اخبار ویژه
ساندی تایمز: ملک سلمان با این جنایت آخرین شاه عربستان است
برخی مطبوعات غرب پیشبینی میکنند ملکسلمان باتوجه به شدت و کثرت جنایتها آخرین پادشاه عربستان باشد.
روزنامه ساندی تایمز، در گزارشی که در بالای آن عکس سلمان را داشت و عنوان «آیا این شاه خاندان آل سعود را از بین میبرد؟» به مسئله اعدام 47 شهروند عربستانی از جمله شیخ نمر باقر النمر، رهبر شیعی پرداخته و مینویسد: «فریاد اعتراضی معترضین بر سر قتل نمر النمر سراسر خاورمیانه را درنوردید و بعضی از آنها به تهدید آل سعود پرداختند.»
این روزنامه سپس به اظهارات نوری مالکی، نخستوزیر سابق عراق اشاره میکند و مینویسد: «مالکی اعدام شیخ نمر النمر را با اعدامهایی که صدام حسین، رهبر حکومت بعثی در قرن گذشته میلادی انجام میداد، مقایسه کرد. مالکی تأکید کرد که آل سعود با این رفتارهایش به زودی سرنگون خواهد شد و دیگر جایی برای آن در عربستان نخواهد بود.»
ساندی تایمز سپس مینویسد: ایران تأکید کرده که اعدام النمر جنایت است و بخش کوچکی از جنایتهای خانواده خائن حاکم بر عربستان است. هنوز یک سال از دوران حکومت ملک سلمان 80 ساله نگذشته اما با این وجود این یک سال بدترین سال در تاریخ عربستان محسوب میشود. جهان غرب اکنون درک میکند که اندیشه وهابی که عربستان بر اساس آن پایهریزی شده دلیل اصلی تندروی است که سراسر منطقه را در نوردیده است.
این روزنامه انگلیسی سپس تأکید میکند دلایل و نشانههای بسیاری وجود دارد که نشان میدهد در درون خانواده آل سعود به دلیل سیاستهای تبعیضآمیزی که ملک سلمان و پسر دردانهاش محمد که در حال حاضر علیرغم سن پایینش که 30 سال بیشتر نیست، وزیر دفاع و جانشین ولیعهد شده، مشکلات و اختلافاتی به وجود آمده است.
به گزارش دام پرس در همین رابطه رابرت فیسک در یادداشتی که در روزنامه ایندیپندنت اف ساندی» منتشر کرده به همین موضوع پرداخته است و مینویسد: «اعدامها درعربستان شبیه اعدامهای داعش است بنابراین غرب میخواهد چه کند؟»
فیسک همچنین مینویسد: «تاکنون سابقه نداشته که کشوری ابتدای سال را با اعدام شروع کند، برای همین چرا نباید بگوییم کارهای حکومت عربستان شباهتی به کارهای داعش ندارد. این که عربستان برای توجیه اعدامها از بخشهایی از قرآن استفاده میکند نشان میدهد که دقیقاً همان شیوه داعش را در پیش گرفته است.»
فیسک تأکید میکند: «مکبث» میگوید که خون خون میآورد در رفتار عربستانیها صادق است، عربستان در حالی ادعای رهبری مبارزه با تروریسم را یدک میکشد که باکی ندارد خونهای بیگناه بسیاری چه از شیعه چه از سنی ریخته شود. عربستان دقیقاً مثل داعش رفتار میکند، همه دیدیم که داعش چگونه به اتهام ارتداد سنیها و شیعیان و مسیحیان را در عراق و سوریه گردن زد. اعدام شیخ نمر دقیقاً به همان شیوه انجام شد، اگر نمر به دست داعش میافتاد دقیقاً به همین شیوه او را میکشتند.
فرمان جنگروانی شیوخ مرتجع را ریچارد هاس داد
آیا آمریکا پشت سر تحرکات زنجیرهای برخی کشورهای کوچک عربی علیه ایران قرار دارد؟ آنچه پاسخ به این سوال را مثبت میکند اظهارات یک مقام آمریکایی، یک روز قبل از تحرکات زنجیرهای دولتهای سعودی، بحرین، سودان و امارات است.
