kayhan.ir

کد خبر: ۵۶۸۰۳
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۰
معاون وزارت جهاد کشاورزی:

بالا بودن قیمت محصولات کشاورزی را نباید به کشاورزان نسبت داد

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: در سال زراعی گذشته با اینکه فقط در چهار استان کشور بیش از متوسط بلندمدت بارش را شاهد بودیم 85 درصد نیاز کشور به گندم در داخل تولید شد.


به گزارش ایرنا، عباس کشاورز در نخستین همایش کشت پاییزه استان اردبیل و آیین شکرگزاری تولید گندم در اردبیل افزود: بخش کشاورزی کشور با چالش‌های کمبود آب، روند کاهش محصول و ناپایداری کشاورزی و بالا بودن قیمت تمام شده محصولات مواجه است و تلاش می‌شود با سیاست‌گذاری‌های صحیح و با اتکا به همت کشاورزان، چالش‌ها برطرف شود.
وی افزود:  به منظور ارتقای امنیت غذایی، افزایش تولید هشت محصول مهم که 92 درصد واردات کشور را تشکیل می‌دهد  در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
کشاورز، مغفول ماندن آبیاری، کمبود رقم‌های مختلف بذر و فراموش شدن تغذیه گیاه را از دیگر مشکلات بخش کشاورزی برشمرد و بر ضرورت فعال شدن بخش خصوصی، استفاده از تحقیقات علمی، بهره‌گیری از شرکت‌های خارجی و به رسمیت شناختن مالکیت معنوی تولیدکنندگان بذور تاکید کرد.
وی اظهار کرد: کشاورزی در ایران به لحاظ تفاوت اقلیم و بارش با سایر کشورها، پرهزینه است و بالا بودن قیمت تمام شده محصولات را نباید به کشاورزان نسبت داد.
معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: تا چهار سال آینده میزان خودکفایی ایران در شاخص تولید انرژی مواد غذایی را به 80 درصد می‌رسانیم.
وی برخی ارقام اعلام شده در زمینه خودکفایی در شاخص تولید انرژی غذایی در کشور از سوی برخی افراد را تا رقم 91 درصد، بی‌اساس دانست و افزود: در تاریخ  کشاورزی کشور این رقم هیچ وقت از 83 درصد فراتر نرفته است.
وی عمده‌ترین مشکل کشاورزی را موضوع آب دانست و ادامه داد: هر چند در صحبت‌ها مسائلی مانند کمبود بارش و خشکسالی عامل ایجاد کم‌‌آبی و بروز بحران‌های محیط زیستی مانند خشکی دریاچه‌ها، تالاب‌ها و رودخانه‌های کشور و کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و سطحی قلمداد می‌شود اما شیوه مصرف و سوءمدیریت اصلی‌ترین عامل بروز بحران در زمینه آب است.
وی وضعیت آب‌های زیرزمینی قسمت اعظم کشور را بسیار وخیم‌ ذکر و تصریح کرد: در این زمینه بیشتر از اندوخته میلیون‌ها سال در چند دهه اخیر آب مصرف شده است. وی همچنین ایراد مطالبی از سوی برخی کارشناسان و مسئولان در زمینه‌ اینکه کشاورزی قسمت اعظم آب ایران را می‌بلعد افزود: نباید بخش کشاورزی را متهم اصلی در زمینه مصرف زیاد آب در کشورمان قلمداد کنیم چرا که به خاطر ماهیت ذاتی کشاورزی در تمام دنیا این بخش بیشترین حجم آب تولیدی یعنی بالای 90 درصد آن را مصرف می‌کند.
کشاورز در عین حال یادآوری کرد، در جهان توانسته‌اند که با مدیریت صحیح راه‌حل‌های مناسب در زمینه شیوه مصرف آب در بخش کشاورزی و تامین آب مورد نیاز این بخش را بیابند.
وی خودداری از سوزاندن کولش‌های باقی‌مانده پس از برداشت گندم و جو در زمین، باقی گذاشتن سهمی از گیاه برای زمین و کاهش 15 درصدی از کشت محصول گندم و جایگزین کردن محصول کلزا به جای آن را که سبب افزایش 20 درصدی محصول در کشت‌های بعدی می‌شود را راه مناسب برای جلوگیری از کاهش عملکرد محصولات ذکر کرد.