مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن:
20 میلیون نفر در بافتهای فرسوده زندگی میکنند
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با بیان اینکه کلیدیترین موضوع نوسازی بافت فرسوده سنددار کردن این بافتها است، گفت: 20میلیون نفر از جمعیت کشور در محدوده بافتهای فرسوده و ناکارآمد زندگی میکنند.
سیدمحمد پژمان در مراسم امضای تفاهمنامه سنددار کردن اراضی واحدهای مسکونی بافتهای فرسوده بین سازمان ملی زمین و مسکن و شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری گفت: در حال حاضر مساحت بسیار زیادی از شهرهای کشور بهعنوان بافتهای فرسوده تحت عناوین مختلف قرار گرفتند به طوری که خدمات در این بافتها غیرقابل قبول و در حد استاندارد نیست اما به طور قطع و یقین دولت تصمیم دارد که این بافتهای ناکارآمد و بافتهای فرسوده را بازسازی و نوسازی کند.
وی با بیان اینکه 20 میلیون نفر از جمعیت کشور در این محدودههای ناکارآمد و بافتهای فرسوده زندگی میکنند، گفت: سنددار کردن واحدهای مسکونی در بافتهای فرسوده و ناکارآمد کلیدیترین موضوع نوسازی و تشویق مردم برای ورود به نوسازی و بازسازی بافتهای فرسوده است.
به گزارش فارس، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن ادامه داد: در کنار این موضوع ارتقای کیفیت زندگی برای ساکنان بافتهای فرسوده میتواند به ایجاد وضعیت مطلوب به بافتهای فرسوده کمک کند و حتی امکان بارگذاریهای بیشتر به نفع ساکنان بافتهای فرسوده را فراهم کند.
وی اضافه کرد: مدیریت شهری، شوراها و شهرداریها باید نقش کلیدی در نوسازی و بازسازی بافتهای فرسوده ایفا کنند و در بطن این اتفاق بزرگ قرار گیرند و تسهیلات لازم را فراهم کنند.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن با اشاره به سنددار کردن اراضی واحدهای مسکونی بافتهای فرسوده گفت: قطعا با سنددار کردن واحدهای مسکونی در بافتهای فرسوده این بافتها از بیهویتی خارج خواهند شد و ساکنان آن مناطق نیز به نوسازی و بازسازی این واحدها تشویق خواهند شد. پس وقتی این بافتهای فرسوده دارای سند نباشد ساخت و ساز از کنترل خارج خواهد شد و مسائل اصول شهرسازی نیز رعایت نخواهد شد.
وی تاکید کرد: کلیدیترین نوسازی و بازسازی واحدهای مسکونی در بافتهای مسکونی سنددار کردن این واحدهای مسکونی است.
در همین راستا معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری ایران در جلسه امضای تفاهمنامه سنددار کردن اراضی دولتی بافتهای هدف برنامه نوسازی شهری میان سازمان ملی زمین و مسکن و شرکت عمران و بهسازی شهری ایران گفت: این شرکت در 91 شهر بافتهای هدف نوسازی را که بالغ بر 53هزار هکتار است شناسایی کرده و تنها راه پیشگیری از گسترش این سکونتگاهها مشارکت دادن ساکنان آنها در اجرای طرحهای نوسازی است.
محمدسعید ایزدی گفت: 17 درصد این 53 هزار هکتار سند رسمی دارند، 38 درصد قولنامهای، بنچاق و... هستند، 30 درصد اراضی دولتی و 15 درصد نامعلوم هستند. ساکنان این مناطق با پایینترین کیفیت در این سکونتگاهها زندگی میکنند و با کوچکترین ناملایمات طبیعی در این مناطق فاجعه انسانی رخ میدهد.