فقرزدایی جهادی از جنوب کرمان با کشت درخت اکالیپتوس
مسئول گروه جهادي راهيان شهادت از فقرزدایی جهادی از جنوب کرمان با کشت درخت اکالیپتوس خبرداد.
مصطفي عظيمي میگويد: «جنوب كرمان، بهترين منطقه در ايران براي كشت گياه اكاليپتوس است. اين مسئلهاي است كه مهندسان كشاورزي گروه جهادي ما به آن باور دارند و از آن دفاع میكنند. ما متوجه شديم كه اتفاقا در گذشته نيز مردم اين منطقه از كشت اكاليپتوس امرار معاش میكردند. با عنايت به بازار خوب و رو به گسترش اكاليپتوس، ترويج كشت آن را در منطقه آغاز كرديم.»
وی میافزايد: «در فرصت برگزاري اردوی جهادی، وظيفه مهندسان كشاورزي در گروه جهادي دانشگاه آزاد دماوند آموزش كشت و به خصوص قلمهزني اكاليپتوس به روستائيان و بسترسازي و فراهم كردن مقدمات كشت است. اكاليپتوس با توجه به خواص فوقالعادهاي كه دارد در همه جاي جهان و از جمله ايران بازار مناسب و رو به گسترشي دارد. اكاليپتوس حاوي اثر ضد اختناق و ضد عفوني كننده است و براي درمان سرفه، درد سينه، سرماخوردگي، سردرد، ميگرن، سينوزيت و نيز رفع دردهاي موضعي و آرتروز يكي از بهترين گزينههاست. در واقع كاملا ضروري است كه در هر جعبه كمكهاي اوليه يك شيشه اكاليپتوس وجود داشته باشد. اكاليپتوس همچنين دشمن حشرات موذي است و هر جا روييده شود، حشرات موذي از آن منطقه رانده میشوند. به همين دليل از روغن آن در توليد آفت كشهاي گياهي و سازگار با طبيعت استفاده میشود.»
مصطفي عظيمي درباره آموزش اقتصاد مقاومتي و كشت بهينه به مردم ساكن در روستاهاي دور افتاده كشور، خاطرنشان میكند: «با انتقال تجربيات و آموزشهايي بسيار ساده به روستائيان میتوان زندگي آنان را بطور كامل متحول كرد. تحول در زندگي روستائيان سادهتر از آن چيزي است كه تصورش را میكنيم، فقط همت جهادي لازم دارد. يكي از دلايل مهاجرت روستانشينان به شهر، بيتوجهی مسئولان به مناطق محروم است. هرگاه جهادگران به اين مناطق قدم میگذارند موجي از اميدواري را در دل روستاييان زنده میكنند. اگر حضور جهادگران در روستاها براي مردم علاوه بر امكانات عمراني، اشتغال نيز به همراه داشته باشد، نقطه عطفي در پيشرفت كشور ايجاد میشود. اردوهاي جهادي جرقه اميد را در مستضعفين روشن میكند و به آنها میگويد شما بخش فراموش شده نقشه ايران نيستيد.»
گروه جهادي راهيان شهادت در سال 88 توسط جمعي از دانشجويان بسيجي دانشگاه آزاد اسلامي واحد دماوند راهاندازي شده است. مصطفي عظيمي در اين باره میگويد: «از ابتدا با همفكري شوراي مركزي گروه تصميم گرفتيم كه براي خدمترساني بهتر در يك منطقه خاص تمركز كنيم. به همين جهت روستاهاي جنوب كرمان، كرمانشاه و لرستان را انتخاب كرديم. خدا را شكر هميشه تعداد افراد گروهمان در حال افزايش بوده است. ساخت دهها چشمه سرويس بهداشتي و حمام در روستاهاي قلعه گنج در جنوب كرمان، ساخت خانه عالم، خانه بهداشت و مسجد بخشي از مهمترين فعاليتهاي عمراني گروه جهادي راهيان شهادت از زمان تاسيس تا امروز است.»
او میافزايد: «اعزام پزشك و مشاور خانواده به مناطق محروم يكي ديگر از فعاليتهاي گروه جهادي راهيان شهادت است. با توجه به وقوع طوفان شن در مناطق صحرايي و مشكلات زيادي كه براي مردم پديد میآيد، ايجاد پوشش گياهي در منطقه نيز همواره بخشي از فعاليت جهادي اعضاي گروه را به خود اختصاص داده است.»
مسئول گروه جهادي راهيان شهادت درباره اهميت فعاليت مستمر در مناطق محروم، اظهار میكند: «تمركز فعاليتهاي جهادي يك گروه جهادي در يك منطقه محروم اثرات مثبت بيشتري به دنبال دارد و اين ادعا كاملا قابل اثبات است. میتوان نتيجه فعاليت گروههاي متمركز را با گروههاي جهادي كه هر سال در يك منطقه اردو برگزار میكنند، مقايسه كرد. وقتي يك گروه جهادي طي چند مرحله به يك منطقه محروم اعزام میشود جلب اعتماد و صميميت فوقالعاده روستاييان نسبت به گروه را در پي دارد و در نتيجه خدمترساني راحتتر انجام میشود.»
مصطفي عظيمي خاطرنشان میكند: «يكي از آسيبهای مهم در اردوهاي جهادي اين است كه در طول برگزاري اردو، فقط جهادگران كار ميكنند و روستائيان خودشان آستين بالا نميزنند. تجربه ما نشان داده كه اگر به صورت مستمر در يك منطقه حضور داشته باشيم خود مردم روستا نيز آستين بالا ميزنند و عرق ميريزند. علاوه بر اين، تمركز در يك منطقه محروم ارتباط گيري با مسئولان محلي و دريافت كمك و امكانات از آنها را آسانتر ميكند.»