kayhan.ir

کد خبر: ۴۷۶۷۹
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۱:۴۲
با رأی قاطع نمایندگان مقرر شد

طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای در اولویت مجلس

نمایندگان ملت با رای قاطع خود مقرر کردند طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای با اولویت در دستورکار مجلس قرار گیرد.
به گزارش فارس، نمایندگان مجلس در نشست علنی دیروز درخواست بررسی اولویت‌دار طرح الزام دولت به حفظ حقوق هسته‌ای را با 185 رأی موافق، 2 رأ‌ی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 200 نماینده حاضر در صحن مجلس تصویب کردند.
علاءالدین بروجردی به‌ عنوان پیشنهاد‌دهنده این طرح گفت: در شرایط فعلی تیم مذاکره‌کننده با زیاده‌خواهی‌های آمریکا مواجه است، از این‌رو این طرح با هدف حمایت از تیم مذاکره‌کننده و همچنین جهت رعایت مطالب شورای عالی امنیت ملی و حفظ خطوط قرمز ترسیم‌شده از سوی مقام معظم رهبری، بسیار ضروری است،؛ لذا باید این طرح را در اولویت قرار دهیم تا بتوانیم از منافع ملی صیانت کنیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: از طرف دیگر این موضوع بسیار مهم و ضروری است که با تصویب طرح مذکور، یک صدای واحد از ایران به جهانیان به ویژه گروه 1+5 برسد و ما باید اعلام کنیم که نمایندگان ایران در حفظ منافع ملی یکپارچه و یکصدا هستند.
وی همچنین گفت: قطعاً ما به هیچ وجه اجازه نمی‌دهیم که بازرسان وارد حریم امنیت و مراکز نظامی ما شده و با زیاده‌خواهی به دنبال مصاحبه با دانشمندان هسته‌ای ما باشند.
گفتنی است در جریان بررسی این طرح هیچ یک از نمایندگان در مخالفت با طرح مذکور صحبت نکردند و بررسی اولویت‌دار طرح با 92 درصد آرا به تصویب نمایندگان رسید.
براساس این گزارش، سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد نائب رئیس اول مجلس شورای اسلامی که در غیاب علی لاریجانی ریاست جلسه علنی خانه ملت را برعهده داشت، پس از تصویب قاطع در اولویت قرار گرفتن طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای کشور اظهار داشت: براساس رهنمودهای مقام معظم رهبری و ضرورت پاسداری از فناوری هسته‌ای کشور و ارج نهادن به خون مقدس شهدای هسته‌ای، این طرح با 92 درصد آرا تصویب شد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هسته‌ای کشور با تغییر دستور در اولویت قرار گرفته، پس از بررسی طرح کنونی آن را مورد بحث قرار خواهیم داد.
نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: این طرح مخالفی نداشته و نمایندگانی که برای مخالفت ثبت‌نام کردند نیز به منظور بازشدن بحث کارشناسی بوده است.
مصوبات نمایندگان
در جلسه علنی چهارشنبه
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی دیروز و در ادامه رسیدگی به طرح یک فوریتی استانی شدن انتخابات مجلس موادی از  این طرح را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.
نمایندگان با تصویب ماده 4 این طرح مقرر کردند احزاب می‌توانند پس از تأیید صلاحیت داوطلبان نامزدی حوزه‌های انتخابیه موجود استان، فهرست خود را تنظیم و حداقل تا 24 ساعت قبل از شروع تبلیغات انتخاباتی نامزدها به هیئت اجرایی استان اعلام کنند.
وکلای ملت در تبصره این ماده مقرر کردند ارائه فهرست از سوی احزابی صورت می‌گیرد که طبق قانون فعالیت احزاب، جمعیت‌ها و انجمن‌های سیاسی و صنفی و انجمن‌های اسلامی اقلیت‌های دینی شناخته شده مصوبه 1360 مجوز فعالیت داشته باشند. ارائه فهرست ائتلافی توسط احزاب بلامانع است. احزاب موظفند در هنگام ارائه فهرست به هیئت اجرایی استان موافقت کتبی نامزدها مبنی بر عضویت در فهرست را ارائه کنند.
