رئیس مجلس در دیدار با وزیر خارجه انگلیس:
دخالتهای انگلیس در امور داخلی ایران باید متوقف شود
رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار وزیر امور خارجه انگلیس تصریح کرد: رفتار دولت انگلیس در زمینه دخالتهای گاه و بیگاه در امور داخلی ایران در گذشته باید تغییر جهت پیدا کند و مردم ایران نباید احساس کنند که رویکرد بریتانیا نسبت به آنها غیردوستانه و مبهم است.
به گزارش فارس، فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه انگلیس در ادامه ملاقاتهای خود با مقامات عالیرتبه کشورمان با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
وزیر خارجه انگلیس با تشریح اهداف سفر خود به تهران، بازگشایی سفارت بریتانیا در تهران را به منزله گام جدیدی در گشوده شدن افق تازهای در روابط و همکاریهای دو کشور توصیف کرد و گفت: پس از توافق هستهای ایران و 1+5، زمینههای جدیدی برای ارتقای سطح مناسبات دو کشور در زمینههای مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی پدیدار شده و دولت انگلیس تمایل دارد روابط خود در زمینههای مورد علاقه طرفین را گسترش دهد.
وزیر امور خارجه انگلیس با اذعان به وجوه پیشینه ذهنی منفی در بین مردم ایران در خصوص سیاستهای کشورش در گذشته نیز گفت: نباید در گذشته متوقف ماند و در جهت منافع ملی باید رو به جلو حرکت کرد.
وی با اشاره به ظرفیتهای پارلمانی برای تسهیل گسترش مناسبات و همکاریهای دو کشور به ویژه در زمینه مقابله با تروریسم تکفیری داعش و قاچاق مواد مخدر خواستار انجام گفتوگوهای بیشتر بین نمایندگان مجالس دو کشور شد.
وزیر خارجه انگلیس همکاری ایران با قدرتهای جهانی در زمینه برقراری ثبات و آرامش در منطقه پرآشوب خاورمیانه را حائز کمال اهمیت دانست و افزود: ثبات و آرامش منطقه خاورمیانه محور آرامش و صلح جهانی است.
لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی توضیحات وزیر خارجه انگلیس درباره تغییر رویکرد دولت انگلیس در تلاش برای گشودن افق جدیدی در روابط خود با جمهوری اسلامی ایران را مثبت ارزیابی و ابراز امیدواری کرد، رویکرد جدید بریتانیا بر پایه اقدام و منافع متقابل در جهت زدوده شدن ذهنیت منفی مردم ایران نسبت به سیاستهای گذشته این کشور تحقق یابد.
وی گفت: رفتار دولت انگلیس در زمینه دخالتهای گاه و بیگاه در امور داخلی ایران در گذشته باید تغییر جهت پیدا کند و مردم ایران نباید احساس کنند که رویکرد بریتانیا نسبت به آنها غیردوستانه و مبهم است.
لاریجانی با انتقاد از برخی کشورهای غربی در اتخاذ سیاست یک بام و دو هوا در زمینه موضوعات مهم همچون مقابله با تروریسم، قاچاق مواد مخدر، حقوق بشر و اشغال خارجی نیز افزود: برخورد با مقوله تروریسم نباید تاکتیکی و صوری باشد و کسانی که تروریسم تکفیری را به وجود آوردند و تسلیح و حمایت نمودند باید پاسخگوی سیاستهای اشتباه خود باشند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به توافق هستهای اخیر ایران با 1+5 ادامه داد: در خصوص این توافق کمیته ویژهای تشکیل شده که کار بررسیآن را بر عهده دارد و کمیسیونهای تخصصی مجلس نیز در حال بررسی جداگانه موضوع هستند و باید منتظر بود تا نتایج بررسیها مشخص شود.