kayhan.ir

کد خبر: ۸۰۴۱۵
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۷
رئیس قوه قضائیه خطاب به ترکیه:

نباید آرای مردمی را فقط برای یک‌جا محترم دانست

رئیس قوه‌قضاییه گفت: دولتمردان ترکیه باید به این نکته توجه کنند که احترام به آرای مردم مختص یک کشور نیست و تقابل دولت ترکیه با دولت قانونی و منتخب مردم در سوریه و کمک به تروریست‌ها خطای بزرگی بود که از سوی آن کشور انجام و در نهایت نیز به ضرر ترکیه و موجب تضعیف و ناآرامی در این کشور شد.




به گزارش روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه دیروز مسئولان عالی قضایی با ابراز تاسف از اقدام تروریستی اخیر در فرانسه و کودتای نافرجام در ترکیه که موجب کشته شدن انسان‌های بی‌گناه شد، در خصوص موضع منطقی جمهوری اسلامی ایران در قبال این حوادث به ویژه کودتا در ترکیه گفت: موضع اصولی و منطقی جمهوری اسلامی ایران محکوم کردن هر حرکتی بر خلاف ثبات، امنیت و آرامش کشورهایی است که دولت‌های آنها منتخب مردم و براساس آرای آنان است و بر این اساس کودتای اخیر ترکیه نیز محکوم است.
آملی‌لاریجانی با تاکید بر اینکه «احترام به آرای مردم باید در همه کشورها ملاک قرار گیرد» افزود: دولتمردان ترکیه باید به این نکته توجه کنند که احترام به آرای مردم مختص یک کشور نیست و تقابل دولت ترکیه با دولت قانونی و منتخب مردم در سوریه و کمک به تروریست‌ها خطای بزرگی بود که از سوی آن کشور انجام و در نهایت نیز به ضرر ترکیه و موجب تضعیف و ناآرامی در این کشور شد.
رئیس قوه‌قضاییه با تاکید بر اینکه کشورهای اسلامی باید دوست و دشمن خود را بشناسند، طرح دوستی ترکیه با رژیم صهیونیستی و مقابله با سوریه به عنوان کشوری در محور مقاومت را خطای دولتمردان ترکیه دانست و تصریح کرد: نباید طوری باشد که آرای مردم را فقط در یک جا محترم بدانیم.
وی با اشاره به اینکه در طول بیش از 37 سال گذشته در جمهوری اسلامی ایران انتخابات‌های متعددی برگزار شده و از این حیث کشور ما الگویی بی‌نظیر در منطقه و جهان است، گفت: در این مدت گرایش‌های مختلف سیاسی از طریق آرای مردم به قدرت رسیده‌اند که نشان می‌دهد این نظام، هم بر پایه ارزش‌های الهی و اخلاقی و هم واقعاً بر رأی مردم استوار است.
تروریست خوب و بد نداریم
رئیس دستگاه قضا در ادامه سخنان خود با ابراز تاسف از حادثه تروریستی نیس فرانسه و با تاکید بر اینکه «تروریست خوب و بد وجود ندارد» افزود: اقدام تروریستی اگر در فرانسه بد است در جمهوری اسلامی ایران هم بد است؛ با این حساب باید پرسید چگونه است که گروهک منافقین که بر حسب گزارش‌ها نزدیک به 17 هزار فقره ترور در کشور ما انجام داده است از سوی دولت فرانسه مورد لطف و پذیرایی قرار می‌گیرد.
آملی لاریجانی با اشاره به اینکه دولت‌های غربی در مقابله با تروریسم جدی نیستند و دوگانه عمل می‌کنند تاکید کرد: آنها به زبان حال می‌گویند تروریسم اگر علیه ما باشد بد است اما هر جای دیگری که تروریسم وارد عمل شد خوب است و حتی باید کمکشان کنیم!
