kayhan.ir

کد خبر: ۴۸۷۶۰
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۶

مواضع بی‌سابقه معاون دبیرکل سازمان ملل علیه حمله اسرائیل به کشتی ماریان

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد از توقیف کشتی ماریان سوئد در ناوگان آزادی3 به‌شدت انتقاد کرد و آن را «حمله» و «تجاوز» و «عملیات آدم‌ربایی» دانست.


به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری الجزیره، «ریما خلف» معاون بان‌کی‌مون و مدیر اجرایی سازمان «اسکوا» با انتقاد شدید از توقیف کشتی ماریان تاکید کرد رژیم صهیونیستی همبستگی با مردم محاصره شده غزه را «تهدید جدی برای امنیت خود» می‌داند و برای مقابله با آن از «شنیع‌ترین جنایات» هم کوتاهی نمی‌کند،‌«همان‌طور که ده‌ها شهروند ترک را در کشتی مرمره آبی در سال 2010 به قتل رساند.»
وی «سلطه اسرائیل بر آب‌های منطقه‌ای در غزه را» نیز جرم دانست و گفت: «سلطه اسرائیل بر آب‌های منطقه غزه و حریم هوایی و گذرگاه‌های زمینی، حملات به غزه و ترور فلسطینی‌ها به معنای اشغال کامل است.»
خلف افزود: «اسرائیل ساکنان غزه را با بمباران و محاصره از هشت سال پیش مجازات می‌کند. سه جنگ نیز علیه آنها به راه انداخته است. این اقدامات کاملا محکوم است، بازداشت فعالان نیز اقدامی است که هیچ منطقی آن را نمی‌پذیرد.»
وی بازداشت «منصف المرزوقی» رئيس‌‌جمهور سابق تونس و دیگر فعالان در این کشتی را به شدت محکوم کرد و گفت:‌«بازداشت المرزوقی که یکی از نمادهای بارز جهان عرب است توهین آشکاری به فلسطین، تونس و آزادگان جهان است.»
وزارت خارجه تونس نیز توقیف کشتی ماریان سوئد از سوی کماندوهای رژیم صهیونیستی را محکوم کرد و خواستار «آزادی فوری» تمامی شرکت‌کنندگان در ناوگان آزادی 3 شد.
وزارت خارجه تونس مقامات رژیم صهیونیستی را مسئول مستقیم سلامتی المرزوقی دانست.
کشتی ماریان سوئد یکی از کشتی‌های ناوگان آزادی 3 است که با هدف شکستن محاصره نوار غزه و کمک به فلسطینی‌ها از سواحل یونان به سمت سواحل غزه به راه افتاده بود اما رژیم صهیونیستی این کشتی را روز دوشنبه گذشته توقیف و آن را به بندر «اشدود» منتقل کرد. تمام سرنشینیان این کشتی در بازداشت صهیونیست‌ها هستند و خبر دیگری از سرنوشت آنها منتشر نشده است.
این کشتی حامل شخصیت‌های سیاسی و فعالان و هنرمندان مشهوری از جمله منصف المرز›وقی، رئيس جمهور سابق تونس، باسل غطاس، نماینده عرب پارلمان رژیم صهیونیستی، محمد البقالی، خبرنگار شبکه الجزیره و عمار الحمدان تصویردار بود.
دزدی دریایی
رئيس کمیته مردمی مبارزه با محاصره غزه نیز یورش نیروی دریایی رژیم صهیونیستی به کشتی ماریان در آب‌های بین‌المللی را «دزدی دریایی» و «تجاوز خطرناک» خواند.
یک ائتلاف دیگر حامی کاروان آزادی 3 در غزه نیز روز گذشته در نشستی اقدام رژیم صهیونیستی را دزدی دریایی خوانده و آن را محکوم کردند.
این ائتلاف متشکل از فعالان فلسطینی از دولت سوئد خواستند با اقدام فوری ضمن تضمین امنیت فعالان حاضر در کشتی، رژیم اشغالگر قدس را به خاطر رفتار مشابه دزدان دریایی تحت پیگرد قرار دهد.
لغو عضویت اسرائیل در شورای حقوق بشر سازمان ملل
از سوی دیگر خبر می‌رسد در پی ارائه گزارش سازمان ملل درباره جنگ غزه و محکومیت اسرائیل به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی درصدد لغو عضویت خود در شورای حقوق بشر این سازمان برآمده است.
به گزارش ایسنا، رژیم صهیونیستی نشست روز دوشنبه جلسه سازمان ملل در ژنو را که به ارائه و بررسی گزارش کمیته حقیقت‌یاب این سازمان درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی اختصاص داشت، تحریم کرد. منابع خبری در واکنش به این اقدام نوشتند، به نظر ما می‌رسد که این رژيم می‌خواهد عضویتش در این شورا را لغو کند.
عملیات مقاومت
منابع امنیتی رژیم صهیونیستی اما از زخمی شدن چهار اسرائیلی بر اثر تیراندازی به خودرو حامی اسرائیلی‌ها در جاده‌ای در کرانه باختری خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری قدس به نقل از روزنامه «یدیعوت آحارونوت»، سرنشینان فلسطینی یک خودرو به سمت 4 صهیونیست شلیک و هر 4 نفر آنها را هدف قرار دادند. حال یکی از مجروحین به شدت وخیم گزارش شده است.
همزمان یک زن فلسطینی نیز با حمله به یک نظامی اسرائیلی وی را از ناحیه گردن مجروح کرد.این ششمین عملیات مقاومتی و شهادت‌طلبانه فلسطینی در 10 روز نخست ماه رمضان است.