kayhan.ir

کد خبر: ۴۷۹۱۹
تاریخ انتشار : ۳۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۲۴
هشدار پوتین درباره مذاکرات هسته‌ای:

غرب از طرح درخواست‌های غیرممکن پرهیز کند

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به کشورهای غربی درباره طرح درخواست‌های «غیرعملی» در مذاکرات هسته‌ای با ایران هشدار داده است.

به گزارش پرس تی وی، پوتین روز جمعه در سخنانی در همایش بین‌المللی اقتصادی سن پترزبورگ گفت: ایران و کشورهای گروه 1+5 می‌توانند در آینده نزدیک به توافقی بر سر برنامه هسته‌ای تهران دست یابند و به غرب درباره طرح درخواست‌های زیاده‌خواهانه و غیرممکن از جمهوری اسلامی هشدار داد.
وی افزود دستیابی به یک توافق فراگیر هسته‌ای پیش از ضرب‌الاجل تعیین شده در 30 ژوئن «برای آرام کردن اوضاع» اهمیت زیادی دارد.
رئیس جمهور روسیه همچنین پیش‌بینی کرد که اجرای یک توافق هسته‌ای احتمالی بین تهران و 6 قدرت جهان تقریبا 6 ماه طول بکشد.
خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از پوتین گزارش داد: «من فکر می‌کنم امضای توافق فراگیر هسته‌ای باید در آینده نزدیک صورت بگیرد ... روند اجرای این توافق‌ها پس از آن آغاز خواهد شد. این مرحله نیز به حدود 6 ماه زمان نیاز خواهد داشت.»
وی تاکید کرد تنها موضوع «غیر سازنده‌ای» که دورنمای توافق هسته‌ای ایران را به مخاطره می‌اندازد تلاش عمدی واشنگتن برای تضعیف هر گونه توافقی از این دست است.
ایران و  5+1 در حال حل جنبه‌های فنی و حقوقی توافق هسته‌ای هستند
مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای روسیه می‌‌گوید ایران و گروه ۱+۵ در مذاکرات هسته‌ای در حال تلاش برای حل و فصل مسائل فنی و حقوقی توافق نهایی هستند.
به گزارش فارس، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه و مذاکره‌کننده ارشد هسته‌ای این کشور می‌گوید ایران و گروه 1+5 در حال حل و فصل جنبه‌های فنی و حقوقی توافق هسته‌ای نهایی هستند.
به گزارش اسپوتنیک آقای ریابکوف روز جمعه بعد از نشست مدیران سیاسی ایران و گروه 1+5 در شهر وین تصریح کرد: گفت‌وگوهای دو طرف در روز جمعه به کاستن از اختلافات سیاسی و حل و فصل جزئیات فنی و ابعاد حقوقی توافق هسته‌ای با ایران متمرکز بوده است.
وی گفت: «تلاش ما در سه جنبه پیش می‌رود: حل مسائل سیاسی، تحلیل و حل تبعات حقوقی توافق هسته‌ای احتمالی و حل مسائل فنی و کارشناسی.»
معاون وزیر خارجه روسیه افزود در موضوع رفع تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران تاکنون پیشرفتی صورت نگرفته است.
دسترسی به اماکن و اشخاص عناصر ضروری برای توافق با ایران هستند
وزیر انرژی آمریکا در مصاحبه‌ای با یک شبکه خبری آمریکایی بار دیگر بر ضرورت دسترسی به اماکن و اشخاص برای دستیابی به توافق هسته‌ای نهایی با ایران تأکید کرد.
به گزارش فارس، ارنست مونیز، وزیر انرژی آمریکا روز جمعه در مصاحبه‌ای با شبکه خبری پی‌بی‌اس بار دیگر بر لزوم دسترسی به اماکن و اشخاص برای توافق هسته‌ای با ایران تأکید کرد.
مونیز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا ضرب‌الاجل ۳۰ ژوئن برای توافق هسته‌ای، موعدی «واقعی» است گفت: واشنگتن خواستار توافق در تاریخ مذکور است.
او گفت: «ما مطمئنا می‌خواهیم در ۳۰ ژوئن به توافق برسیم. دلایل متعددی برای این موضوع داریم، اعم از تعاملاتی که باید بعد از آن با کنگره داشته باشیم و گزارشی که باید به آنها بدهیم. بنابراین داریم سخت تلاش می‌کنیم.»
