kayhan.ir

کد خبر: ۹۷۸۶۸
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۵
با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی

کار احداث بزرگ‌ترین کارخانه پلاسمای خون خاورمیانه در کرمان آغاز شد

عملیات اجرایی احداث بزرگ‌ترین کارخانه پلاسمای خون در خاورمیانه دیروز با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در کرمان آغاز شد.


به گزارش ایرنا، عملیات اجرایی این کارخانه که از آن به عنوان نخستین پالایشگاه پلاسمای انسانی در ایران و بزرگ‌ترین کارخانه در خاورمیانه نام برده می‌شود، در سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به استان کرمان و با حضور مسئولان استان در بخش ماهان از توابع شهرستان کرمان آغاز شد.
رئیس هیئت مدیره شرکت پلاسمای نوین در آیین آغاز عملیات اجرایی این طرح گفت: عملیات اجرایی کارخانه پلاسمای خون در شهرک صنعتی فناوری سلامت واقع در جاده ماهان با یک هزار و 200 میلیارد تومان اعتبار آغاز شده است.
سید محمد صدرهاشمی افزود: مهمترین طرح کارخانه پلاسمای خون ماهان، پالایشگاه پلاسمای انسانی است که در این پالایشگاه بعد از جمع آوری پلاسما از آن آلبومین فاکتورهای هشت و 9 که هم اکنون به کشور وارد می‌شود، به دست می‌آید.
وی اظهار کرد: احداث کارخانه پلاسمای خون ماهان 300 میلیون دلار صرفه جویی ارزی در سال درپی دارد و مصداق کامل اقتصاد مقاومتی دانش بنیان است.
وی گفت: این طرح علاوه بر ایجاد امنیت دارویی، موجب خودکفایی کشور در زمینه تولید پلاسما و سایر محصولات تولیدی خون می‌شود.
صدرهاشمی افزود: با احداث این کارخانه پلاسمای خون، ایران هشتمین کشور دنیاست که پالایشگاه پلاسمای انسانی دارد و این کارخانه اولین در ایران و بزرگترین در خاورمیانه است.
کارخانه پلاسمای خون در زمینی به مساحت 90 هکتار در 48 کیلومتری کرمان احداث می‌شود.
این کارخانه برای 800 نفر اشتغالزایی و 700 هزار لیتر فرآورده خونی در سال تولید می‌کند.
همچنین لاریجانی در سفر خود به کرمان کارخانه نورد بردسیر را در این شهرستان افتتاح و عملیات اجرایی کارخانه ذوب آلیاژی را آغاز کرد.
آیین بهره‌برداری از بزرگترین کارخانه نورد جنوبشرق کشور عصر دیروز با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، و مسئولان استان کرمان در سایت ماشین‌سازی سابق بردسیر برگزار شد. تاکنون 150 میلیارد تومان اعتبار ریالی و 24/5 میلیون یورو اعتبار ارزی توسط شرکت جهان فولاد سیرجان برای ساخت این کارخانه سرمایه گذاری شده است.
اجرای این طرح حدود 20 سال قبل به منظور تولید ماشین آلات راهسازی آغاز و به دلیل نداشتن توجیه اقتصادی تعطیل شد.
پس از آن چندین طرح پیش بینی شد که به مرحله اجرا درنیامد و سرانجام طرح احداث کارخانه 500 هزار تنی نورد بردسیر در دولت تدبیر و امید از پیشرفت خوبی برخوردار و تکمیل شد.
این کارخانه در فاز نخست 500 هزار تن میله گرد در سایزهای مختلف را تولید می‌کند و زمینه اشتغال 250 نفر به صورت مستقیم و 700 نفر به صورت غیرمستقیم فراهم می‌شود.
همچنین با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی عملیات اجرایی کارخانه ذوب آلیاژی با ظرفیت سالانه 500 هزار تن و سرمایه گذاری 350 میلیارد تومان در شهرستان بردسیر آغاز شد.