kayhan.ir

کد خبر: ۶۲۲۸۸
تاریخ انتشار : ۱۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۸
وزارت ورزش در فاصله 7 ماه تا المپیک می‌خواهد انگیزه ورزشکاران را بالا ببرد

وضعیت نامناسب آخرین مدال آوران ورزش در المپیک

در فاصله هفت ماه تا المپیک 2016 ریو، یک بررسی اجمالی نشان می‌دهد که آخرین مدال آوران ورزش ایران در المپیک از شرایط مناسبی برخوردار نیستند.



همین چند روز قبل بود که نصرالله سجادی معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای وزارت ورزش و جوانان در خبری از افزایش پاداش مدال آوران المپیک ریو خبر داد. سجادی در خبری که هشتم آذرماه روی خروجی پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان قرار گرفت، اعلام داشت: به ورزشکارانی که در بازی‌های المپیک و پارالمپیک ریو بتوانند مدال طلا کسب کنند 300، مدال نقره 200 و مدال برنز 120 سکه تمام اهدا خواهد شد. این میزان در دوره قبل به ترتیب برای مدال طلا 200، نقره 150 و برنز 100 سکه بود که اکنون شاهد رشد قابل توجه در زمینه اهدا پاداش به مدال آوران هستیم.
بدون تردید اتخاذ چنین تصمیماتی در وزارت ورزش و جوانان، تنها و تنها برای بالای بردن انگیزه ورزشکارانی است که شانس کسب مدال را در المپیک ریو دارند.
کاروان ورزشی ایران در دوره قبلی مسابقات المپیک (2012 لندن) موفق به کسب 4 طلا ( توسط حمید سوریان، هادی نوروزی، قاسم رضایی و بهداد سلیمی)، 5 نقره( توسط احسان حدادی، محمد باقری معتمد، سجاد انوشیروانی، صادق گودرزی، نواب نصیرشلال)، 3 برنز( توسط کیانوش رستمی، احسان لشگری و کمیل قاسمی) شد. همین نتیجه قابل قبول موجب آن شد که بهترین عملکرد کاروان ورزشی ایران در تمام ادوار تاریخ در همین لندن به ثبت برسد.
وضعیت آخرین مدال آوران مناسب نیست
حالا در فاصله 7 ماه تا المپیک ریو، بررسی آخرین شرایط مدال آوران دور قبلی مسابقات، می‌تواند اطلاعات خوبی را در اختیار علاقه‌مندان به ورزش قرار دهد:
حمید سوریان: در آخرین رقابت جهانی کشتی با شکست برابر حریفان حذف شد اما هم اکنون زیر نظر محمد بنا تمرین می‌کند.
امید نوروزی: در سه سال گذشته مدام درگیر دعوا با مسئولان فدراسیون کشتی بوده و امسال به دلیل شکست در انتخابی تیم ملی ،و چوب کشی برای مسئولان، 6 ماه محروم شد اما تمریناتش را در اردو از سر گرفته است.
قاسم رضایی: او در مسابقات جهانی آمریکا مدال نقره گرفت. قاسم که سنش بالا رفته در المپیک هم برای رسیدن به مدال طلا کار دشواری برابر رقیب ارمنستانی جوانش دارد که در 2 سال گذشته تمام مدال‌های این وزن را درو کرده است.
بهداد سلیمی: به تازگی آسیب دیده است. او که بعد از المپیک، نتوانسته قهرمان دنیا باشد، حالا با درخشش وزنه‌بردار روس، دیگر قوی‌ترین مرد دنیا هم نیست. بهداد تازه ابتدای سال بعد به شرایط تمرینی بر می‌گردد و در فاصله 4 ماهه تا المپیک، کاری دشوار  برای طلای المپیک دارد، تازه اگر به این مسابقات برسد!
احسان حدادی: در 4 سال گذشته به دلیل حاشیه‌های فدراسیونش و نداشتن مربی و البته حاشیه‌های تلخ خودش، به شدت افت کرده تا جایی که تا همین امروز موفق به کسب سهمیه ورودی المپیک نشده است.
محمد باقری معتمد: این روزها دیگر جایی ثابت در تیم ملی تکواندو ندارد، احتمالا به مسابقات المپیک هم اعزام نمی‌شود.
سجاد انوشیروانی: وزنه‌برداری را کنار گذاشته و حالا یکی از اعضای کمیته فنی فدراسیون است.
صادق گودرزی: بعد از اختلاف با مسئولان فدراسیون کشتی و همچنین آسیب دیدگی جدی، کشتی را کنار گذاشت.
نواب نصیرشلال: او که یکی از عجیب‌ترین مدال‌های تاریخ المپیک را خیلی اتفاقی در لندن بدست آورد، همین چند روز قبل در مسابقات جهانی هیوستون حذف شد.
کیانوش رستمی: بی‌شک یکی از شانس‌های مدال ایران در دسته 85 کیلوگرم وزنه‌برداری است. او که در هیوستون بار دیگر مدال‌های نقره و برنز گرفت، می‌تواند یک مدال خوش رنگ را برای ورزش ایران به ارمغان آورد.
احسان لشگری: به دلیل مصدومیت از تیم ملی دور شده اما احتمالا یکی از کشتی گیران حاضر در المپیک ریو است.
کمیل قاسمی: در دو سال گذشته افت داشته و برای رسیدن به دوبنده تیم ملی، کاری دشوار در برابر پرویز هادی دارد.
امید به کسب مدال در تکواندو
البته موجودی ورزش ایران در همین مدال آوران دوره قبلی المپیک خلاصه نشده است؛ حالا چند جوان پر امید در رشته‌هایی چون کشتی آزاد، وزنه‌برداری و البته تکواندو به ورزش ایران افزوده شده‌اند. از سوی دیگر بازگشت محمد بنا، امکان احیای کشتی گیران فرنگی را بالا می‌برد و جوان‌هایی چون فرزان عاشورزاده و مهدی خدابخشی شانس طلای تکواندوی ایران را بالاتر برده‌اند اما همچنان المپین های‌مان برای تکرار موفقیت‌های شان کاری سخت دارند.