فروش آنلاین طلا بدون ذخیرهسازی در بانک مرکزی ممنوع شد
رئیس مرکز تجارت الکترونیک وزارت صمت گفت: بر اساس نامه اخیر بانک مرکزی، طلای فروختهشده باید موجود و در بانک ذخیره شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، «امین کلاهدوزان» رئیس مرکز تجارت الکترونیک وزارت صمت در فضای مجازی نوشت: دغدغههایی که اخیرا در مورد فروش طلا آنلاین مطرح شد؛ مهمترین ریسک در فروش طلا، خالیفروشی است. یعنی کسب و کار پول را از مشتری دریافت میکند ولی طلا را در اختیار ندارد.
بر اساس نامه اخیر بانک مرکزی که مورد حمایت مرکز تتا (مرکز توسعه تجارت الکترونیکی) هم هست، طلای فروخته شده باید موجود و در بانک ذخیره شود.
گفتنی است وزارت صمت در تاریخ هشتم مردادماه سال جاری از طرح سند باکس خود با عنوان اولین سکوی هوشمند معاملات فلزات گرانبها رونمایی کرد.
این سامانه برای جلوگیری از خالیفروشی فلزات گرانبها در فضای مجازی و اعمال نظارتهای ثانویه و بیشتر در این بازار مشغول به فعالیت است.
صدور فاکتور برای فروش مجازی
«حمیدرضا رستگار»، رئیس اتاق اصناف تهران هم اخیرا در میزگردی با موضوع خرید و فروش غیرقانونی طلا در فضای مجازی، اظهار کرد: هر فردی که در حوزه طلا پروانه دارد برای اینکه بتواند در فضای مجازی خرید و فروش انجام دهد باید ذیل جواز خود اینماد دریافت کند.
وی تصریح کرد: در فروش طلا در فضای مجازی نیز باید فاکتور با کد رهگیری صادر تا تخلفات احتمالی در آینده رهگیری شود.
رئیس اتاق اصناف تهران درباره جلوگیری از خالیفروشی و لزوم تأیید اصالت طلا در این سامانه اظهار کرد: با تأیید این موضوع باید اشاره کرد که فروش آنلاین طلا نیازمند نظارت بیشتری برای جلوگیری از خالیفروشی است. انبارهای دیگری نیز در صنوف معتمد و در اتحادیههای دیگری وجود دارد و کدی برای خریدار صادر و تأیید گرفته میشود تا اطمینان لازم به خریدار داده شود.
«ایرج نیازی» رئیس بانک کارگشایی هم اظهار کرد: از دیرباز مردم به سمت خرید و فروش طلا در فضای مجازی از جمله طلای آبشده رفتهاند و به دنبال خرید این محصول در بستر امن و به صورت ۲۴ ساعته هستند.
وی افزود: تا با امروز ۴۰۰ مجوز خرید و فروش طلا صادر شده است که ۲۰۰ مورد آنها تراکنش داشتهاند اما تنها پنج شرکت فعالیت بیشتری دارند. این سامانه ایجاد شد تا افرادی که مجوزهای لازم را از اتحادیه طلا کسب کردهاند موجودی آنها نیز در این سامانه ثبت و تحت نظارت و در بانک کارگشایی نگهداری شود.
نیازی با بیان اینکه در صورتی که نظارتی وجود نداشته باشد، احتمال کلاهبرداری و پولشویی و سفتهبازی در فضای مجازی امکانپذیر است، ادامه داد: آغوش بانک کارگشایی برای کسب و کارهای آنلاین باز شده تا این کسب و کار فعالیت خود را به صورت شفاف ادامه دهند. در سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها، طلا به صورت امانی طلا نزد بانک کارگشایی به امانت گذاشته میشود تا اطمینان لازم برای خریداران صورت گیرد.