kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۳۹۹۱
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۳:۴۷
نگاهی به دیروزنامه‌های زنجیره‌ای

تحلیل مردم روستاها و شهرهای کوچک ضعیف است!


سرویس سیاسی-
نفس شرکت در انتخابات ریاست جمهوری به عنوان نامزد، شرکت در رقابت است. حال ممکن است نامزدی به دلایل مختلف حزبی یا غیر آن به نفع نامزد دیگری کناره‌گیری کند. این امری مرسوم است و بارها اتفاق افتاده است. اما در این دوره انتخابات شاهد مواردی بودیم که در نوع خود برای نخستین بار اتفاق افتاده است. شرکت معاون اول رئیس‌جمهور در انتخابات با عنوان نامزد «ضربه گیر» یکی از آن موارد بود. اما مورد دیگر این بود؛ روزنامه اعتماد در شماره دیروز خود مصاحبه‌ای را با هاشمی طبا انجام داده است.
در این مصاحبه که با عنوان «چرا آمدم؟ و چرا به روحانی رای می‌دهم؟» منتشر شده، هاشمی‌طبا گفته است: «من خودم هم به روحاني راي مي‌دهم! كنار هم نمي‌روم! خيلي‌ها مي‌گويند كه تناقض است. مي‌گويم راست مي‌گوييد ما هميشه در تناقضات زندگي مي‌كنيم. هيچ اشكالي ندارد.»
این موضوع دیروز با واکنش کاربران محیط مجازی روبرو شد که از آن با عنوان طنز این انتخابات نام می‌بردند. از طرف دیگر باید از وی پرسید اینکه شما به دیگری رای می‌دهید یعنی کسی را شایسته‌تر از خود پنداشته اید پس چرا در انتخابات به عنوان نامزد حضور یافته و انصراف هم نمی‌دهید؟!
هاشمی طبا راست می‌گوید نه تنها حامیان دولت در تراز مسئولانی مانند هاشمی طبا بلکه حتی همین دولتی که فریاد مردم سر می‌دهد و از نجومی بگیر حمایت می‌کند؛ دولتی که فریاد دانستن مردم سر می‌دهد همه قراردادهایش محرمانه است آیا دولت تناقض‌ها نیست؟
روحانی کارنامه دل‌چسبی ندارد اما به او رای دهید!
 روزنامه زنجیره‌ای وقایع اتفاقیه، سرمقاله دیروز خود را به نوشته‌ای از کارگردان فیلم «آشغال‌های دوست داشتنی» اختصاص داد که وی ابتدا با ادعای اینکه بدون داوری همدلانه در مناظره‌ها، روحانی و جهانگیری را متفاوت‌تر از بقیه نامزدها دانسته، به صراحت حمایت خود از روحانی را اعلام کرده و سپس دلیل این حمایت قاطع! را اینگونه تشریح کرده است: «..اهالي سينما به‌خوبي مي‌دانند که کارنامه چهارساله دولت روحاني در حوزه سينما و فرهنگ، آن‌چنان دلچسب نيست به ‌ويژه در حوزه تعداد فيلم‌هاي توقيفي... متأسفانه دوستان در حوزه فرهنگ‌وهنر نتوانستند به وعده‌هايشان عمل کنند.... من که اين حرف را مي‌زنم از همه بيشتر در اين دولت آسيب ديده‌ام. !!!»
نکته جالب این حمایت عجیب و طنز گونه آنجاست که این کارگردان با این دلیل که روحانی کارنامه دل چسبی ندارد و وی در دوران ریاست جمهوری خود از وی آسیب دیده، خواستار جذب آرای خاکستری به نفع نامزد مطلوب خود نیز شده است و از آن قابل تأمل‌تر تیتر کنایه‌آمیز این مطلب است!
وقتی آفتاب یزد خود را هیچ حساب می‌کند!
