عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
احیای صنایع کشور با تحقق اقتصاد مقاومتی ممکن میشود
عضو کمیسیون صنایع و معادن گفت: ما اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم باید به تولید ملی اهمیت بدهیم، تولید با صنعت ارتباط تنگاتنگی دارد.
به گزارش مهر، نادر قاضیپور درباره سهم صنعت در اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: ما اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی را اجرا کنیم باید به تولید ملی اهمیت بدهیم، تولید با صنعت ارتباط تنگاتنگی دارد. با توجه به اینکه کشور ما همیشه مورد تحریم و تهدید قدرتهای استکباری بوده است، لذا نیاز داریم روی پای خودمان بایستیم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما باید به صنعتمان توجه داشته و با سیاستهای درست از آن حمایت کنیم و نیازهایمان را تولید کرده و صادرات را در چند برند جهانی در دست بگیریم، بخصوص درباره نفت و گاز که اولویتی اساسی دارند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس در پاسخ به این سؤال که در مقطع فعلی، تولید صنایع جدید بزرگ یا احیای ظرفیتهای خوابیده در صنایع کوچک میتواند به تحقق به اقتصاد مقاومتی کمک کند، گفت: در طی این سالها ما کارهای بزرگی در عرصه صنعت در کشور انجام دادهایم، کارخانههای معتبری هم داریم و در حال حاضر نیاز کشور احیای صنایع موجود و کمک به بهرهوری بالاتر است و نباید دنبال سرمایهگذاریهای جدید باشیم.
به گفته وی، ما در بخشهای معدن، نفت، گاز و پتروشیمی باید بتوانیم پیشرفت کنیم و برندهای معتبری در سطح جهان در دست بگیریم.
قاضیپور در خصوص مشکلات موجود در بخش بحث صنعت نیز اظهار داشت: ما احتیاج به تولید کالاهای ایرانی و نیز مصرف آن در جامعه خودمان را داریم. وقتی رئیس جمهور و وزرای ما با خودروی ایرانی تردد کنند، یقیناً مردم هم از این موضوع تقلید میکنند، اگر مردم به مصرف کالاهای ایرانی روی بیاورند و تولید هم رونق داشته و علمی شود خود به خود این امر منجر به چرخش گردونه اقتصاد میشود.
این عضو کمیسیون صنایع در پاسخ به این سؤال که وضعیت فعلی صنایع کشور را چطور ارزیابی میکنید افزود: صنایع هم اکنون در کشور ما با تمام توان خود کار نمیکنند. ما باید ظرفیت و کارایی اینها را افزایش دهیم. واردات به کشور را کم کرده و صادراتمان به دیگر کشورها را افزایش دهیم.
به گفته قاضیپور، مسئولان میتوانند جایزههایی را برای تولید کنندههایی که صادرات دارند و آن را افزایش میدهند، قرار دهند تا آنها را بیشتر ترغیب کنند.
نماینده مردم ارومیه در مجلس در خصوص چگونگی جایگزینی تولید ثروت صنایع به جای ثروتهای نفتی کشور نیز عنوان داشت: ما صد و چند سال است که نفتمان را به دیگر کشورها صادر میکنیم اما باید محصولات حاصل از فناوری نفت را میفروختیم و اشتغال هم در فناوری است.
وی ادامه داد: تمام معادن ما اکتشاف نشدهاند و در سطح معادن مطالعه و اکتشاف کمی صورت گرفته است، ما باید عناصر کمیاب را پیدا کرده و آنها را صادر کنیم.
قاضیپور در پاسخ به این سؤال که آیا اقتدار مالی ناشی از صنایع قوی، پویا و درآمدزا میتواند قدرت چانه زنی ما را در امور بینالمللی بالا ببرد، گفت: وقتی ابر قدرتها و مسئولان اجرایی آنها ببینند مردم ما از تولید داخلی استفاده میکنند و واردات را کم کردهاند و در ایران هیچ ماشین خارجی ندارند،آنها میفهمند که مردم ما وطن پرستند و عشقشان ایران و تولید ملی است.
این عضو کمیسیون صنایع و معادن درباره تفاوت اقتصاد مقاومتی با ریاضتی نیز عنوان داشت: این دو نوع اقتصاد با هم در تضاد هستند، در اقتصاد ریاضتی مردم سختی میکشند و اما در اقتصاد مقاومتی ما با دارا بودن معادن و مواد طبیعی درجه یک در کشور هم چنین نیروی انسانی جوان و متخصص، باید بیشتر تلاش کرده تا به اهدافمان برسیم و با افزایش صادراتمان نیازمان به دیگر کشورها را مرتفع کنیم.