kayhan.ir

کد خبر: ۶۷۷۱۰
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۰
معاون سازمان امور مالیاتی کشور:

نرخ مالیات صاحبان مشاغل مشخص شد

معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی گفت: نرخ مالیات صاحبان مشاغل مشخص شد.



محمدتقی پاکدامن در گفت‌وگو با فارس با اشاره به یکی از مهم‌ترین تغییرات قانون که بحث تغییر مهلت ارائه اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی از تیرماه به 31 خردادماه است، گفت: نرخ مالیاتی صاحبان مشاغل برای عملکرد سال 1394 نیز براساس نرخ اصلاحیه قانون خواهد بود به این ترتیب که تا 500 میلیون ریال درآمد مشمول مالیات به نرخ 15 درصد، از 500 میلیون تا 1 میلیارد ریال درآمد مشمول مالیات به نرخ 20 درصد و بالای یک میلیارد ریال به نرخ 25 درصد مشمول مالیات است.
وی همچنین درمورد تغییرات ماده 272 قانون مالیات‌های مستقیم، عنوان کرد: طبق این ماده قانونی، مودیان مالیاتی می‌توانستند، گزارش حسابرسی مالیاتی که با رعایت مقررات مربوطه توسط سازمان حسابرسی یا اعضای جامعه حسابداران رسمی ایران تهیه می‌شده است، را به اداره امور مالیاتی تسلیم کنند که آن گزارش مبنای صدور برگ تشخیص براساس مقررات مربوط قرار می‌گرفت، اما با توجه به ماده 281 اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم برای عملکرد سال 1394 دیگر گزارش حسابرسی مالیاتی نخواهیم داشت و ضرورت به تسلیم گزارش حسابرسی مالیاتی نخواهد بود.
وی در پایان درمورد وضعیت تحقق درآمدهای مالیاتی، خاطرنشان کرد: درآمدهای مالیاتی تا پایان آذرماه براساس بودجه 81 درصد تحقق داشته که در مجموع رقم 45 هزار و 400 میلیارد تومان است.
پاکدامن از مشارکت سازمان امور مالیاتی با ذینفعان بیرونی از جمله اصناف در تدوین آیین‌نامه‌های ماده 95 اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم خبر داد و اظهار داشت: پیش‌نویس اولیه این ماده در کارگروه‌های تخصصی و دفاتر ذیربط سازمان، با حضور نمایندگان شورای عالی مالیاتی تدوین شد و سپس آیین‌نامه‌ها در کارگروه اصلی مطرح و پیش‌نویس نهایی تدوین شد.
معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی درمورد چارچوب جلسات بیرونی سازمان برای تدوین آیین‌نامه ماده 95 اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم، افزود: با توجه به اینکه این ماده قانونی ذینفعان بیرونی دارد، جلسات هماهنگی با حضور نمایندگان سازمان حسابرسی، جامعه حسابداران رسمی ایران، جامعه مشاوران مالیاتی، اتاق اصناف ایران و اتاق بازرگانی برگزار شد. پیش‌نویس آیین‌نامه مذکور پس از نهایی شدن برای تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی ارسال خواهد شد.
معاون مالیات‌های مستقیم سازمان امور مالیاتی کشور در خصوص پیش‌نویس تهیه شده تصریح کرد: طبق مقررات قبل از اصلاحیه صاحبان مشاغل در سه گروه الف، ب و ج طبقه‌بندی شده بودند که این طبقه‌بندی در مقررات جدید حذف شده و پیش‌بینی شده که مودیان بر مبنای نوع و حجم فعالیت دسته‌بندی شوند.
وی با بیان اینکه در آیین‌نامه ماده 95 پیش‌بینی شده که نوع نگهداری دفاتر می‌تواند هم به صورت الکترونیکی و هم به صورت دستی باشد، ادامه داد: در ارتباط با مودیانی (صاحبان مشاغل) که از سامانه‌های فروشگاهی استفاده می‌کنند، تمهیداتی صورت گرفته که ضرورتی برای نگهداری دفاتر و اسناد حسابداری نداشته باشند؛ ضمن اینکه صدور اسناد به صورت ماشینی نیز مدنظر قرار گرفته است.