kayhan.ir

کد خبر: ۹۸۱۷۶
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۷

انتقاد شدید سخنرانان کنفرانس مونیخ علیه اظهارات ضداروپایی ترامپ

پنجاه و سومین کنفرانس امنیتی مونیخ که امروز به کار خود پایان می‌دهد به صحنه انتقادات تند و تیز مقامات ارشد اروپایی علیه تمایلات ضد اروپایی ترامپ تبدیل شد.


 اروپای واحد در بحران قرار دارد. بحرانهای اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و سیاسی طی سال‌های اخیر به صورت همزمان اتحادیه اروپا را در محاصره خود قرار داده‌اند همین مسئله بر ضریب آسیب پذیری بیرونی اتحادیه اروپا افزوده است رویکرد سلبی ترامپ نسبت به ناتو، اتحادیه اروپا ، منطقه یورو و حمایت وی از تجزیه اروپا، نیز مزید بر علت شده و مقامات اروپایی را حسابی به و حشت انداخته است که نمود عینی این وحشت کنفرانس امنیتی مونیخ و انتقادات تند و تیز این مقامات از ترامپ بود.
در همین راستا «ولفگانگ ایشینگر» رئیس‌کنفرانس امنیتی مونیخ در سخنانی ضمن انتقاد از حمایت «دونالد ترامپ» از احساسات ضد منطقه یورو و فروپاشی اتحادیه اروپا، تاکید کرد: اظهارات ترامپ اعلان یک جنگ غیر نظامی بین واشنگتن و بروکسل است. به گفته وی حمایت بیشتر ترامپ از احساسات ضد منطقه یورو و فروپاشی اتحادیه اروپا، احتمالا منجر به یک جنگ غیرنظامی بین واشنگتن و بروکسل خواهد شد.
وزیر دفاع آلمان نیز در سخنانی در افتتاحیه کنفرانس امنیتی مونیخ درباره تکروی در عرصه سیاست خارجی به آمریکا هشدار داد و در سخنانی شدیداللحن علیه دولت ترامپ، از آمریکا خواست تا روابط «فراآتلانتیک» را بدیهی فرض نکند.
«فون در لاین»  افزود: دوستان آمریکایی ما به خوبی می‌دانند که لحن شما مقابل اروپا و ناتو تاثیر (منفی) مستقیمی در انسجام قاره ما دارد. وجود یک اتحادیه اروپای باثبات به نفع آمریکا هم هست؛ همین‌طور یک ناتوی قوی و متحد.
آندژی دودا، رئیس‌جمهوری لهستان هم تاکید کرد: اساس قدرت ما وحدت ماست. ما نباید بی‌پروا فراآتلانتیک را زیر سؤال ببریم. همه ما متوجه هستیم که تبعات یک بی‌ثباتی بالقوه در اروپا در هر دو طرف اقیانوس اطلس حس خواهد شد.
روابط «فراآتلانتیک» یا به عبارتی دو سوی اقیانوس اطلس به روابط تجاری، سیاسی، امنیتی و اقتصادی کشورهای دو سوی این اقیانوس گفته می‌شود که به شکل کلی در روابط اروپا با آمریکا خلاصه می‌شود.
روز جمعه (۱۷ فوریه) کنفرانس امنیتی مونیخ در مرکز ایالت «بایرن» آلمان گشایش یافت. در این کنفرانس رهبران حکومتی و دولتی ۳۰ کشور، حدود ۸۰ وزیر و شماری از سیاستمداران و نظامیان بلندپایه حضور داشتند. در میان شرکت‌کنندگان نام دبیرکل سازمان ملل، دبیرکل ناتو، رؤسای پارلمان و شورای اروپا، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نمایندگان سازمان همکاری اسلامی، اتحادیه عرب، سازمان شانگهای، اینترپل، سازمان‌های مدافع امور پناهندگان و مهاجران به‌چشم می‌خورد. این کنفرانس امروز به کار خود پایان می‌دهد.