در پی اعدام سبعانه شیخنمر باقرالنمر مبارز سرشناس شیعه توسط رژیم آلسعود و اعتراض مردم ایران به این وحشیگری، عربستان از قطع روابط با ایران خبر داد. به دنبال این اقدام، بحرین و سودان نیز از قطع روابط با ایران خبر دادند و امارات نیز اعلام کرد سطح روابط با ایران را کاهش میدهد. همچنین شورای همکاری خلیجفارس، اعتراض مردم ایران به جنایت رژیم سعودی را محکوم کرد.
اما آنچه قابل تأمل است اظهارات رئیس شورای روابط خارجی آمریکا قبل از تحرکات رژیمهای مرتجع بود. ریچارد هاس روز یکشنبه در صفحه توئیتر نوشت؛ به خاطر اعتراضهای مردمی، دولتهای دیگر باید در ادامه حضور خود در ایران تجدیدنظر کنند.
چند ساعت بعد از این استارت عملیات روانی علیه ایران، دولتهای منفعل و بیاختیار مورد اشاره به صف شدند تا برای جنایت کمسابقه آلسعود (متحد نزدیک غرب در منطقه) حاشیه امنیت بسازند و توپ را در زمین ایران بیندازند.
دیروز عالیجناب سرخپوش /امروز نامزد اسلام رحمانی!
عضو تندرو دو حزب منحله مشارکت و سازمان مجاهدین (انقلاب) مدعی شد رأی به هاشمی رأی به اسلام رحمانی است.
به گزارش سایت کلمه مصطفی تاجزاده در یادداشتی که از سوی سایت العربیه ]سعودی[ منتشر شده نوشت: در کارنامه آقای هاشمی مجموعهای از خدمات او به آیین و میهن و مردم در کنار اشتباهات کوچک و بزرگ ثبت شده است.
وی میافزاید: آقای هاشمی امروز بدان جهت آماج برخوردهای مغرضانه افراطیون قرار گرفته که در کنار دفاع ثابتش از رهبر، صریحتر از همیشه به دفاع از حقالناس، آزادی قلم، بیان، اندیشه، احزاب و انتخابات آزاد پرداخته است و با تندروی و افراطگرایی شفافتر از گذشته مخالفت میکند.
وی با ادعای اینکه ما نمیتوانیم مانع توهینها و تهمتها به فرمانده جنگ شویم.» نوشت: حمایت بیقید و شرط ما از هاشمی در دو ماه آینده همچون حمایت از آقایان روحانی و سیدحسن خمینی پشتیبانی از همه اشخاصی است که دوستشان داریم و رأی به آرمانهایی است که برای تحققشان تلاش زیادی کردهایم. رأی ما در این انتخابات به هاشمی رأی به اسلام رحمانی و دمکراتیک برابر اسلام تکفیری و قرون وسطایی است.
اتخاذ این مواضع منافقانه نسبت به هاشمی در حالی است که اولا محسن هاشمی ستاد انتخابات دولت اصلاحات را مسئول تقلب علیه هاشمی در انتخابات سال 78 (مجلس ششم) معرفی میکند و رئیس این ستاد شخص تاجزاده بود. ثانیا افراطیون مدعی اصلاحات در اقدامی هماهنگ و از طریق نشریات زنجیرهای، هاشمی را عالیجناب سرخپوش قتلهای زنجیرهای و عامل ترور و خشونت و سرکوب معرفی کردند و معلوم نیست امروز چگونه همین موضع را با اسلام رحمانی جمع میکنند.
دیدار عناصر ضد انقلاب با مقام سعودی
جانشین ولی عهد و وزیر دفاع رژیم سعودی با شماری از عناصر ضدانقلاب دیدار کرده است.
پایگاه اینترنتی الوعی نیوز به نقل از یک شاهزاده سعودی مقیم لندن نوشت: محمد بن سلمان بطور محرمانه با محمد زین الدینی مسئول به اصطلاح جنبش ملی بلوچستان و محمد بشاری مسئول به اصطلاح «جبهه عرب آزادیبخش احواز(اهواز)» به طور جداگانه دیدار کرد. براساس این گزارش، در این دو دیدار محمد زین الدینی و محمد بشاری ضمن اعلام بیعت با ملک سلمان آمادگی خود را برای انجام عملیات علیه مراکز دولتی ایران اعلام کردند.
