kayhan.ir

کد خبر: ۵۸۳۲۰
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۹
ابراهیمیان :

مجلس و شورای نگهبان برجام را تصویب نکرده‌اند

سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: نه مجلس و نه شورای نگهبان اقدامات مشروحی که در برجام درج شده است را تصویب نکرده‌اند

نجات‌الله ابراهیمیان سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری خود با خبرنگاران، درباره مصوبات این شورا در هفته‌های گذشته، گفت: در این مدت 16 مصوبه مجلس بررسی شده و نامه‌هایی هم از دیوان عدالت اداری واصل شده که به تعدادی از این سؤالات پاسخ داده شده است.
تیتر «تصویب برجام»
 مخاطب را به اشتباه می‌اندازد
سخنگوی شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنان خود به طرح یک فوریتی اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام که از نظر شورای نگهبان مغایر موازین شرع و اصول قانون اساسی شناخته نشد اشاره و تصریح کرد: تیتر «تصویب برجام» رهزن است و مخاطب را به اشتباه می‌اندازد چرا که عنوان این طرح «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» بوده است.
ابراهیمیان با تأکید بر اینکه نه مجلس و نه شورای نگهبان اقدامات مشروحی که در برجام درج شده است را تصویب نکرده‌اند، گفت: این به معنای مخالفت و یا موافقت نیست زیرا این اقدامات به یک سند حقوقی تبدیل نشده و صرفاً یک سند سیاسی است.
وی ادامه داد: مباحث حقوقی مفصلی که در جامعه، رسانه‌ها، مجلس شورای اسلامی و کمیسیون‌های آن در جریان بود در این مصوبه به یک پاسخ رسیدند البته بعضی آن را یک موافقتنامه تلقی کرده بودند که فکر می‌کردند باید طبق قانون اساسی به تصویب مجلس برسد اما با بررسی ماده واحده این طرح به این نتیجه نمی‌رسیم که یک موافقت‌نامه باشد بلکه یک قول و قرار است.
برجام سند حقوقی نیست
ابراهیمیان با اشاره به اینکه برجام سند حقوقی نیست، ابراز داشت: مجلس هم با همین تلقی وارد بررسی جزئیات آن نشد و شورای نگهبان هم مصوبه مجلس را مورد بررسی قرار داد نه جزئیات قول و قرارهای اجرایی دو طرف مذاکره.
وی با تأکید بر اینکه شورای نگهبان وارد بررسی خود برجام نشده است،‌ چرا که مجلس چنین ضرورتی ندیده است، خاطرنشان کرد: درباره اقدامات اجرایی و توافق سیاسی موانعی وجود داشت چرا که مجلس قبلاً اجرای پروتکل الحاقی را محدود کرده بود بعلاوه اینکه محدودیت‌های دیگری در تبصره 2 ماده واحده طرح اجرای برجام ذکر شده است.
نقد یک قانون ایرادی ندارد
سخنگوی شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انتخابات الکترونیک، اظهار داشت: به موجب تصمیم آخرین جلسه شورای نگهبان، پس از آنکه وزارت کشور قالب و فرمی از آن چه که می‌تواند صندوق اخذ رأی الکترونیکی محسوب شود را تقدیم شورای نگهبان کرد، شورا آن را مورد بحث و بررسی قرار داد و تا این میزان از کار که بخش مقدماتی آن است را مورد تأیید قرار داد.
وی در ادامه سخنانش تصریح کرد: لازم است به عنوان سخنگوی شورای نگهبان با قاطعیت اعلام کنم که شورای نگهبان به خاطر شفافیت آن و امکان نظارتی که به وجود می‌آورد، کاملاً حمایت می‌کند ولی تجربه برخی کشورها و اخیراً تجربه تلخی که در کشور خودمان در رابطه با انتخابات نظام مهندسی داشتیم، ما را نگران می‌کند، تصور کنید اگر این مشکل در انتخابات الکترونیکی مجلس شورای اسلامی در شهرهای بزرگ ما پیش می‌آمد، چه عواقب سیاسی و اجتماعی می‌توانست به دنبال داشته باشد.
ابراهیمیان در پاسخ به سؤالی که بعضی از نمایندگان فعلی مجلس با توجه به قانونی شدن اجرای برجام، می‌گویند اگر به قدرت برسیم زیر برجام می‌زنیم، آیا این مصداق قانون‌شکنی نیست و در بررسی صلاحیت این نمایندگان تأثیری ندارد؟ توضیح داد: بنده که سخنگوی شورای نگهبان هستم در بسیاری از مواقع قوانین و حتی مصوبات شورا را نقد می‌کنم، نقد یک قانون ایرادی ندارد، اینکه می‌گویند اگر به قدرت برسیم برجام را تغییر می‌دهیم، امری کاملاً مطابق با اصول مردم‌سالاری دینی و دموکراسی است و ایرادی ندارد، ممکن است برخی بگویند قانون را اجرا می‌کنند به آن پایبندند اما به آن انتقاد دارند.
به گزارش فارس سخنگوی شورای نگهبان در بخش دیگری از سخنانش درباره تأیید طرح مربوط به برجام،‌ تاکید کرد: اکثریت اعضای شورای نگهبان نظرشان بر این بود که برجام یک سند حقوقی نیست که آن را بررسی کنیم بلکه یک سری قول و قرارها در برنامه اقدام مشترک وجود دارد که دولت در زمان اجرای آن باید قواعد تعیین شده در این طرح را رعایت کند، برجام و سند توافق هسته‌ای موضوعی تفکیک شده از متن ماده واحده طرح مجلس بود، مجلس شورای اسلامی برجام را تصویب نکرده بود که شورای نگهبان بررسی کند که آیا خطوط قرمز تعیین شده توسط رهبر معظم انقلاب در برجام رعایت شده یا نه، لذا اعضای شورای نگهبان به خود متن ماده واحده طرح مجلس رأی دادند و آن را با اکثریت آرا تصویب کردند.