یک فعال کارگری:
تعداد متقاضیان کارورزی عمق فاجعه بیکاری را نشان میدهد
یک فعال کارگری گفت: آمارهای متفاوتی از ۶۰ هزار تا ۲۷۰ هزار نفر از تعداد ثبتنام کنندگان در سامانه کارورزی منتشر میشود که اگر این آمار واقعیت هم داشته باشد، عمق فاجعه بیکاری در جامعه ما را نشان میدهد.
علی خدایی در گفتگو با ایسنا اظهار کرد: رونمایی از طرح کارورزی پوششی برای اجرای طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کسب و کار بوده تا فارغ التحصیلان و کارورزان از هیچگونه حمایت بیمهای یا دستمزدی برخوردار نشوند.
عضو کانون عالی شوراهای اسلامی کار ادامه داد: اینکه ۲۷۰ هزار نفر حاضرند بیگاری بکشند تا سر کار بروند، افتخار نیست و نظام آموزش عالی باید مسیر ورود فارغ التحصیلان به بازار کار را به گونهای ترسیم میکرد که امروز با فرصتهای شغلی خالی و تقاضای بالای نیروی کار مواجه نبودیم.
وی با تاکید بر اینکه مهارت آموزی و کارورزی جزو وظایف نظام آموزشی کشور است، اظهار کرد: سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با ارائه آموزشهای مهارتی باید به وظیفه خود در قبال مهارت آموزان عمل کند.
خدایی گفت: اگر هدف، کارآموزی نیروی انسانی است باید مطابق ذیل فصل پنجم قانون کار که به مهارت آموزی و کارورزی اشاره دارد، عمل کنیم؛ یعنی فرد از زمانی که وارد محیط کار شد ذیل قانون کار باشد. منتها در آنجا قید شرط سنی داریم و حداقل سن ۱۵ سال و حداکثر سن ۱۸ سال است ولی وقتی قید شرط سنی برداشته میشود با ناهنجاری مواجه میشویم.
به گفته خدایی در چنین طرحهایی عنوان فرد به کارورز، کارآموز یا مهارت آموز تغییر میکند و با تغییر و عوض کردن مفاهیم، دستورالعملهای غیر قانونی صادر میشود.این مقام مسئول کارگری در پایان گفت: علیرغم آنکه جلسات طرح کارورزی در وزارت کار به خوبی پیش میرفت و با طرح دغدغهها و پیشنهادات خود دستورالعمل مذکور رو به اصلاح بود؛ متاسفانه اطلاع از ابلاغ طرح مهارت آموزی در محیط واقعی کار موجب شد تا از تشکیل جلسات بعدی طرح کارورزی خودداری و ادامه بحث را منوط به توقف کامل اجرای دستورالعمل مهارت آموزی کنیم.