وکلای ملت همچنین مقرر کردند ائتلاف‌های ملی که توسط احزاب شکل می‌گیرد باید به اطلاع ستاد انتخابات کشور برسد.
خانه ملتی‌ها در این مصوبه مقرر کردند چنان که فردی یا افرادی از نامزدهای مذکور در فهرست‌ها به دلایل قهری یا به درخواست کتبی نامزد پس از ثبت‌نام و حداقل 24 ساعت پیش از برگزاری انتخابات از فهرست خارج شوند، حزب یا احزاب ارائه‌کننده فهرست می‌توانند از میان سایر داوطلبان تأیید صلاحیت شده در حوزه انتخابیه موجود استان با رعایت مفاد این ماده فهرست خود را تکمیل کنند.
به موجب مصوبه مجلس، رأی‌دهندگان در هر استان می‌توانند برای هر یک از حوزه‌های انتخابیه موجود استان از بین نامزدهای مربوط به همان حوزه انتخابیه به میزان تعداد کرسی‌های موجود نمایندگان مورد نظر خود را انتخاب کنند.
خانه ملتی‌ها مقرر کردند هر رأی‌دهنده در استان می‌تواند به عنوان یک فهرست رأی داده و یا به نامزد و یا نامزدهای مورد نظر اعم از منفرد یا از درون یک یا چند فهرست با رعایت تعداد کرسی‌های حوزه‌های انتخابیه موجود رأی دهد.
وکلای ملت مصوب کردند آرایی که صرفاً به عنوان یک فهرست داده شده است برای هر یک از نامزدهای آن فهرست یک رأی محسوب می‌شود.
وکلای ملت با 127 رأی موافق، 24 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع ماده 5 این طرح را مصوب کردند.
خبر دیگر اینکه محسن علیمردانی، سیامک مره‌صدق و عبدالکریم هاشمی نخل‌ابراهیمی به عنوان ناظران مجلس شورای‌عالی رفاه و تأمین اجتماعی برگزیده شدند.
تذکرات و نطق‌های نمایندگان
بیژن نوباوه وطن نماینده تهران در نطق میان دستور خود در جلسه علنی دیروز گفت: گره زدن همه مشکلات کشور به رفع تحریم‌ها، ظلم به ملت و دروغی بزرگ است و از این پس خواهند گفت ترمیم لایه ازن هم با رفع تحریم‌ها انجام خواهد شد.
در همین جلسه جواد کریمی قدوسی، سیدمحمود نبویان، مهدی کوچک‌زاده، سیدعلی طاهری، حسین‌علی حاجی دلیگانی و بهرام بیرانوند نمایندگان مشهد، تهران، گرگان، شاهین شهر و بروجرد در تذکری به رئیس‌جمهور خواستار جلوگیری از توافق بد و واگذاری امتیازات زیاد به طرف مقابل در مذاکرات هسته‌ای شدند.
علیرضا زاکانی نماینده مردم تهران در مجلس نیز در تذکر شفاهی خود با ابراز تاسف از قرارگیری مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام(ره) در گروه‌بندی‌ها و دسته‌بندی‌ها گفت: از بانیان صیانت از اندیشه امام می‌خواهیم خود را در قیاس امام که فارغ از گروه‌بندی‌ها بود بالا بکشند.
خبر دیگر اینکه عدم برخورد با معضل بی‌حجابی در جامعه «وزیر کشور» را برای پاسخگویی به سؤال ملی بیاتیان نماینده بیجار به صحن علنی مجلس کشاند.
حجت‌الاسلام سیدمحمد علی بزرگواری نماینده مردم کهگیلویه و بویراحمد نیز در تذکری شفاهی در صحن علنی گفت: جناب آقای هاشمی! شما تغییر کرده‌اید، شما به دنبال تحریف امام و در راس این جریان هستید شما بودید که در راس فتنه ۸۸ بودید.
ابراهیم نکو نماینده مردم رباط کریم در مجلس نیز خطاب به وزیر کشور گفت: دستور جدی را برای برخورد با اصحاب فساد و فتنه که از هم اکنون فعالیت‌های انتخاباتی خود را آغاز کرده‌اند صادر کنید.
حجت‌الاسلام سید مرتضی حسینی نماینده مردم قزوین در مجلس نیز خطاب به حجت‌الاسلام شهیدی محلاتی رئیس بنیاد شهید گفت: عوض اینکه به استان‌ها رفته و کار سیاسی کنید مشکلات فرزندان شهدا را حل کنید.