یک کارشناس معدن:
معدنکاران از برخی تصمیمات دولت ضرر میکنند
یک کارشناس معدن با بیان اینکه تسهیلات به سختی پرداخت میشود گفت: برخی تصمیمات دولت به زیان معدنکاران تمام میشود.
سعید صمدی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در ارزیابی وضعیت بخش معدن، اظهار داشت: بحثهایی درمورد پرداخت تسهیلات به این بخش مطرح شد، اما معدنکاران برای دریافت این تسهیلات با مشکلات مختلفی روبهرو هستند.
وی توضیح داد: یک زمان اعلام شد که برای گرفتن تسهیلات، بانکها نباید در مورد چک برگشتی و تسهیلات معوق صنعتگران و معدنکاران سختگیری کنند، اما در حال حاضر اگر معدنکاری دارای چک برگشتی یا تسهیلات معوقه باشد، نمیتواند به راحتی وام جدید دریافت کند.
این کارشناس معدن با اشاره به رکود موجود در فعالیتهای صنعتی و معدنی، گفت: اتفاقی که قرار بود در پرداخت تسهیلات بانکی صورت گیرد، به طور شفاف عملی نشد.
صمدی همچنین با اشاره به ابلاغ مصوبه پذیرش پروانه معدن به عنوان وثیقه نزد بانکها از 15 سال پیش، افزود: به ندرت بانکی پیدا میشود که پروانه معدن را به عنوان وثیقه قبول کند.
وی با بیان اینکه پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان و معدنکاران بسیار خرد شده است، افزود: این تسهیلات به صورت سهمیهبندی به استانها اختصاص مییابد و در استانها نیز بین بخشهای مختلف صنعتی و معدنی خرد میشود که در نهایت، رقم قابل توجهی به تولیدکنندگان نخواهد رسید.
این کارشناس معدن با اشاره به اینکه قرار بود دولت در زمینه تحریک تقاضا در بازار اقداماتی را انجام دهد، گفت: این موضوع به نتیجه نرسید، رکود همچنان برقرار است و مشکلات تولید سر جای خود باقی مانده است.
به گفته وی، یکی از بخشهای مشکلدار معدنی، معادن زغالسنگ است که حدود 300 میلیارد تومان از ذوبآهن طلب دارند.
رئیس کمیته معدن خانه اقتصاد پیشنهاد کرد دولت خط اعتباری را برای حل مشکل معادن زغالسنگ اختصاص دهد، به طوری که این خط اعتباری به صورت وام برای شرکت ذوبآهن تعیین شود و معادن زغالسنگ به طلب خود برسند.
صمدی با بیان اینکه بخش معدن فاقد برنامه بلندمدت است، گفت: سرمایهگذاران در این بخش باید نسبت به وضعیت سود و زیان خود مطمئن باشند، این درحالی است که برخی تصمیمات دولتی باعث زیان معدنکاران میشود.
وی توضیح داد: به گفته معاون معدن وزیر صنعت قرار است از سال آینده برای صادرات سنگآهن، عوارض وضع شود، این درحالی است که هماکنون برای تولید 17 میلیون تن فولاد در کشور، سالانه 30 میلیون تن سنگآهن مصرف میشود. در شرایطی که تولید فولاد افزایش قابل ملاحظهای ندارد، وضع عوارض برای صادرات به ضرر معدنکاران خواهد بود.
این کارشناس معدن تأکید کرد: کارخانههای تولیدکننده فولاد، سنگآهن داخلی را 20 تا 25 درصد پایینتر از قیمتهای جهانی خریداری میکنند و در این شرایط نباید برای فولادسازان رانت ایجاد شود.