یک مؤسسه تحقیقاتی غربی:
پیمان شنگن اگر لغو شود اتحادیه اروپا 470 میلیارد یورو خسارت میبیند
طبق مطالعات و بررسیهای یک موسسه تحقیقاتی در غرب، در صورت لغو توافقنامه شنگن، اقتصاد اتحادیه اروپا طی یک دهه دستکم ۴۷۰میلیارد یورو ضرر خواهد کرد.
بحران پناهجویان و هجوم میلیونها نفر از مردم غرب آسیا به کشورهای اروپایی، پیمان شنگن، (برداشته شدن مرزها بین کشورها) اصلیترین دستاورد اتحادیه اروپا را به چالش کشیده است به طوری که برخی کشورها برای جلوگیری از ورود پناهجویان بازگشت به مرزهای ملی را زمزمه میکنند و شماری از کارشناسان حتی از پایان پیمان شنگن سخن میگویند.
در همین ارتباط مؤسسه تحقیقاتی «پروگنوس» بهدرخواست بنیاد آلمانی «برتلسمان» تحقیقی را انجام داده است که نشان میدهد در صورت فروپاشی پیمان شنگن بازارهای پولی و مالی در اروپا، آمریکا و چین دهها میلیارد خسارت خواهند دید.
به گزارش تسنیم در این تحقیق آمده است: در شرایط «خوشبینانه» هزینه تولید در اروپا یک درصد افزایش مییابد که این مسئله تولید ناخالص داخلی اتحادیه اروپا را در حد فاصل سالهای 2016 تا 2025 میلادی، 470 میلیارد یورو کاهش میدهد.
این تحقیق میافزاید: کاهش تجارت و افزایش قیمتها در شرایط خوشبینانه برای اقتصادهای آمریکا 91 و برای چین 95 میلیارد یورو هزینه در بر دارد.نتایج این تحقیق نشان میدهد در شرایط «بدبینانه» هزینه تولید حدود 3 درصد افزایش خواهد یافت. در چنین شرایطی هزینههای تحمیل شده به اقتصاد اتحادیه اروپا به رقمی نزدیک به 1/5 تریلیون دلار هم میرسد.
نتایج این تحقیق در حالی منتشر شده که کمیسیون اروپا پیشتر اعلام کرده بود احتمالاً به کشورهای عضو پیمان شنگن اجازه میدهد برای کنترل سیل پناهجویان مرزهای خود را تا دو سال کنترل کنند.
«آرت دی گوس» رئیس بنیاد برتلسمان نیز گفت: «اگر مرزهای اروپا دوباره بسته شود، رشد آهسته (اقتصاد) اروپا متحمل فشار بیشتری میشود. در نهایت مردم بهای (این اقدام) را خواهند پرداخت.»