kayhan.ir

کد خبر: ۸۸۷۱۹
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۰

اخبار کوتاه


جایزه مشترک اندیشکده سیاست خارجی انگلیس به ظریف و کری
وزاری خارجه ایران و آمریکا به طور مشترک به خاطر آن چه تلاش برای بهبود روابط بین‌الملل خوانده شده است برنده جایزه چاتم هاوس بریتانیا شدند.
به گزارش تسنیم چاتم هاوس ضمن اعلام این خبر تاکید کرد که نقش کلیدی محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در سال 2015 برای مذاکرات موفقیت‌آمیز هسته‌ای و حصول یک توافق تاریخی میان ایران و گروه 1+5 موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) دلیل اعطای جایزه سالانه چاتم هاوس در 2016 بوده است.
چاتم هاوس با نام کامل مؤسسه سلطنتی روابط بین‌المللی یک سازمان غیردولتی و مرکز پژوهشی در لندن است که به تحلیل چالش‌های استراتژیک می‌پردازد. از چاتم هاوس به عنوان اندیشگاه سیاست خارجی انگلیس یاد می‌شود.

پابرجایی مشکلات اقتصادی نشانه ناتوانی کلیشه‌های قدیمی انتخابات ریاست‌جمهوری
جمعی از چهره‌های علمی، سیاسی و رسانه‌ای طی نامه‌ای ایده جدیدی را برای رقابت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 مطرح کردند.
به گزارش فارس جمعی از چهره‌های علمی، سیاسی و رسانه‌ای طی نامه‌ای با اشاره به جزئیاتی از نقایص و ایرادات مدل رقابت‌های انتخاباتی پیشین و نتایج حاصله از آن تاکید کردند: «پابرجایی مشکلات اقتصادی» به‌عنوان عام‌ترین مطالبات و نیازهای مردم و «افزوده شدن متراکم فساد اقتصادی و اداری به آن» علی‌رغم ظهور و بروز دولت‌های مختلف در آستانه چهل‌سالگی انقلاب، نشانه‌ای واضح از ناتوانی تکرار کلیشه‌های گذشته برای ورود به صحنه مهم و مؤثر انتخابات ریاست جمهوری در اردیبهشت 96 است.
این جمع افزوده است: در برابر این تجربه، می‌توان طرحی نو درانداخت که رقابت‌های انتخاباتی به‌جای «اشخاص» به‌روی «تیم‌های کاری» که دولت‌ها را تشکیل می‌دهند و به‌جای «شعارها» به‌روی «ایده‌های مشخص» برای حل مسایل ملموس و عمومی جامعه باشد.
این جمع خواستار آن شده است که «هر جریان سیاسی و اجتماعی برای مواجهه با مردم در رقابت‌های انتخاباتی تیم کاری دولت مورد نظر خود را متناسب با این مسائل که حداقل شامل معاون اول، رئیس بانک مرکزی و وزرای اقتصادی مثل نفت، جهاد و کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت و مسکن و... می‌شود، مشخص و ایده‌های عملیاتی خود را برای حل مسایل به‌شکل روشن و کاربردی و با ذکر نتایج مورد انتظار در افق چهارساله را بیان کند.»