هفتاد و یکمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما برگزار شد
60 ثانیه سکوت برای قتلعام 140 هزار نفر
هفتاد و یکمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما و قتلعام 140 هزار زن و کودک و پیر و جوان با 60 ثانیه سکوت در این شهر گرامی داشته شد.
هفتاد و یک سال پیش آمریکا در پایان جنگ جهانی دوم با ادعای واداشتن ژاپن به تسلیم، یک بمب اتمی روی شهر هیروشیما انداخت و سه روز بعد نیز همین حادثه ناگوار و تلخ را با انداختن بمبی دیگر به ناگازاکی، برای مردم این شهر رقم زد. تخمین زده میشود که حدود 140 هزار نفر در جریان بمباران شهر هیروشیما و 70 هزار نفر در ناگازاکی بر اثر این حمله و تبعات بعد از آن کشته شدهاند و فقط در سال گذشته 5 هزار و 511 نفر جان خود را به دلیل تاثیر درازمدت تشعشات اتمی در شهر هیروشیما از دست دادند.
اکثر قربانیان حملات اتمی آمریکا به هیروشیما و ناگازاکی غیرنظامی بودند و هنوز پس از سالها آمریکا حاضر به عذرخواهی از این جنایت بشری در کشور ژاپن نشده است. باراک اوبا به عنوان اولین رئیسجمهوری آمریکا از سال 1945، هفتم خرداد ماه سالجاری در جریان چهلودومین اجلاس سران «جی هفت» در این مکان که با اعتراضات مردمی هم همراه بود، حاضر شد اما از مردم ژاپن عذرخواهی نکرد و فقط به این جمله که «کشورهای دنیا باید زرادخانههای هستهای خود را کاهش دهند»، بسنده کرد. نکته جالب توجه اینکه در این مراسم شهردار هیروشیما به جای انتقاد از آمریکا گفت: رهبران کشورهای جهان باید از اوباما یاد بگیرند! و خواستار جهانی عاری از سلاح هستهای شوند.امسال اما هزاران تن از مردم هیروشیما نیز با مشارکت در این مراسم یاد قربانیان فاجعه حمله اتمی را گرامی داشتند و با روشن کردن شمع، یاد آتشی را که آمریکا با کمال قساوت و وحشیگری هفتاد و یک سال پیش به جان مردم این شهر انداخت و آنان را به خاکستر تبدیل کرد، زنده کردند. مراسم دیروز با حضور 50 هزار نفر از بازماندگان و خویشاوندان قربانیان و همچنین جمع کثیری از فعالان صلح، مقامهای رسمی ژاپن، مسئولان و دیپلماتهای 91 کشور جهان تنها با یک دقیقه سکوت برگزار شد و شرکتکنندگان کبوترهای زیادی را به نشانه آزادی رها کرده و به قرائت بیانیه صلح پرداختند. «شینزو آبه» نخستوزیر ژاپن نیز در این مراسم طی سخنانی بدون متهم کردن آمریکا تنها با عباراتی چون «صلح جهانی» و «خلع سلاح اتمی» از همه کشورهای دنیا خواست عزم خود را برای تحقق این اهداف جزم کنند.