روزنامه آفتاب یزد در مطلبی با عنوان «رئیسی روزنامه ندارد؟» نوشت: «از میان روزنامه‌های موجود، روزنامه قدس متعلق به آستان قدس است که تولیت آن بر عهده آقای رئیسی است. طبیعتا ماموریت این روزنامه در حال حاضر دفاع از ایشان است».
این روزنامه زنجیره‌ای به روزنامه‌های حامی روحانی نیز اشاره کرد و نوشت: «روحانی و جهانگیری نیز بدون روزنامه نیستند. روزنامه ایران، تریبون دولت است. این روزنامه در کنار روزنامه شهروند، وابسته به جمعیت هلال احمر از آقای روحانی و جهانگیری حمایت می‌کند. در حال حاضر نیز از «ظواهر امر»! چنین بر می‌آید که روزنامه آرمان ملی توسط ستاد روحانی منتشر می‌شود».
نکته قابل توجه اینجاست که این روزنامه زنجیره‌ای در اقدامی مضحک، حتی اسم خود را نیز از فهرست روزنامه‌های حامی روحانی حذف کرده است. با بررسی روزنامه‌های کثیر الانتشار با فهرستی حدود 40 روزنامه حامی روحانی از جمله آفتاب یزد، مردمسالاری، اعتماد، شرق، آرمان، ایران، شهروند، قانون، بهار، وقایع اتفاقیه، ابتکار، کار و کارگر، 19 دی، ندای اصلاحات، اسرار، روزان، همدلی، ستاره صبح، بشارت نو، همبستگی، ابرار، آسیا، دنیای اقتصاد، آفتاب اقتصادی، ابرار اقتصادی، اخبار صنعت، تجارت، تعادل، جهان اقتصاد، جهان صنعت، عصر اقتصاد، گسترش تجارت، صنعت، خبر، اطلاعات، جمهوری اسلامی و...مواجه می‌شویم.
در روزهای اخیر، روزنامه‌های زنجیره‌ای و حامیان دولت با اتهام زنی، تهمت استفاده تبلیغاتی حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی از امکانات آستان‌قدس‌رضوی را مطرح کردند، حال آنکه خود، امکانات دولتی را تبدیل به ابزار تبلیغات کرده‌اند. این اتهام زنی دولتی‌ها در حالی است که تاکنون هیچ اقدامی که شائبه استفاده تبلیغاتی از امکانات آستان قدس را داشته باشد، مشاهده نشده است.برای نمونه روزنامه قدس متعلق به آستان قدس رضوی در ایام انتخابات در اقدامی حرفه‌ای، بدون هیچ شائبه تبلیغاتی صرفا به بازنشر اخبار مهم می‌پردازد. نکته جالب اینکه این روزها بانک مرکزی با دادن آگهی‌های مهمل، بدعت‌آمیز و غیرقانونی در حال جبران حمایت تمام‌قد روزنامه‌های زنجیره‌ای از دولت است.
اتهام زنی حامیان دولت به رقبای روحانی در حالی است که روزنامه دولتی ایران که با بودجه عمومی و از بیت‌المال اداره می‌شود، در روزهای ثبت نام نامزدهای ریاست جمهوری رسما به بولتن انتخاباتی روحانی تبدیل شد و بدون توجه به جرم بودن استفاده از اموال عمومی برای تبلیغات انتخاباتی، صفحه نخست خود را به تصویر رئیس‌دولت در هنگام ثبت‌نام برای دور جدید انتخابات ریاست جمهوری اختصاص داد.
روحانی به صورت جهادی کشور را به آرامش و ثبات رساند!
روزنامه آرمان در مصاحبه با محمد اشرفی اصفهانی نوشت:«آقای روحانی هنگامی که بر سر کار آمدند با خزانه خالی دولتی مواجه شدند که در انزوای بین‌المللی قرار داشت... باید به خاطر داشت که آقای روحانی از سابقون انقلاب هستند و در طول چهار سال گذشته به صورت جهادی کشور را به آرامش و ثبات رساندند».
