خیز لبنانیها برای تصرف فرودگاهها و بنادر
شورای امنیت برای بررسی بحران لبنان نشست فوقالعاده تشکیل داد
با پیچیدهتر شدن اوضاع در لبنان و هشدار معترضان به اشغال فرودگاه و بنادر این کشور، شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی اوضاع لبنان نشست فوقالعاده برگزار کرد.
سرویس خارجی-
یک روز پس از اشغال ساختمان وزارت محیط زیست لبنان به دست معترضان لبنانی و هشدار آنان در تشدید گامهای اعتراضی در صورت برآورده نشدن خواستههای آنان، شورای امنیت سازمان ملل دیروز نشست اضطراری برگزار کرد.
تظاهرات خیابانی هواداران کمپین «بویتان درآمد» از حدود یک ماه پیش در بیروت و در اعتراض به انباشت زباله در سطح شهر آغاز شده و تقریبا همه روزه معترضان به خیابانها آمده و از مسئولان دولتی به ویژه نخستوزیر، وزیر کشور و وزیر محیط زیست درخواست کردهاند که به خواسته های آنان توجه شود. عدهای از کارشناسان لبنانی معتقدند، بحران زباله، عمدی است و ناتوانی دولت این کشور در حل این مشکل را نیز به حساب ضعف و بیلیاقتی آنها گذاشتهاند.
دولت لبنان به ریاست تمام سلام نخست وزیر لبنان تاکنون توجهی به خواستههای معترضان نکرده و وزیر کشور و وزیر محیط زیست هم در پاسخ به خواسته معترضان اعلام کردهاند که استعفا نمیدهند.
به دنبال این واکنش مقامات دولتی لبنان، معترضان روز سهشنبه ساختمان وزارت محیط زیست را اشغال کردند که در نهایت با فشار پلیس و نیروهای امنیتی مجبور به تخلیه آن شدند.
با این حال معترضان اعلام کردهاند که فرودگاه و بنادر لبنان را نیز تصرف خواهند کرد و بر شدت اقدامات اعتراضی خود خواهند افزود.
بحران زباله در لبنان طی روزهای گذشته به چالش جدی در این کشور تبدیل شده است و همه نگاهها به لبنان و بحران ناشی از خلأ ریاست جمهوری در این کشور خیره شده است.
نگرانی برخی از احزاب و جریانهای سیاسی این کشور و متقابلا سوءاستفاده برخی دیگر از احزاب و گروهها مانند گروه 14 مارس، این بحران را پیچیدهتر کرده است.برخی گزارشها حاکی است، شرکتی که مسئول جمعآوری زبالههاست متعلق به سعد حریری است!
در همین رابطه «میشل عون» رهبر جریان آزاد ملی لبنان نیز ضمن تاکید بر اینکه «انتخاب رئيس جمهور راه خروج از بحران این کشور است» نسبت به وقوع «بهار عربی» در لبنان ابراز نگرانی کرد.
وی گفت: «من از وقوع بهار عربی در لبنان نگرانم؛ آن چیزی که بیشتر مرا میترساند، اظهارات شبکه سیانان آمریکا است که گفته لبنان در آستانه بهار عربی است.»
جریان غربگرای المستقبل به رهبری سعدالدین حریری نخستوزیر اسبق لبنان و از متحدان عربستان در لبنان اما به طور تلویحی معترضان لبنانی را «کودتاچی» توصیف کرد و خواستههای آنها مبنی بر استعفای وزیر کشور و وزیر محیط زیست را رد کرد.
از سوی دیگر برخی از منابع آگاه لبنانی اعلام کردند که قطر عامل اصلی حوادث لبنان است و معترضان را به تظاهرات ضد دولتی تحریک میکند.
گفتنی است آنچه در لبنان میگذرد شباهتهایی به تحولات عراق دارد. در هر دو کشور مردم برای مقابله با فاسد تظاهرات میکنند اما غرب و برخی مرتجعین عرب به دنبال انحراف این اعتراضها هستند.