kayhan.ir

کد خبر: ۴۷۷۷۴
تاریخ انتشار : ۲۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۹
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج اعلام کرد

مسئولان نظارت کافی بر واردات برنج ندارند

عضو هیئت علمی مؤسسه تحقیقات برنج گفت: به نظر می رسد مسئولان برخلاف ادعاهایی که برای واردات برنج مطرح می‌کنند و می‌گویند این واردات به ثبت سفارش‌های گذشته مربوط است، نظارت کافی در واردات برنج ندارند.


به گزارش ایسنا، غلامرضا خانکشی‌پور از واردات برنج علی‌رغم ممنوعیت بیش از یکساله آن انتقاد و اظهار داشت: گرچه دولت با ممنوعیت واردات و وضع تعرفه 40 درصدی برای آن از واردات بیش از حد برنج به کشور جلوگیری کرد اما مشخص نیست پس از گذشت بیش از یکسال از ممنوعیت واردات برنج چرا همچنان باید این محصول به کشور وارد شود؟
وی ادامه داد: وضعیت تولید برنج در استان‌های شمالی و دیگر استان‌هایی که توانسته‌اند علی‌رغم حمایت نشدن از سوی دولت با دستاوردهای جدید تحقیقاتی و استفاده کمتر از آب، شالیزارهای خود را زیر کشت برنج ببرند، بسیار مناسب است و پیش بینی می‌شود حدود دو میلیون تن برنج در سال جاری تولید شود.
خانکشی‌پور همچنین درباره واردات بی‌رویه برنج گفت: گرچه اقدامات دولت مانند ممنوعیت واردات برنج و وضع تعرفه 40 درصدی برای واردات آن باعث شد دیگر شاهد رکوردشکنی‌های برنج وارداتی و واردات بی‌رویه این محصول به کشور نباشیم اما علی‌رغم این اقدمات دولت واردات برنج از طریق مبادی رسمی و غیررسمی به کشور همچنان ادامه دارد مشخص نیست که برنج علی‌رغم ممنوعیت به کشور وارد می‌شود.
عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات برنج اضافه کرد: به نظر می رسد مسئولان برخلاف ادعاهایی که برای واردات برنج مطرح می‌کنند و می‌گویند: «این واردات به ثبت سفارش‌های گذشته مربوط است»، نظارت کافی در واردات برنج ندارند، چرا که پس از گذشت بیش از یکسال از ممنوعیت واردات برنج، طبیعی نیست که همچنان واردات این محصول با ثبت سفارش‌های گذشته به کشور صورت گیرد.
وی تصریح کرد: در سال‌های گذشته که شاهد افزایش واردات بی‌رویه برنج بودیم آنقدر انبارهای کشور از برنج اشباع می‌شود که برای افزایش ماندگاری این محصول از سموم غیرمجاز استفاده شد که باعث آلوده شدن برنج های وارداتی می‌شد.
خانکشی‌پور تاکیدکرد: طرح شناسنامه‌دار کردن برنج داخلی و وارداتی در کشور و همچنین بازاررسانی و برندسازی برنج باید از سوی مسئولان به صورت جدی پیگیری و اجرا شود، چرا که حق مردم است بدانند برنجی را که خریداری می‌کنند از کدام مزرعه برداشت شده و از نظر سلامت چه وضعیتی دارد.