اشرفی اصفهانی در بخش دیگری از مصاحبه گفت:«اینکه برخی از رقبای آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری عنوان می‌کنند که مشکلات معیشتی و اقتصادی مردم همچنان پابرجاست بیش از آنکه با واقعیت منطبق باشد برای جذب آراست.باید یادمان باشد که مشکلات اقتصادی و معیشتی متعلق به دوران آقای روحانی نیست و ریشه در گذشته و به‌خصوص سیاست‌های اشتباه دولت‌های نهم و دهم، دارد».
این ادعا که «روحانی به صورت جهادی کشور را به آرامش و ثبات رساند» در حالی است که اکنون رکود سنگین، تعطیلی کارگاه‌ها و کارخانه‌های تولیدی، بیکاری جوانان، حقوق‌های معوقه کارگران، فساد 12 هزار میلیاردی صندوق ذخیره فرهنگیان، حقوق‌های نجومی، وضعیت نابسامان بورس اوراق بهادار و...وضعیت نامناسب اقتصادی را پدید آورده است.
روزنامه‌های زنجیره‌ای و حامیان دولت با دروغ‌هایی همچون خزانه خالی و تحویل گرفتن زمین سوخته، با حواله دادن تمامی مشکلات به گذشته به دنبال سرپوش گذاشتن بر کارنامه خالی دولت یازدهم هستند.
رئیس دولت یازدهم صریح‌تر شده یا...؟
روزنامه زنجیره‌ای بهار در سر مقاله خود از رفتارهای تند، توهین‌ها و تخریب‌های رئیس‌جمهور نسبت به رقبای انتخاباتی و همچنین منتقدان خود، را «صریح‌تر شدن روحانی» عنوان کرد و در ادعای عجیب و البته طنزگونه نوشت: «حسن روحانی نشان داده است که معمولا تخریب‌های جریان مخالف خود را با سکوت و کنایه نادیده می‌گیرد و در چهار دهه سیاست ورزی‌اش به خصوص در این سه سال و نیم اخیر که بیش از گذشته بر روی صحنه است نشان داده که چندان اهل بگو مگوهایی از جنس آن چه احمدی نژادی‌ها متخصص(!) آن هستند نیست. از همین رو می‌توان گفت که در این روزها رئیس‌جمهور روحانی با نوعی از مخالفت سازمان یافته علیه خود روبه‌رو شده است که برابر آن دیگر سکوت مرسوم و شیوه بیان کنایی خود را جایز نمی‌داند و صریح‌تر به میدان آمده است.»
اینکه این روزنامه‌های زنجیره‌ای برای مانایی نامزد مطلوب خود در قدرت از هیچ اقدامی فروگذار نمی‌کنند شاید قابل درک باشد اما اینکه در این مسیر حتی برای مخاطبان خود اندک‌شان و شعور قائل نیستند بسی جای تاسف دارد. چه آنکه سخنان هنجار شکنانه رئیس‌جمهور طی هفته اخیر علیه عزت ملی و توان دفاعی و همچنین زیر سؤال بردن خدمات 38 ساله نظام در راستای تخریب رقبا به حدی مشمئز‌کننده بود که صدای حامیان وی را نیز درآورد . حال باید از این روزنامه پرسید رفتار این روزهای رئیس‌جمهور صراحت است یا وقاحت؟
توهین حامی روحانی به مردم روستاها
روزنامه‌های زنجیره‌ای در روزهای گذشته سیاست دوگانه‌ای را در پیش گرفته اند، از یک سو تلاش دارند مردم را از گذشته بترسانند و بگویند اگر به روحانی رای ندهید دولت‌های سابق تکرار خواهند شد و از سوی دیگر به شکست سال 84 می‌پردازند که با وجود نامزدهای اصلاح‌طلب مردم به گزینه دیگری رای دادند.
