kayhan.ir

کد خبر: ۱۰۱۵۴۸
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۶ - ۲۲:۳۷
گزارش خبری کیهان

پایان ثبت‌نام نامزدها با رکورد۱۶۳۶ نفر /نامزد ضربه‌گیر آمد ۲ نامزد انقلابی انصراف دادند

دیروز با پایان یافتن فرصت ثبت نام، رئیس‌ستاد انتخابات کشور گفت: طی 5 روز ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری در مجموع 1636 نفر ثبت‌نام كردند که جوانترین آنها 18 و پیرترین آنها 92 سال داشت.


با پایان پنجمین روز ثبت‌نام از داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری دیروز (26 فروردین) پرونده ثبت‌نام‌ها بسته شد تا از اینجا به بعد در انتظار بررسی‌ها بنشینیم تا شورای نگهبان واجدان شرایط برای احراز پست ریاست جمهوری را اعلام کند. با پایان یافتن زمان ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات ریاست‌جمهوری، از 27 تا 31 فروردین، شورای نگهبان کار بررسی صلاحیت‌ کاندیداهای ریاست‌جمهوری را انجام خواهد داد که این زمان 5 روزه تا 5 روز دیگر هم طبق قانون قابل تمدید است، اما در نهایت وزارت کشور در روز 6 تا 7 اردیبهشت، موظف است اسامی نهایی نامزدهای احراز صلاحیت شده ریاست‌جمهوری 96 را اعلام رسمی کند.
پس از پایان زمان ثبت نام، علی اصغر احمدی رئیس‌ستاد انتخابات کشور در جمع خبرنگاران گفت: «طی 5 روز ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری در مجموع 1636 نفر ثبت نام كردند.»
وی افزود: «در آخرین روز ثبت نام 590 نفر به ستاد انتخابات کشور مراجعه کردند که 137 نفر خانم هستند.»
رئیس‌ستاد انتخابات کشور گفت: «جوانترین نامزد 18 سال و پيرترين نامزد ٩٢ سال سن دارد. تعداد ثبت‌نام كنندگان اين دوره ٩٥٦ نفر نسبت به دوره قبل بيشتر است.»
محمدباقر قالیباف (شهردار تهران)، اسحاق جهانگیری (معاون اول دولت یازدهم)، محسن رهامی، عبدالحسن مقتدایی (استاندار معزول خوزستان در دولت یازدهم)، حسن بیادی (دبیرکل جمعیت آبادگران)، محمد مهدی زاهدی (رئیس‌کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی)، محمد هاشمی، حميدرضا حاجى بابايى (نماینده همدان در مجلس شورای اسلامی)، عوض حيدرپور (نماینده سابق مجلس شورای اسلامی) و صادق خليليان (وزير جهاد و كشاورزی دولت پيشين) از مهمترین افرادی بودند که در آخرین روز برای ثبت نام به وزارت کشور مراجعه کردند.
مهرداد بذرپاش (نماینده سابق مجلس شورای اسلامی) نیز در واپسین لحظات در ستاد انتخابات حضور یافت و اعلام کرد: «من ثبت‌نام نمی‌کنم و به نفع نيروهای انقلاب كناره‌گيری می‌کنم و ایده‌هایم را در اختیار جریان انقلاب می‌گذارم.»
محمدحسن قدیری ابیانه نیز با حضور در وزارت کشور در جمع خبرنگاران گفت: «به نفع حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی که روز گذشته برای حضور در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نام‌نویسی کردند، از ورود به عرصه انتخابات کنار می‌کشم و  ثبت‌نام نخواهم کرد.»
نتیجه مدیریت انکار!
محمدباقر قالیباف شهردار تهران بعدازظهر دیروز با حضور در ستاد انتخابات کشور جهت شرکت در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اعلام کاندیداتوری کرد. وی پس از ثبت‌نام در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم از پاسخ دادن به سوالات خبرنگاران خودداری کرد و به قرائت یک بیانیه‌ پرداخت.
قالیباف در بیانیه خود اردیبهشت 96 را روزهای سرنوشت سازی برای مردم ایران توصیف کرد و گفت: «وضع موجود نتیجه حاکم شدن مدیریتی است که برداشت دقیقی از واقعیت‌های اجرایی کشور نداشته و ندارد. لذا برای کسب رای وعده صد روزه می‌دهد  و بعد از ۴ سال حرف و بی‌عملی مجبور به بی‌صداقتی می‌شود و آن وعده را انکار می‌کند. حال آیا می‌توان به دیگر وعده‌های او اعتماد کرد؟ «من نگفتم» نتیجه همین بی‌عملی و بی‌صداقتی است.»
شهردار تهران در ادامه تصریح کرد: «آقای روحانی از بهتر شدن وضعیت اقتصادی می‌گویند اما اگر ایشان پای خود را از درون اتاقشان بیرون بگذارند و میان مردم بروند و از واقعیت‌های ملموس درون جامعه تصویر دقیق‌تری پیدا می‌کنند و برایشان روشن می‌شود که تنها ۴ درصد جامعه از وضع موجود رضایت دارند. واقعیت این است که اقشار مختلف از این که واحدهای تولیدی بزرگ و کوچک یکی پس از دیگری تعطیل می‌شوند یا کارگران خود را به اجبار کاهش می‌دهند، بسیار ناراضی‌اند.»
ایجاد 5میلیون شغل
