عبداللهی خبر داد
جمعآوری روزانه 8 هزار تن زباله در کربلا و بازگشت نیروهای شهرداری به تهران
رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران با اشاره به اینکه نیروهای اعزام شده شهرداری به کربلای معلی در سه مرحله به تهران باز میگردند، گفت: در چند روز اخیر روزانه 8 هزار تن زباله در شهر کربلا جمعآوری شده است.
مجتبی عبداللهی در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، درباره اقدامات شهرداری تهران در کربلای معلی طی روزهای اخیر، اظهار داشت: برای نظافت و تمیزی شهر کربلا همه نیروهای شهرداری در تلاش هستند و طی این چند روز که شاهد تراکم جمعیت و زوار بودیم روزانه 8 هزار تن زباله جمعآوری شد.
وی درباره کمبود اتوبوسها در مسیر بازگشت زائران از کربلا و دریافت وجه از سوی شهرداری تهران، اظهار داشت: 800 دستگاه اتوبوس برای انتقال زائران در مسیر مرز و کوت اعزام شده بود. بازگشت زائران طی یک یا دو روز انجام میشود که این حجم با تعداد آنها هنگام ورود به کشور عراق به دلیل تدریجی بودن آن قابل مقایسه نیست بنابراین ممکن است تعداد اتوبوسها کمتر به نظر برسد اما این در حالی است که تلاش نیروهای شهرداری برای ارائه خدمات به بازگشت زائران بیشتر هم شده است.
رئیس ستاد اربعین شهرداری تهران تصریح کرد: اتوبوسهای متعلق به شهرداری به هیچ عنوان از مردم برای بازگشت به مرز پول دریافت نمیکنند این در حالی است که کمیته حمل و نقل وزارت کشور مصوبهای تعیین کرده که براساس آن به ازای طی شدن هر 10 کیلومتر هزار تومان از مسافران پول دریافت شود.
وی با بیان اینکه اتوبوسهای متعلق به بخش خصوصی در سازمانهای شهرهای دیگری که به جابجایی زائران در این مسیر میپردازند هزینه مصوب شده را دریافت میکنند، گفت: شهرداری تهران به هیچ عنوان از زائران پولی برای این جابجایی دریافت نکرده است و 500 دستگاه اتوبوس در کوت در حال انتقال زائران به مرز مهران است.عبداللهی درباره زمان بازگشت نیروهای شهرداری به تهران خاطرنشان کرد: نیروهای شهرداری در سه مرحله به تهران باز میگردند اما تعدادی از آنها نیز تا شنبه هفته آینده در کربلا میمانند.
بودجه 5 میلیارد تومانی شهرداری تهران
برای اربعین
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در کربلا تأکید کرد: نیازی نیست شهرداری تهران در کربلا مکان ثابتی تحت عنوان انبار، موکب یا حسینیه داشته باشد.
مهدی چمران در گفتوگو با خبرنگار اعزامی ایسنا به کربلا، گفت: دولت عراق زمین لازم برای دپوی تجهیزات را در اختیار شهرداری تهران میگذارد و بیتردید این همکاری از سوی استانداری و شهرداری کربلا وجود دارد.
وی افزود: اگر شهرداری تهران با استفاده از همین همکاری استانداری و شهرداری کربلا بتواند سرویسهای بهداشتی و حمامهای ثابت در نقاط مختلف شهر کربلا ایجاد کند؛ قطعاً استفاده از این امکانات در ایام عاشورا و اربعین کار بسیار ارزشمندی خواهد بود که به شدت مورد نیاز مردم است.
وی تأکید کرد: جمعیتی که برای اربعین حسینی به شهرهای نجف و کربلا میآیند به شدت نیازمند سرویسهای بهداشتی و حمام هستند. این جمعیت در یک موکب و حسینیه جا نمیگیرند. بر همین اساس اینکه شهرداری تهران حتماً جایی به نام تهران داشته باشند چندان کار ارزشی نیست هر چند که ممکن است ظاهر خوبی داشته باشد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر داشتن برنامه ملی در برگزاری مراسم اربعین حسینی گفت: برنامه شهرداری تهران باید فراتر از فراهم کردن مکان ثابت باشد که با ساخت یک موکب انجام شود، باید یک تفکر میلیونی داشته باشیم. در مسیر نجف به کربلا موکب زیاد است مشکل اصلی در داخل شهر نجف و کربلا است که به شدت نیازمند امکانات بهداشتی و اقامتی مناسب است و شهرداری برای تأمین اعتبارات برگزاری مراسم اربعین حسینی در عراق باید جذب مشارکت مردمی داشته باشد.
چمران با اشاره به مصوبه شورای شهر برای اعتبار پنج میلیارد تومانی که در اختیار شهرداری تهران برای برگزاری مراسم اربعین حسینی در عراق گذاشته شده است، گفت: این پنج میلیارد تومان به عنوان ته کیسه در اختیار شهرداری گذاشته شده و در این مجوز ذکر شده که باید شهرداری تأمین اعتبار لازم را از طریق جذب مشارکت مردمی و خیرین انجام دهد. قطعاً با جذب و ساماندهی این کمکها میتواند کار را به پیش ببرد سال گذشته نیز به مبلغ پنج میلیارد تومان چیزی اضافه نشد.