این گزارش میافزاید، محمد بن سلمان برای این دو گروه یک کمک مالی ویژه ثابت اختصاص داده و اعلام کرده که نسبت به ارائه چنین کمکی پایبند است.
عربستان سعودی از زمان پیروزی انقلاب اسلامی همواره از گروههای معاند و ضد انقلاب در ایران و خارج ایران که علیه جمهوری اسلامی فعالیت میکنند حمایتهای زیادی کرده است.
حمایت از گروهک تروریستی عبدالمالک ریگی و فتنه 88 (در اختیار گذاشتن مبالغ زیادی وجه نقد در اختیار م-هـ در لبنان توسط سعدالدین حریری نخستوزیر پیشین لبنان) بخش کوچکی از کمکهای سعودیها به گروههای ضد انقلاب در داخل و خارج میباشد.
یادآور میشود برخی افراطیون مدعی اصلاحطلبی از خاتمی گرفته تا عطاءالله مهاجرانی ضمن سفر به عربستان در مقاطع مختلف، به همکاری با رژیم مرتجع و جنایتکار آلسعود مبادرت کردهاند.
نگرانیهای آمریکایی برای سرنوشت یک جریان سیاسی در ایران!
برخی مقامات آمریکایی به طور خصوصی اظهار امیدواری کردند رفع تحریمها به موقعیت روحانی و متحدان او در انتخابات کمک کند.
وال استریت جورنال در گزارشی نوشت: برخی مقامهای آمریکایی و اروپایی به طور خصوصی، اظهار امیدواری کردهاند که رفع تحریمها بتواند به موقعیت روحانی و متحدان او در انتخابات آتی مجلس کمک کند. برخی مقامهای پیشین آمریکا نیز گفتهاند که عدم تمایل دولت اوباما به اعمال تحریمهای جدید، نگرانی از تضعیف حسن روحانی بوده است.
به گزارش سایت خودنویس که توسط برخی روزنامهنگاران اصلاحطلب فراری اداره میشود، وال استریت ژورنال گزارش داد مقامهای آمریکایی و اروپایی امیدوارند برداشته شدن تحریمها به تقویت حسن روحانی و متحدان او در انتخابات اسفندماه بیانجامد. در مقابل برخی از اعضای دموکرات کنگره که موافق توافق هستهای نیز بودهاند، از تاخیر کاخ سفید در اعمال این تحریمها ناراحت هستند و معتقدند اقدام تهران در پیش بردن برنامه موشکیاش میتواند تعادل و آرامش را در منطقه خاورمیانه به هم بزند. در همین حال، حسن روحانی نیز دستور داده که اگر تحریمهای جدیدی وضع شود، برنامه موشکی با سرعت بیشتری به پیش برود.
دولت به خاطر انتخابات قیمت ارز را پایین نگه داشته است
یک اقتصاددان میگوید دولت به خاطر انتخابات، قیمت ارز را پایین نگه داشته است.
به گزارش فرارو، محمدقلی یوسفی استاد دانشگاه گفت: «دولت نرخ دلار را در بودجه 2997 تومان در نظر گرفته است که بعدا در اواسط سال 95 که با کسری بودجه مواجه شد بتواند از افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، کسری خود را جبران کند. یعنی قیمت پایینتر دلار در بودجه این فرصت را به دولت میدهد که این ارز را با نرخ بالاتر عرضه کند تا کسری بودجه خود را تامین نماید.»
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت پیش از این گفته بود: «نرخ تسعیر بین دلار و ریال در بودجه سال آینده 2997 تومان تعیین شد و بار دیگر دولت با این نرخ نشان داد به دنبال افزایش قیمت ارز نیست و اساسا از افزایش ارز در بازار آزاد هم ضرر خواهد کرد.» رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور تصریح کرد: «هیچ یک از منابع درآمدی دولت در بودجه از محل درآمد تامین ارز تامین نمیشود و دولت مصمم است از نوسانات قیمت ارز جلوگیری کند.»