 با مدیریت جهادی
قالیباف گفت: «اگر آقای روحانی میان مردم بودند به جای  اینکه با آمارهای کاغذی از وضعیت خوب اقتصادی سخن بگویند با گوش‌های خود می‌شنیدند که مردم می‌پرسند: چقدر شعار؟ چقدر وعده؟ و چقدر حرف؟»  
وی که به عنوان مدیری جهادی شناخته می‌شود در ادامه تاکید کرد: «شما می‌توانید به او [قالیباف] اعتماد کنید چون تیمی توانمند و پرانرژی با ترکیبی از جوانی و تجربه و روحیه جهادی را مسئول امور اجرایی کشور خواهد کرد. قالیباف هم کم خطای فردی و کاری ندارد اما همیشه بر این باور تکیه داشته است که حرفی بزن که بتوانی عمل کنی و سابقه‌اش نشان داده که همیشه متعهد به وعده‌هایش بوده است و امروز یعنی ۲۶ فروردین ماه ۱۳۹۶، من، محمدباقر قالیباف به شما تعهد می‌دهم با توکل به خداوند منان و به پشتوانه شما « دولت مردم » را تشکیل دهم و در یک دوره چهار ساله با انقلابی اقتصادی درآمد کشور را دو و نیم برابر افزایش دهم، ۵ میلیون شغل ایجاد کنم، نظام مالیاتی را به نفع ۹۶ درصد مردم تغییر دهم و از همه مهمتر برنامه‌ای مدون و دقیق برای حل مشکلات فوری اقشار کم درآمد اجرا کنم.»
نگرانی اصلاح‌طلبان از عدم پیروزی روحانی
صبح دیروز برخی چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب با حسن روحانی دیدار کرده و درباره انتخابات ریاست‌جمهوری گفت‌وگو کردند.
خبرگزاری تسنیم از قول یک منبع آگاه نوشته است اصلاح‌طلبانی که در این جلسه حضور داشتند از احتمال عدم رای‌آوری حسن روحانی ابراز نگرانی کرده و تاکید کردند که لازم است گزینه‌‌های احتمالی جایگزین یا پوششی نیز در کنار روحانی باشد. این افراد به روحانی گفته‌اند مناسب است که گزینه‌‌های پوششی در کنار شما باشند. به گفته این منبع مطلع، چهره‌هایی که اصلاح‌طلبان به او برای کاندیداتوری پیشنهاد کردند اسحاق جهانگیری، محمدجواد ظریف، ملک‌زاده، زنگنه و حبیب‌الله بی‌طرف بودند.
جهانگیری در قامت کاندیدای پوششی
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور دقایق پایانی زمان ثبت‌نام دوازدهمین دور ه انتخابات ریاست جمهوری وارد ستاد انتخابات کشور شد.
جهانگیری پس از ثبت نام در انتخابات گفت: «برای رساندن ایران به جایگاه واقعی در منطقه و ایران هیچوقت شرایط آنقدر مهیا نبوده است.»
وی خاطرنشان کرد که آنچه امروز بیش از هر چیز برای برون رفت از چالش‌ها نیاز است وحدت و یکپارچگی و حضور همه گروه‌ها در صحنه است.
جهانگیری درباره دلیل حضور خود در انتخابات گفت: : «تصمیم گیری دشواری بود، دوره‌های گذشته هم تا درب وزارت کشور آمدم اما منصرف شدم، این بار اصرار دوستان و شخصیت‌های اصلاح‌طلب و رایزنی‌ها با برخی افراد در همین بعد از ظهر، باعث شد برای ثبت نام اقدام کنم.»
معاون اول رئیس‌جمهور گفت: من فکر نمی‌کنم در هیچ مقطعی بعد از انقلاب هیچ رئیس‌جمهور با معاون اول این رابطه نزدیک و دوستانه را داشته باشد. من و آقای روحانی کنار هم و مکمل هم هستیم.آقای روحانی هم جایگاه خود را در انتخابات خواهد داشت.»
انصراف جلیلی
سعید جلیلی با صدور بیانیه‌ای انصراف خود را از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد.
در این بیانیه آمده است: جمهوریت نظام اقتضا می‌کند، مردمی که آزادانه انتخاب می‌کنند راه حل‌های تفکر انقلابی را برای اداره‌ امور بشناسند و باور کنند. آن‌گاه که مردم اقناع شوند تنها تفکر انقلابی می‌تواند کشور را از تنگناها و تهدیدها عبور دهد و فرصت‌ها را به نتیجه برساند، این باور، مردم را به گزینه‌ای انقلابی در انتخابات رهنمون خواهد ساخت. همچنان که اگر ابرهای تردید بر کارآمدی گفتمان انقلاب اسلامی سایه افکند، باور مردم به آن تضعیف خواهد شد. چنان‌که در مناظرات سال 1392، چنین تردیدهایی سایه افکند.
در بخش دیگری از این بیانیه خاطرنشان شده است: اینجانب با تشکر از همه هموطنان و چهره‌های خدوم و دلسوز مخصوصا جوانان پرشور و باورمند انقلابی که در ماه‌های گذشته با نظر لطف، این برادر خود را به حضور در فرآیند انتخابات ریاست جمهوری دعوت کردند اعلام می‌کنم با تمرکز ویژه بر «موضوعیت» انتخابات و نه صرفا طریقیت آن برای کسب قدرت، در این فرآیند فعالانه حضور خواهم داشت و از هم اکنون به سهم خود از همه نیروهای انقلاب دعوت می‌کنم با تمام توان برای شکوفایی ظرفیت انتخابات در مسیر بازیابی مسائل اصلی کشور و راه‌حل‌های مبتنی بر منظومه معرفتی- آرمانی انقلاب اسلامی در صحنه باشند.