رئیس قوه‌قضاییه به اظهارات مسئولان فرانسوی در نسبت دادن حادثه تروریستی اخیر فرانسه به مسلمانان و به کارگیری واژه «تروریسم اسلامی» اشاره کرد و با ابراز تاسف از این‌گونه سخنان اظهار داشت: تروریست‌هایی که شما آنها را مسلمان می‌خوانید بویی از اسلام نبرده‌اند و در عمل هم التزام به اسلام ندارند؛ اینها دست پرورده وهابی‌ها هستند و وهابیت را نیز شما درست کرده‌اید.
رئیس قوه قضاییه هدف برخی دولت‌های غربی از ترویج واژه «تروریسم اسلامی» را تلاش برای گسترش اسلام‌هراسی عنوان کرد و گفت: اسلام ارتباطی با تروریسم ندارد و «تروریسم اسلامی» زاییده افکار غربیانی است که خودشان داعش و گروه‌های تکفیری را ایجاد کرده اند.
آملی لاریجانی با طرح این سوال که «اگر تروریسم اشکال دارد چرا منافقین را پذیرفتید و چرا از داعش و گروه‌های تکفیری حمایت می‌کنید؟» عکس‌العمل غرب در قبال تروریسم و ادعای مقابله با آن را براساس منافع غربی‌ها دانست و گفت: بسیاری از تروریست‌ها  از جمله داعش از کشورهای غربی آمده‌اند در حالی که اسلام واقعی دین الهی است که اقتدارش به ایمان و ارزش‌های ناب الهی است.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود به سالگرد توافق برجام اشاره کرد و با تاکید بر اینکه این توافق در مجموع به نفع جمهوری اسلامی ایران است، خواستار هوشیاری و دقت عمل مسئولان در قبال بدعهدی آمریکایی‌ها نسبت به این توافق شد و افزود: برخلاف ادعای غربی‌ها رفع تحریم حیثی نداریم و اینگونه نیست که اگر تحریم‌ها از حیث هسته‌ای برداشته شد از حیث حقوق بشر باقی بماند، التزام به چنین چیزی عقلایی نیست.
رئیس دستگاه قضا تاکید کرد: با گذشت زمان آمریکایی‌ها نشان دادند که در بد عهدی از هیچ چیزی فروگذار نمی‌کنند و از این جهت دیدیم که پیش‌بینی رهبری درست بود و ما شاهد بدعهدی آمریکایی‌ها در قبال توافق هسته‌ای هستیم.
مساله حقوق‌های نجومی مربوط به همه قوا نیست
وی در ادامه به موضوع حقوق‌های غیرمتعارف اشاره کرد و با تاکید بر لزوم هماهنگی قوای سه‌گانه در رسیدگی به این موضوع افزود: قوه‌قضاییه بنا به وظیفه خود با اعمال مجرمانه در این خصوص برخورد می‌کند و اموال به ناحق تصاحب شده حتماً باید به بیت‌المال بازگردانده شود.
آملی لاریجانی تصریح کرد: نباید کاری کنیم که تخلف برخی مدیران در این زمینه به پای همه مدیران پاک‌دست و زحمت‌کش نوشته شود.
رئیس دستگاه قضا با اعلام اینکه «در قوه قضاییه با چنین مسئله‌ای برخورد نکرده ایم» گفت: در خصوص موضوع حقوق‌های نامتعارف باید دقیق‌تر صحبت کرد و نباید بگوییم که همه قوا در این مسئله مشترکند.
آملی لاریجانی تاکید کرد: تاکنون در خصوص حقوق‌های نامتعارف در قوه قضاییه چنین ارقامی نداشته‌ایم و گزارشی دریافت نشده است.
رئیس قوه قضاییه خواستار همکاری دولت، مجلس و قوه قضاییه به منظور بستن راه‌ها و منافذ قانونی پرداخت و دریافت حقوق‌های نامتعارف شد و گفت: باید با همکاری قوای سه‌گانه راه‌ها و منافذ سوء استفاده در این زمینه بسته شود.
آملی لاریجانی در پایان از رأی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به حقوقدانان جدید پیشنهاد شده از سوی رئیس قوه قضاییه تشکر و ابراز امیدواری کرد حقوقدانان جدید شورای نگهبان در انجام وظایف خطیر خود موفق باشند.
در جلسه دیروز مسئولان عالی قضایی درباره پیش نویس آیین نامه اجرایی ماده 261 قانون آیین دادرسی کیفری بحث و بررسی شد و موادی از آن به تصویب رسید.