مصطفی معین وزیر علوم دولت اصلاحات در گفت‌و‌گو با شماره دیروز شرق به این مسئله پرداخته و ضمن این ادعا که روحانی پیروز خواهد شد گفت: باید مسئله را جدی گرفت، مخصوصا فرهیختگان، نخبگان، دانشگاهیان و دانشجویان باید بتوانند هم در ستادهای انتخاباتی حضور بیشتری داشته باشند و هم در متن جامعه در گذرگاه‌ها و چهارراه‌ها حضور داشته و با مردم برخورد و گفت‌وگوی چهره به چهره داشته باشند. سعی کنند شرایط را تحلیل کرده و نقاط قوت دولت را مطرح کرده و خطراتی که ممکن است کشور در صورت عدم تداوم دولت تدبیر و امید، با آن روبه‌رو شود را برای مردم تشریح کنند. من امکان تداوم فعالیت این دولت را در دور دوم جدی می‌دانم.
معین در ادامه ضمن توهین به مردم روستاها و شهرها گفت : مناظره برای مخاطبانی که تحلیل دقیق‌تری از شرایط کشور داشته و آگاهی سیاسی بیشتری دارند و البته بنا به دلایلی نمی‌خواستند در انتخابات شرکت کنند، اثرگذارتر است و یخ‌های آنها به‌تدریج آب می‌شود. اما در سطح توده مردم به‌ویژه در روستاها و شهرهای کوچک که ممکن است تحلیلي قوی از شرایط حساس کشور، منطقه و عملکرد دولت قبلی نداشته باشند، ممکن است خود مناظره مقداری آثار منفی داشته باشد.
البته چنین تحلیلی از سوی معین چندان عجیب هم نیست چرا که مردم پاسخ ادعاهای او را در انتخابات سال 84 به صورت صریح داده‌اند.
کینه محکومِ دادگاه ویژه روحانیت از رئیسی بروز کرد
عبدالله نوری وزیر کشور دولت اصلاحات که توسط مجلس پنجم استیضاح و برکنار شد و در ادامه به دلیل تخلفات فراوان محاکمه و به زندان محکوم شد کینه قدیمی خود از قوه قضائیه و دادگاه ویژه روحانیت را بروز داد.
وی در گفت‌و‌گویی که روزنامه شرق آن را منتشر کرد گفت : برای من شفاف نیست که در قوه قضائیه، ایشان (رئیسی) چه اقدام مثبتی انجام داده است. در سازمان بازرسی، در دادستانی، در معاونت اول قوه قضائیه، در دادگاه ویژه روحانیت، چه کارنامه موفقی داشته است؟ اگر کاندیدای ریاست‌جمهوری تنها ایشان بود و من می‌خواستم رأی دهم، یک برگه سفید در صندوق می‌انداختم به خاطر اینکه هیچ شناختی از ایشان ندارم. درحال‌حاضر هم ایشان ادعاهایی دارد که من متوجه نمی‌شوم. حرف‌های ایشان را نمی‌فهمم. البته ممکن است عده‌ای هم با حرف‌های ایشان، دلخوش شوند، ولی من خیلی نگرانم.
عبدالله نوری از سویی می‌گوید رئیسی را نمی‌شناسد و از سوی دیگر مدعی است که از پیروزی او نگران است ، سؤال این جا است که چگونه فردی که کسی را نمی‌شناسد و نمی‌تواند نفیا و اثباتا درباره او نظری دهد باید از پیروزی او نگران باشد؟!
نکته دیگر این که عبدالله نوری چنان که گفته شد به دلیل محاکمه و محکوم شدن توسط قوه‌قضائیه و دادگاه ویژه روحانیت نسبت به این قوه و نیز دادگاه ویژه که حجت‌الاسلام رئیسی در این دادگاه مسئولیت داشته است کینه به دل دارد و این گونه اظهارات از وی طبیعی به نظر می‌رسد .