محمدقلی یوسفی درباره قیمت ارز میگوید: «متاسفانه اطلاعات ما نشان میدهد به دلیل شرایط رکود تورمی بخشهای تولیدی اقتصاد متضرر شدهاند و اکنون تولید در کشور خوابیده و لذا دولت مجبور است از طریق واردات نیازهای جامعه را تامین کند که این امر به تقاضا برای ارز دامن میزند و نرخ ارز افزایش خواهد یافت.»
وی ادامه داد: «لذا شکاف میان نرخ رسمی و نرخ واقعی ارز کماکان وجود خواهد داشت و در آینده تشدید هم خواهد شد، چرا که همانطور که عنوان شد کمبود کالا در داخل قیمتها را افزایش خواهد داد که منجر به افزایش شکاف میان نرخ رسمی و واقعی و افزایش قیمت ارز میشود.»
یوسفی در پاسخ به این سوال که چرا دولت نرخ دلار در بودجه آینده را کمتر از نرخ رسمی دلار در شرایط کنونی تعیین کرده است؟، گفت: «دولت با این سیاست قصد دارد فرصت افزایش نرخ ارز در مراحل بعدی را از دست ندهد.»
وی ادامه داد: «به عبارتی دولت نرخ دلار را در بودجه 2997 تومان در نظر گرفته است که بعدا در اواسط سال 95 که با کسری بودجه مواجه شد بتواند از افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، کسری خود را جبران کند. یعنی قیمت پایینتر دلار در بودجه این فرصت را به دولت میدهد که این ارز را با نرخ بالاتر عرضه کند تا کسری بودجه خود را تامین نماید.»
وی افزود: «دلیل دیگر اینکه اگر دولت الان بخواهد قیمت دلار را افزایش دهد سیگنالی به جامعه میدهد به این معنا که قیمت دلار بیش از این افزایش پیدا میکند که این موضوع اثرات سیاسی و اقتصادی دارد و تورم را افزایش خواهد داد و مجموعهای از عوامل داخلی، بینالمللی و البته انتخاباتی (که نباید اثرات تورمی دلار در دوران انتخابات افزایش پیدا کند) باعث شد دولت نرخ ارز را در بودجه پایینتر از انتظارات در نظر بگیرد.»
وی ادامه داد: «فزونی ریال میتواند به دلیل افزایش هزینههای دولتی، بالا بودن نرخ تورم و انتظارات رشد اقتصادی بالاتر و... ایجاد شود. امکان اینکه هزینههای دولت افزایش پیدا کند طبیعی است چون دولت باید نرخ دستمزد و حقوقها در سال آینده را مطابق با نرخ تورم افزایش دهد که در نتیجه ریال افزایش پیدا میکند و به دلیل پایین بودن عرضه داخلی و نیاز به واردات، تقاضا برای دلار افزایش و در نتیجه قیمت آن بالا خواهد رفت.»
در همین حال نایب رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق بازرگانی گفت وضعیت بازار نفت، اجازه کاهش قیمت ارز را نخواهد داد و قیمت دلار بعد از رفع تحریمها به کمتر از 3600 تومان نخواهد رسید.
احمد کیمیایی اسدی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت بازار ارز بعد از لغو تحریمهای اقتصادی که در ماه جاری قرار است اجرایی شود، گفت: با توجه به وابستگی بالای اقتصاد ایران به نفت و اینکه قیمت نفت در مدت اخیر سیر نزولی پیدا کرده و حدود 30 دلار معامله شده است، به نظر میرسد نرخ ارز بعد از لغو تحریمها سیر نزولی نداشته باشد.
وی پیشبینی کرد: بعد از لغو تحریمها نرخ دلار از قیمت فعلی که حدود 3650 تومان است کمتر نشود و حتی تا پایان سال احتمال افزایش نرخ دلار وجود دارد. در مجموع با نزدیک شدن به پایان سال و بیشتر شدن احتمال کسری بودجه و دخالتهای دولت در بازار ارز، به نظر نمیرسد قیمت دلار روند کاهشی پیدا کند.