خطیب جمعه تهران:
دولت عربستان، عقب افتادهترین دولت در زمان ماست
آیتالله امامیکاشانی با بیان اینکه مردم عربستان از حکام عقبافتاده سعودی جدا خواهند شد، گفت: آلسعود دولت قرونوسطایی، شاهنشاهی و عقبافتادهترین دولت در زمان ما است.
به گزارش خبرگزاری فارس، آیتالله محمد امامیکاشانی در خطبههای نماز جمعه پایتخت با اشاره به نامه دوم مقام معظم رهبری به جوانان اروپایی، اظهار داشت: این نامه شامل دو محور میشود که محور اول ایدئولوژی دینی و محور دوم ایدئولوژی سیاسی است.
وی افزود: ایدئولوژی دینی مربوط به تفکر اسلامی است، از این طریق همه با تفکر دنیای اسلام آشنا میشوند، اکنون که تمام جهان به یکدیگر وصل شدهاند، بزرگان ادیان و دانشمندان در رشتههای مختلف باید به گفتمان دینی بپردازند و فرهیختگان باید درباره مسیحیت، یهود و اسلام به بحث و گفتوگو بپردازند.
آیتالله امامیکاشانی با بیان اینکه نامه دوم مقام معظم رهبری به جوانان غربی حاوی نکات مهمی برای شناخت اسلام واقعی بود، گفت: اینکه رهبر ما جوانان را خطاب قرار دادند، دلیل آن را میتوان در حدیثی یافت که در این حدیث آمده شیطان وقتی به آدم 40 ساله رسید و دید او هنوز خود را اصلاح نکرده، او را در آغوش میگیرد و میبوسد و میگوید من به فدای روی تو شوم که دیگر سعادت را نمیبینی، چون جوانیات در گناه سپری شده است. پس اگر انسان در جوانی متوجه خدا شود امید هدایت در او به وجود میآید، چرا که جوانان به دلیل پاکی که دارند، هنوز فطرت را گم نکردهاند و اینها پدران و مادران فردا هستند.
امام جمعه موقت تهران تأکید کرد: غرب دچار تناقض شده است، آنان از یک طرف از تروریسم دولتی (رژیم صهیونیستی) حمایت میکنند از طرف دیگر به تروریستهای داعش کمک میکنند و از سوی دیگر هم میگویند ما با تروریستها مخالفیم، شرایط امروز دنیا برای اسلام نفع و برای سردمداران غربی خسارت به دنبال دارد.
وی افزود: یکی از منافع اسلام از شرایط امروز جهان این است که موجب بیداری جهانی میشود، مردم از این تضاد آگاه میشوند و میفهمند چه خبر است، جامعه بشری 7/5 میلیارد جمعیت دارد، حامیان تروریستها در دنیا از 100 میلیون نفر در جهان تجاوز نمیکند، بنابراین ملتها با حامیان تروریستها مخالفند و از صف آنان جدا خواهند شد، ملتها وقتی میفهمند دولتهایشان از تروریستها حمایت میکنند، خودشان از دولتمردانشان جدا میشوند.
آیت الله امامیکاشانی یادآور شد: خود مردم عربستان هم از حکام عقبافتاده سعودی جدا میشوند و این یک واقعیت است، جدا شدن از قدرتهای فاسد و به وجود آمدن بیداری در سطح جهان منافع اسلام در شرایط امروز دنیاست.
امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از خطبههای نماز جمعه تهران سالروز شهادت آیتالله مدرس و روز مجلس را گرامی داشت و به بیان تاریخچه مراسم اربعین پرداخت و گفت: تمام آنچه در تاریخ انبیا میبینیم مقابله حق و باطل است ولی در تاریخ حسین (ع) گرچه مقابله حق و باطل است اما با این ویژگی که بنیامیه با قالب اسلام در برابر حسین ایستادند.
وی افزود: اگر بخواهیم آن زمان را با شرایط امروز جهان تشبیه کنیم، باید بگویم امروز تکفیریها و قوم خبیث داعش مصداق بنیامیه زمان حسین (ع) هستند، امروز داعش میگوید مسلمان است و در این جناح با دین اسلام مقابله میکند و با همین پرچم اسلام و به نام اسلام جنایت میکند.
آیت الله امامی کاشانی در بخش دیگری از سخنانش، متذکر شد: امام حسین ادعاهای دروغین بنی امیه را از بین برد و اسلام را سر جای خودش بازگرداند. داعش به حول و قوه خدا روز به روز ضعیفتر و بدبختتر خواهد شد. اگر فکری به نام دین مطرح شود، بشریت را مریض میکند. بشریت میگوید مگر میشود این همه خشونت و جنایت توسط یک دین انجام شود.
