kayhan.ir

کد خبر: ۴۵۵۸۳
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۵

دوستی با بدبوی پرخاصیت!

سیر سرشار از فولیک اسید، ویتامین C، کلسیم، آهن و منیزیم است، همچنین حاوی مقدار زیادی ماده ضد میکروب است. خوردن این سبزی باعث باز شدن رگ‌ها می‌شود.


سیر گیاهی است علفی که ساقه آن تا ارتفاع 40 سانتیمتر می‌رسد. قسمت زیرزمینی آن متورم و مرکب از 5 تا 12 قطعه در غشاهای باریک و ظریف به رنگ خاکستری مایل به سفید است. سرشار از فولیک اسید، کلسیم و آهن است خوردن سیر، مجاری تنفسی و خون را پاک می‌کند و شدت تنگی نفس را کاهش و موجب درمان آن می‌شود.
در این مطلب قصد داریم شما را با خواص باورنکردنی سیر آشنا کنیم.
سیر را خام میل کنید؛
خواص سیر در اثر حرارت غیرفعال می‌شود لذا سیر پخته قدرت طبی کمتری دارد. سیر تاکنون در سطح وسیعی در آزمایش‌های بالینی بر روی انسان و حیوانات مورد بررسی قرار گرفته است.
این گیاه خاصیت کاهش خطر ابتلا به سرطان معده و روده را دارد. متوسط کاهش کلسترول سرمی 6/10 درصد است که طی یک دوره زمانی به مدت 2 هفته تا 3 ماه، با خوردن یک سیر در روز حاصل می‌شود.
سیر حاوی مقدار زیادی ماده ضد میکروبی است. این سبزی، کلسترول خون را کاهش می‌دهد.
خوردن سیر ناشتا بهتر است
مطالعات نشان می‌دهند که سیر در مقایسه با داروها، اثر قابل توجهی در کاهش کلسترول و تری گلیسرید دارد. سیر را ناشتا میل کنید تا بدنتان را سم‌زدایی کند. همچنین این سبزی، بوی بد دهان را تغییر می‌دهد.
اگر ترومبوز دارید دقت کنید
بیمارانی که سابقه ابتلا به بیماری ترومبوز یا تشکیل لخته خون در عروق یا قلب را دارند باید توجه کنند که سیر، تاثیر اندک اما مهم در تجمع پلاکت‌ها دارد.
در حوزه اثرات قلبی- عروقی، مشخص شده است که سیر در متعادل کردن چربی خون، انعقاد و جریان خون و تحریک سیستم ایمنی بدن نقش اساسی دارد. مصرف روزانه نصف استکان از عصاره سیر و لیموترش، تاثیر زیادی در گرفتگی رگ‌ها دارد.
کرم‌ها را می‌کشد
گفتنی است که خوردن سیر در ناشتا، بدن را سم‌زدایی می‌کند و به این ترتیب تمام انگل‌ها و کرم‌های موجود در روده را از بین می‌برد.
سیر در متعادل کردن چربی خون و تحریک سیستم ایمنی بدن نیز نقش اساسی دارد.