میرکاظمی:
آقایان با افزایش هزینههای جاری و نقدینگی باغ سوخته تحویل خواهند داد
نماینده مجلس نهم با اشاره به اینکه روحانی قبلاً هم کشور را معطل وعده غربیها کرده بود گفت: عدد و رقمها نشان میدهد میخواهند یک باغ سوخته تحویل بدهند.
به گزارش خبرگزاری فارس، سید مسعود میرکاظمی در جمع دانشجویان و کارشناسان اقتصادی به نقد عملکرد دولت در حوزه اقتصاد پرداخت و اظهار کرد: آقای روحانی در سالهای 82 تا 84 دبیر شورای امنیت ملی بودند و همان موقع تأسیسات هستهای را تعلیق کردند. 22 ماه تعلیق داوطلبانه کردند به امید اینکه گشایش اقتصادی بشود. به استناد کتاب «امنیت ملی و دیپلماسی هستهای» که متعلق به آقای روحانی است ما توان هستهای کشور را تعطیل کردیم و بازرسیهای بیش از حد در ایران انجام شد. حتی برای بازدید از پارچین و مراکز نظامی هم آمدند و هر چه خواستند انجام دادند. بعد که نوبت آنها شد که بیایند رونق اقتصادی بدهند اما سرانجام سر قولهای خود نایستادند و نیامدند.
وی افزود: تیم مذاکره کننده آن موقع چه کسی بود؟ همین آقای روحانی و آقای ظریف. تعجب دارد کسی که این تجربه را داشته چرا دوباره بازار را معطل میکند و رکود را عمیقتر کرده و مصالح کشور را به آمریکا و غرب گره میزند.
تابستان سال 84 آقای روحانی در آخرین روزهای کاری خود نامهای به البرادعی؛ مدیر کل وقت آژانس بینالمللی انرژی اتمی نوشت که در آن آورده است: یک سال دیگر و با انجام بیش از یک هزار نفر روز از سختترین بازرسیها، مدیر کل در بند 112 گزارش نوامبر سال 2004 خود، مجدداً تأکید کرد که «تمامی مواد هستهای اعلام شده در ایران مورد حسابرسی قرار گرفته و بنابراین، چنین موادی به سوی فعالیتهای ممنوعه منحرف نشدهاند. متأسفانه، در مقابل اگر نگوییم هیچ، ایران مابهازای بسیار اندکی دریافت کرد و بارها اقدامات اعتمادساز خود را افزایش داد و تنها در عوض آن، با قولهای انجام نشده و درخواستهای بیشتر روبهرو شد. قولهای اکتبر 2003 ]مهر1382[ سه کشور اروپایی درباره همکاری هستهای، امنیت منطقهای و منع گسترش، هنوز حتی بررسی هم نشدهاند!»
وی با استناد به نظر کارشناسان اقتصادی بخش عمدهای از مشکلات اقتصادی کشور را ساختاری عنوان و تصریح کرد: «بخش دیگر مدیریتی یک بخش هم مربوط به تحریم است. سهم تحریم 20 درصد است.»
میرکاظمی با تأکید بر اینکه دولت نباید 80 درصد ظرفیت کشور را برای تحریم 20 درصدی رها بکند گفت: جوانی که امروز بیکار بود منتظر بود صبح برجام انجام شود و ظهر به سر کار برود! بعضی از این فعالان اقتصادی میآمدند میگفتند ما الآن سرمایهگذاری نمیکنیم قرار است دلار 1000 تومان شود! اینها را به خود من میگفتند. من میگفتم از این خبرها نیست، بروید سرمایهگذاری بکنید. میگفتند نه! برای چه الآن با دلار سههزار تومانی تجهیزات و ماشینآلات بخریم؟ فردا 1000 تومان میشود و روی هر دلار دو هزار تومان ضرر میکنیم. این را در ذهن مردم جا انداخته بودند!
وی نیازمندی کشور به یک برنامه اقتصادی منسجم را یک ضرورت برشمرد و تصریح کرد: کشور بدون توجه به شرق و غرب به یک برنامهریزی منسجم نیاز دارد.
