمام دستگاههای امدادی و اجرایی سیستان و بلوچستان برای مقابله با بحران گرد و خاک و طوفان در آماده باش کامل هستند. وی گفت: 21 نقطه ماسه‌گیر در شمال استان شناسایی و ماشین‌آلات راهداری برای امدادرسانی به حادثه‌دیدگان احتمالی در مواقع توفان گرد و خاک در این نقاط مستقر شده است. هر ساله وزش بادهای 120 روزه در سیستان از نیمه دوم خرداد ماه آغاز می‌شود و با نوسان تا اواسط شهریور ماه ادامه دارد.