دولت آمریکا بایستی مطابق مفاد قانونی که ماه گذشته به امضای باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا رسید توافقنامه هسته‌ای احتمالی را تا موعد ۹ جولای (9 روز بعد از ضرب‌الاجل) تقدیم کنگره کند. در صورتی که دولت در موعد مقرر توافقنامه را تحویل کنگره دهد، دوره نظارت بر آن ۳۰ روزه خواهد بود؛ در غیر این صورت دوره مورد نظر به ۶۰ روز افزایش خواهد یافت.
ارنست مونیز افزود: « هدف ما تکمیل این توافق است تا ما و شریکانمان یعنی گروه ۱+۵ بتوانیم اطمینان داشته باشیم که برنامه هسته‌ای ایران صلح‌آمیز است؛ و اینکه اگر چنین نبود، به سرعت این موضوع را تشخیص داده و به آن پاسخ‌های مناسب بدهیم.»
واشنگتن موظف است تحریم‌ها علیه ایران را تا حل PMD پابرجا نگه دارد
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا روز جمعه در بیانیه‌ای با خاطرنشان کردن اظهارات مقامات دولت کشورش بار دیگر بر لزوم پابرجاماندن تحریم‌های ضدایرانی تا زمان حل «ابعاد نظامی احتمالی» برنامه هسته‌ای ایران تأکید کرد.
به گزارش فارس، سناتور «باک کورکر»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز جمعه بار دیگر تأکید کرد تحریم‌های ضدایرانی نباید تا زمان حل و فصل مسائل مربوط به «ابعاد نظامی احتمالی» برنامه هسته‌ای ایران برداشته شوند.
طبق گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس سنای آمریکا  «کورکر» در این بیانیه به گزارش‌هایی مبنی بر اینکه دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا آماده امتیازدهی به ایران در مسائل مربوط به گذشته برنامه هسته‌ای ایران است، واکنش نشان داد.
او نوشت: «سال گذشته دولت به کمیته ما اطمینان خاطر داد که مسائل و نگرانی‌ها پیرامون تلاشهای قبلی ایران در زمینه سلاح‌های اتمی قبل از هرگونه توافق نهایی و یا اقدام برای تخفیف تحریم‌ها، حل و فصل خواهد شد.»
گذشته نظامی برنامه هسته‌ای ایران هنوز روی میز است
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می‌گوید: گذشته نظامی برنامه هسته‌ای ایران و ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای کنونی این کشور بخش‌های جدایی‌ناپذیر از توافق هسته‌ای خواهد بود.
به گزارش فارس، «جان کربی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امشب در میان خبرنگاران مجدداً بر موضع آمریکا در خصوص پی‌ام‌دی (جنبه‌های نظامی احتمالی برنامه هسته‌ای ایران) تأکید کرد.
کربی که تا چندی پیش سخنگوی وزارت دفاع بود گفت: «برای رسیدن به توافق باید دسترسی‌های مورد نیاز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به سایت‌های نظامی ایران، از سوی این کشور ارائه شود.»
وی افزود: «بحث ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران، فعالیت‌های گذشته و فعالیت‌های کنونی ایرانیان را شامل می‌شود.»
اصل توافق هسته‌ای از زمان رسیدن به آن مهم‌تر است
وزیر خارجه روسیه روز جمعه تصریح کرد: رسیدن به توافق هسته‌ای از زمان رسیدن به آن مهم‌تر است و نباید به گمانه‌زنی در مورد احتمال حصول توافق تا ضرب‌الاجل پرداخت.
به گزارش فارس، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه روز جمعه گفت اصل توافق هسته‌ای با ایران و به سرانجام رساندن مذاکرات، از زمان رسیدن به توافق مهمتر است.
وی در پاسخ به این سوال که به نظرش آیا امکان توافق تا ضرب‌الاجل 30 ژوئن وجود دارد یا نه،‌ گفت نیازی به گمانه‌زنی در این رابطه وجود ندارد و همه طرف‌ها در حال تلاش برای رسیدن به توافق هستند.
به نوشته خبرگزاری اسپوتنیک، وی افزود: «چشم‌انداز پایان مذاکرات برای حل مسئله هسته‌ای ایران در زمان مقرر در مقایسه با اصل حل مسئله، در وهله دوم قرار دارد.»