امام جمعه موقت تهران تاکید کرد: گستردگی مراسم اربعین به این معناست که چیزی که جهان را اداره میکند باید بیداری و حرکت اسلامی نسبت به آن پیدا شود و لذا شاهدیم دولت عراق مراسم اربعین حسینی را با حضور 26 میلیون زائر از 50 کشور دنیا با 17 هزار موکب با امنیت فراوان برگزار و اداره میکند با اینکه حتی دشمن این مراسم عظیم را تهدید کرده است، این مراسم را با مراسم منا مقایسه کنید، ببینید دولت سعودی که دولت قرون وسطایی و شاهنشاهی و البته عقبافتادهترین دولت در زمان ماست، با 2 میلیون زائر چه بساطی در منا به راه انداخت.
وی با بیان اینکه از دولت محترم عراق به خاطر امنیت فراوانی که در مراسم اربعین حسینی ایجاد کردند، تقدیر و تشکر میکنم، گفت: مرجعیت عراق در هر زمان که لازم دیدند و مناسب بود تذکراتی میدهند که از آنان هم واقعا متشکریم، از صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران هم به خاطر اطلاع رسانیهای به موقع تشکر میکنم.
حدادعادل: شیعیان در اربعین
رزمایش معنوی حسینی برگزار کردند
به گزارش خبرگزاری تسنیم، غلامعلی حدادعادل، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی که به مناسبت دهم آذر سالروز شهادت آیتالله مدرس و «روز مجلس» سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه تهران بود، گفت: شیعیان در اربعین یک رزمایش معنوی حسینی برگزار کردند و در این روز بزرگترین اجتماع بشری را به نام امام حسین(ع) بهوجود آوردند.
وی با بیان اینکه راهپیمایی اربعین، آن هم در دورهای که شاهد شرارت آمریکا و رژیمصهیونیستی در منطقه هستیم به یک قدرتنمایی معنوی تبدیل شده است، اظهار داشت: با وجود اوضاعی که امروز در سوریه، عراق، لبنان و یمن بهدلیل شرارتهای همین استکبار شاهدیم، اما لشکر حسینی با حرکت سیاسی، اجتماعی و معنوی خود معنای اسلام ناب محمدی را آشکار کردند و این راهپیمایی همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند یک حماسه عشق و ایمان، عقل و عاطفه، و چشمهای برای شستوشوی یک ملت بود تا خود را از آلودگیهای اخلاقی پاک سازند.
حدادعادل ابراز داشت: شهید مدرس با اینکه دل خوشی از قاجاریه نداشت، اما میدانست که آوردن رضاخان توسط انگلیسها به ایران از سر دلسوزی نیست و آنها قصد دارند سیاستهای خود را در کشور حاکم کنند، حتی در دورهای که رضاخان تظاهر به دینداری میکرد و در دستههای عزاداری کاه بر سرش میریخت شهید مدرس میدانست که او چه برنامهای دارد، حتی در دورهای که رضاخان میخواست رئیسجمهور شود و جمهوریت را جایگزین سلطنت کند، این سیاست با شناخت شهید مدرس ناکام ماند، اما پول خرج کردنها، جاسوسپروریها و ریشههای فاسدی که انگلیسیها در ایران به کار گماشته بودند سبب شد رضاخان به سلطنت برسد و با این حال باز هم مدرس مخالف او بود.
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به روند دستگیری و به شهادت رساندن شهید مدرس، گفت: آیتالله مدرس آیت زهد و بیاعتنایی به دنیا بود، دوستان و هر کسی که شهید مدرس را دید از زهد و سادهزیستی او در تعجب بود. ما نظیری برای مدرس نمیشناسیم که در عالم سیاست وارد باشد، اما تا این اندازه نیز به دنیا بیاعتنا باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: تعبیر شهید مدرس از سیاست خلاف تفکر سکولاریسم بود و امروز همه گروههایی که با این انقلاب مخالف هستند و اساساً انقلاب را مخالف منافع خود میدانند، قدرتهای خارجی و برخی ریشههای فاسد در داخل کشور همه از سکولاریسم دفاع میکنند و میگویند «به سیاست کاری نداشته باشید»، اما شهید مدرس در مقابل این تفکر بود و بهعنوان یک روحانی تحصیلکرده در مرکز سیاست کشور فعالیت میکرد.
وی نامگذاری روز شهادت آیتالله مدرس به روز مجلس شورای اسلامی را بهمعنای الگو بودن شخصیت وی دانست و گفت: نمایندگان مجلس باید مدرس را الگوی خود قرار دهند، البته که مقام مدرس بالاتر از آن است که ما خودمان را با او مقایسه کنیم، اما انتظار این است که جهتگیریهای نمایندگان مجلس مدرسگونه باشد.
حدادعادل با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی در هفتم اسفندماه سال جاری، بیان داشت: امسال سال انتخابات است. ما وقتی میگوییم شهید مدرس الگوی نمایندگان باشد، سعی مردم در انتخابات هم باید این باشد که کسانی را انتخاب کنند که به خلق و خو و ایمان و اعتقاد مدرس نزدیک باشند و ولایت فقیه را قبول داشته باشند تا انشاءالله مجلس دهمی در سال آینده تشکیل شود که پشت سر رهبری در خدمت به انقلاب و اسلام حرکت کند و نگهبان میراث جلیلالقدری باشد که امام(ره) و شهدا برای ما به یادگار گذاشتهاند.