نماینده مردم تهران در مجلس نهم اضافه کرد: در حوزه هوا فضا، نانو، سلولهای بنیادی، حوزههای دفاعی و هر جایی که ما امروز رتبه جهانی داریم و باعث افتخار ایرانیان است، با اتکا به توان داخلی و جهاد اقتصادی و اقتصاد مقاومتی بوده که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند اما در مقابل این اندیشه، نگاه لیبرالی و غربزدگی و خودکمبینی است. هر جایی که به اینها وصل شدیم و منتظر بودیم و دستمان را دراز کردیم که اینها مشکل ما را حل کنند، جامعه از ابعاد مختلف آسیب جدی دید.
میرکاظمی با بیان اینکه با آدرس غلط دادن به مردم منابع کشور را هدر میدهند، اظهار داشت: الآن چند سال منتظر هستند شرکت پژو و رنو بیاید مشکل را حل کند. سابقه صنایع بعضی از اینها در ایران بیش از این حوزههایی است که ما رتبه اول یا دوم یا سوم جهان را داریم یا جزو 10 کشور اول جهان هستیم. چرا آدرس غلط میدهند؟ یک حوزه را نام ببرند که به غرب و استعمار وصل شدند و در جهان رتبه آوردند؟ این سیاسی کردن اقتصاد کشور است.
به گفته میرکاظمی آدرسهای غلط دادن به اقتصاد کشور باعث گمراه کردن مسئولان و خواص و مردم میشود؛ وقتی آدرس غلط بدهید و مردم دنبال آن بروند، نتیجه نمیگیرند، یعنی زمان را از دست دادید، یعنی هزینه کردید، یعنی منابع مردم را هدر دادید و نتیجهاش میشود چیزی که الان میبینیم. بایستی سهم تحریم را به همان اندازهای که وجود دارد محاسبه کرد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس نهم با تأکید بر اینکه حد نهایی فشار تحریمها بر اقتصاد ایران همان بود نه بیشتر، گفت: اوباما در سال 92 اعلام کرد که تحریمها علیه ایران دیگر اثربخش نیست. درست همان موقع برجام را مطرح کردند، یعنی در جایی که آمریکا باید عقبنشینی میکرد.
باغ سیب و گلابی
یا باغ سوخته؟!
میرکاظمی با بیان اینکه هزینه جاری آخرین سال دولت قبل 88/9 هزار میلیارد تومان و ظرف سالهای 91 تا 94 به دو برابر یعنی 170 هزار میلیارد تومان رسیده ادامه داد: طبق گزارش بانک مرکزی در ابتدای این دولت نقدینگی بین 450 تا 470 هزار میلیارد تومان بود که امروز به 1200 هزار میلیارد تومان رسیده است. روزنامههای زنجیرهای در دوران دولت قبل مرتب میگفتند گرانی وجود دارد و دلیل آن تولید نقدینگی است ولی امروز میگویند این دو ربطی به هم ندارد. میگویند بازار آرام است اما بایستی گفت اقتصاد را مثل موتور یک خودرو خاموش کردهاند و اگر این روشن شود و حرکت کند بعداً میفهمند که اژدهای نقدینگی یعنی چه.
وی افزود: اینها نگرانیهای آینده است که نمایی از نهال سیب و گلابی را نشان میدهد. چیزی که آقایان دارند به آینده تحویل میدهند باغی است که هر چه جلوتر برویم نهالهای بیشتری را از دست میدهیم. میخواهند یک باغ سوخته تحویل بدهند. عدد و رقمها این را نشان میدهد.
وزیر اسبق بازرگانی با بیان اینکه اگر با این روند افزایش هزینههای جاری دولت جلو برویم امکان تأمین این هزینهها وجود نخواهد داشت، ادامه داد: اینها نگرانیهای جدی برای باغ سیب و گلابی است. هزینههای جاری کشور دو برابر شد ولی نه یارانهها بیشتر شد نه حقوق کارمندان دو برابر شده و نه بودجه عمرانی افزایش یافت.
میرکاظمی با تصریح این نکته که عدهای در دولت قبل استفاده از پول حاصل از تسعیر ارز را قبول نمیکردند افزود: همانها حالا در صدا و سیما برای دفاع از این اقدام به صحنه آمدهاند.
وی با تأکید بر اینکه هنر نیست که دولت با فقیر کردن مردم خودش را اداره کند خاطرنشان کرد: نباید به خاطر انتخابات یک فضای غیرواقعی را به مردم نشان داد، در صورتی که اقتصاد رو به افول میرود. به نظر من این تکلیف همه آدمهای صاحبنظر است که این موضوع را باز کنند.