لاوروف تصریح کرد که اکنون نیازی به سوال مداوم در مورد ضرب‌الاجل نیست و بهتر است که بر ادامه مذاکرات و رسیدن به توافق تمرکز شود.
تحریم‌های ضدتروریسم ایران دست‌نخورده می‌ماند
هماهنگ‌کننده ضدتروریسم وزارت خارجه آمریکا تأکید کرد که هیچ یک از تحریم‌های مربوط به آنچه که حمایت ایران از تروریسم خواند، بعد از توافق هسته‌ای احتمالی ایران و ۱+۵ لغو نمی‌شود.
به گزارش فارس، «تینا کیداناو» هماهنگ‌کننده ضدتروریسم وزارت خارجه آمریکا روز جمعه همزمان با انتشار گزارش سال 2014 تروریسم، گفت هیچ‌یک تحریم‌های مربوط به آنچه وی حمایت ایران از تروریسم خواند، پس از توافق احتمالی هسته‌ای برداشته نمی‌شوند.
نظر کری درباره ابعاد احتمالی نظامی غیرقابل قبول است
سناتور ارشد دموکرات کنگره ضمن انتقاد از اظهارات وزیر خارجه آمریکا درباره ابعاد احتمالی برنامه هسته‌ای ایران تصریح کرد که واگذاری امتیاز واشنگتن به ایران در زمینه ابعاد احتمالی را نمی‌پذیرد.
به گزارش فارس، «جان کری» وزیر خارجه آمریکا هفته گذشته در یک کنفرانس خبری در خصوص لغو تحریم‌ها قبل از حل مسئله ابعاد احتمالی نظامی (PMD) گفت: قرار نیست در خصوص کارهایی که ایران در گذشته انجام داده بیش از اندازه وسواس به خرج دهیم و بیشتر بر روی فعالیت‌های کنونی برنامه هسته‌ای ایران  متمرکز هستیم.
سناتور «باب منندز» ضمن انتقاد از اظهارات کری گفت: آقای رئیس‌جمهور، با توجه به تاریخچه فریبکاری ایران، من درباره آنچه که آنها در یک نقطه از زمان انجام دادند نگرانم.
طبق گزارش روزنامه آمریکایی واشنگتن‌پست، منندز تصریح کرده است: من خیلی نگران هستم که وزیر خارجه می‌گوید که ما آمادگی داریم بدون درک کامل از میزان پیشرفت ایران در زمینه برنامه محرمانه تسلیحات هسته‌ای، تحریم‌ها را کاهش دهیم...این یک مسئله اساسی است که ما باید یک جواب کامل و قابل تأیید برای آن دریافت کنیم.
این سناتور آمریکایی تصریح کرد که اظهار نظر کری درباره ابعاد احتمالی نظامی غیرقابل قبول است و گفت: بدون یک راه‌حل رضایتبخش در خصوص این موضوع و موضوعات دیگر، توافق غیرقابل قبول خواهد بود.
ایران و ۱+۵ مصمم به رسیدن به توافق هسته‌ای تا پایان ۳۰ ژوئن هستند
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که ایران و ۱+۵ مصمم هستند که در بازه زمانی تعیین شده که همان ۳۰ ژوئن است به توافق جامع هسته‌ای دست پیدا کنند.
به گزارش فارس، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که گروه 1+5 ( آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) و ایران مصمم هستند که در چارچوب زمانی برنامه‌ریزی شده به توافق جامع نهایی در خصوص برنامه هسته‌ای ایران دست پیدا کنند.
تا حصول توافق مورد نظر باید به ایران فشار بیاوریم
مشاور سابق باراک اوباما و از نزدیکان به محافل صهیونیستی در آمریکا گفت که «برای رسیدن به بهترین توافق با ایران، دولت باید ضرب‌الاجل ۳۰ ژوئن را کنار بگذارد».
به گزارش فارس، دنیس راس، مشاور پیشین رئیس‌جمهور آمریکا در یادداشتی درباره مذاکرات هسته‌ای ایران، خواستار کنار گذاشتن ضرب‌الاجل 30 ژوئن و ادامه فشارها بر تهران به منظور نیل به شرایط مورد نظر واشنگتن شد.