فرماندار نیکشهر:
جنوب سیستان و بلوچستان رکورددار کمبود فضایآموزشی کشور است
بیشترین آمار بیسوادی کشور و کمبود فضاهای آموزشی و نبود مدارس مناسب در جنوب استان سیستان و بلوچستان است.
فرماندار نیکشهر با اعلام این خبر افزود: در شهرستان فنوج 36 مدرسه، بنت 54 مدرسه، بزمان 11 مدرسه، ایرانشهر 120 مدرسه، سرباز 85 مدرسه، راسک 93 مدرسه و در چابهار کمبود 99 مدرسه محسوس است.
صاحبگل صالحی گفت: در جنوب سیستان و بلوچستان 331 مدرسه فاقد برق و 428 مدرسه فاقد آب آشامیدنی و 978 مدرسه فاقد دیوارکشی است.
وی اظهار کرد: در حال حاضر 194 مدرسه و 649 کلاس درس در شهرستان نیکشهر وجود دارد که پنج مدرسه کپری و خشت و گلی است.
صاحبگل صالحی افزود: در مجموع در شهرستان نیکشهر 47 مدرسه و 167 کلاس درس در نیکشهر مورد نیاز است. وی خواستار راهاندازی شعبه دبیرستان شبانهروزی دانشگاه دریانوردی چابهار در این شهرستان شد.
فرماندار ویژه چابهار نیز با بیان اینکه در زمینه کمبود مدارس در جنوب سیستان و بلوچستان، شهرستان چابهار بدترین وضعیت را دارد، اظهار کرد: در شهرستان چابهار 81 درصد کمبود مدرسه داریم.
احمد علی موهبتی کمبود فضاهای آموزشی و پایین بودن نرخ باسوادی و حاشیهنشینی را از مهمترین معضلات و مشکلات شهرستان چابهار عنوان کرد و گفت: این شهرستان ضعیفترین سیستم آموزشی کشور را دارد که قطعا برای ارتقا آن نیازمند حمایت و همکاری بیشتر خیرین در زمینههای مختلف هستیم.مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در این زمینه اظهار کرد: براساس سرشماری سال 90، بیش از 53 درصد از جمعیت دانشآموزی سیستان و بلوچستان در جنوب این استان قرار دارند.
علیرضا نخعی با بیان اینکه 61 درصد مدارس این استان نیز در منطقه جنوب قرار دارد، گفت: با وجود اینکه تعداد مدرسه بیشتری در جنوب سیستان و بلوچستان دایر شده اما به دلیل پراکندگی جمعیت همچنان تعداد مدارس در این منطقه باید افزایش یابد.
وی بیان کرد: نرخ باسوادی در جنوب سیستان و بلوچستان 60 درصد است یعنی 40 درصد از جمعیت زیر 50 سال در این منطقه بیسواد هستند که این جای تامل دارد.وی از وجود 285 مدرسه خشتی و گلی در این استان خبر داد و افزود: 47 مدرسه کپری در این منطقه وجود دارد که 11 مورد از آنها بلااستفاده بوده و تا چند ماه آینده 21 مدرسه کپری جمعآوری میشود.