kayhan.ir

کد خبر: ۶۴۴۷۶
تاریخ انتشار : ۱۱ دی ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۹
وزیر نیرو: با بهبود ورودی آب به سدها

احتمال جیره‌بندی آب در سال آینده کمتر شد

وزیر نیرو گفت: با بهبود میزان ورودی آب به سدهای کشور در سال جاری احتمال جیره‌بندی آب در سال آینده کمرنگ شده است.


حمید چیت‌چیان در مراسم بهره‌برداری از سد سررود کلات واقع در شمال شرق خراسان رضوی در جمع خبرنگاران افزود: اما نمی‌توان با یک سال بارندگی خوب، انتظار از بین رفتن آثار تجمعی تداوم 15 سال پدیده خشکسالی را در کشور داشت.
وی از افزایش 45 درصدی بارندگی طی سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه پارسال خبر و ادامه داد: میزان بارش‌ها در سطح کشور از ابتدای سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه سال‌های گذشته (میان‌مدت) نیز از رشد 39 درصدی برخوردار است.
وزیر نیرو در ادامه گفت: طی 2/5 سال فعالیت دولت یازدهم برنامه ساخت هیچ سد جدیدی در سطح کشور در دستور کار قرار نگرفته است و مطالعات و برنامه‌ریزی تمام سدهای در حال ساخت نیز مربوط به گذشته است.
وزیر نیرو افزود: هم‌اکنون عملیات ساخت 143 سد در سطح کشور در حال اجراست.
چیت‌چیان گفت: با توجه به افزایش بارندگی در سال جاری نسبت به سال‌های گذشته امیدواریم در سال آینده نیازی به جیره‌بندی آب نباشد. البته اگر الگوی مصرف اصلاح نشود ممکن است کشور دچار جیره‌بندی آب شود.
وی افزود: ایران در یک منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته و نیاز ایران به آب به دلیل افزایش جمعیت، مصارف شرب، شهری، کشاورزی و صنعتی روز به روز در حال افزایش است.
وزیر نیرو گفت: 28 میلیارد دلار پروژه در حوزه برق به منظور سرمایه‌گذاری خارجی برای چند سال آینده برنامه‌ریزی شده است و باید ظرف 10 سال آینده 47 تا 50 هزار مگاوات برق به ظرفیت تولیدی موجود کشور افزوده شود که طی چند سال گذشته فقط یک سوم این رقم محقق شده است. وی ادامه داد: بدین منظور باید بخشی از این نیاز با سرمایه‌گذاری منابع داخلی انجام و قسمتی هم توسط بخش خصوصی تامین شود و برنامه‌ریزی شده تا بخشی از این پروژه‌های برقی که رقمی معادل 28 میلیارد دلار است از سوی سرمایه‌گذار خارجی تامین مالی شود که شرکت‌های خارجی آمادگی خود را برای حضور در این طرح اعلام کرده‌اند.
چیت‌چیان در نشست شورای اداری خراسان رضوی افزود: هم‌اینک ایران از نظر قدرت نصب شده نیروگاهی در منطقه و نیز تعداد مشترکین شبکه برق مقام نخست را دارد و از نظر شبکه و قدرت نصب شده تولید برق چهاردهمین کشور جهان است.
وی گفت: هم‌اینک فقط هر کیلووات ساعت برق با هزینه 880 ریال تولید می‌شود اما رقمی که از مشترکین دریافت می‌شود 55 ریال است و 330 ریال دیگر به ضرر و زیان بنگاه‌های تولید برق می‌باشد.
وزیر نیرو افزود: قیمت تکلیفی برق با قیمت واقعی آن فاصله بسیار دارد و این امر باعث شده تا وزارت نیرو نتواند به تعهدات خود نسبت به شرکت‌های خصوصی طرف قرارداد عمل کند.
بر اساس این گزارش برای ساخت سد خاکی سنگریزه‌ای با هسته رسی سد سررود  معروف به قره‌تیکان 680 میلیارد ریال هزینه شده است.