سازمان غذا و دارو:
مردم مراقب سلامت آجیل شب عید باشند
معاون سازمان غذا و دارو گفت: آجیل در صورت قرار گرفتن در معرض رطوبت مستعد کپک زدن است از این رو مردم مراقب سلامت آجیل مصرفی شب عید باشند.
به گزارش مهر؛ معاون اداره کل فرآوردههای غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه آجیل از اقلام پرمصرف عید نوروز است، گفت: از آنجا که این محصول به دلیل شرایط نامساعد نگهداری و قرار گرفتن در معرض کمترین رطوبت، مستعد کپک زدن است، ممکن است کپکهایی روی آن سم خاصی به نام «آفلاتوکسین» تولید نمایند که سرطانزاست.
سهیل اسکندری با اشاره به اینکه از نظر سازمان غذا و دارو، مصرف کننده این قبیل خوراکیها باید قبل از خوردن اطمینان کافی از سلامت و بهداشت فرآورده را به دست آورد، افزود: این آگاهی زمانی حادث میشود که واحد تولیدی طبق دستورالعملهای مشخص ارگانی نظارتی، بر فرآوردههای مذکور نظارت عالیه داشته باشد در این صورت و پس از اخذ مجوزهای بهداشتی تولید و بستهبندی، امکان کنترل و ردیابیاش نیز وجود خواهد داشت.
وی در خصوص آجیلهایی که به صورت فلهای عرضه میشوند نیز اظهار داشت: به دلیل اینکه سازمان غذا و دارو نظارتی روی آن ندارد توصیه هم نمیشود اما در صورت ضرورت خرید، نیاز به دقت نظر بیشتری دارند چرا که ممکن است این گونه محصولات به دلیل عدم کسب امتیازات بهداشتی لازم، مرجوعی و مردودی بوده و با قیمت پائین در بازار مصرف عرضه شود.
اسکندری با بیان اینکه صرفا نتایج آزمایشگاهی میتوانند سم آفلاتوکسین ناشی از رشد قارچ را مشخص کنند و از طریق طعم، رنگ، بو و خصوصیات حسی آن نمیشود متوجه آجیلهای مشکل دار شد، پیشنهاد کرد: سادهترین راه ممکن، همان مشاهده سیب سلامت سازمان غذا و دارو است که به منزله پروانه بهداشتی تولید و بستهبندی بر روی محصول درج میشود.
راهاندازی سامانه پیامکی اطمینان از اصالت دارو
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: سامانه پیامکی کدرهگیری داروها، تجهیزات پزشکی، لوازم بهداشتی، آرایشی و مواد غذایی تا پایان سال راهاندازی میشود.
به گزارش ایسنا، رسول دیناروند با اعلام این خبر گفت: با فعالیت این سامانه استفاده از داروها و تجهیزات و لوازم در همه بیمارستانهای دولتی و خصوصی کنترل و نظارت میشود و شهروندان میتوانند از طریق تلفن همراه و با پیامک کد رهگیری نصب شده بر روی این محصولات، از اصالت آنها مطمئن شوند.
وی با بیان اینکه از سال آینده در سطح عرضه فضا را برای داروهای قاچاق، تقلبی و تجهیزات پزشکی غیر استاندارد میبندیم افزود: ایران کشوری پهناور است و مرزهای گسترده داریم و برخی کشورهای همسایه در مرکز ترانزیت بینالمللی قاچاق قرار دارند و نمیتوانند حتی در داخل سرزمین خود نظارت کنند، به طوری که گفته میشود ۴۰ درصد واردات کالاهای اقتصادی به ایران قاچاق است اما این نسبت در بخش دارو و تجهیزات پزشکی کمتر از ۴۰ درصد برآورد میشود ولی تاثیر آن بر بهداشت و سلامت شهروندان زیاد است و گاهی سلامت آنها را تهدید میکند.
دیناروند درباره داروهایی که به تازگی به برخی بیماران تزریق شده و سلامت آنها را تهدید کرده است گفت: همه این داروها از مراکز غیرمجاز تهیه شده که البته با موارد تخلف برخورد میکنیم و وزیر بهداشت هم تاکید کرده است از سلامت این عزیزان حفاظت شود.وی افزود: داروهایی که در داخل تولید میشود به هیچوجه تقلبی نیست البته ممکن است در بازارهای هدف به صورت قاچاق تولید و عرضه شود.
وی ادامه داد: باید شبکه توزیع دارو مسئولیت تامین نیاز مراکز درمانی و بهداشتی را به طور کامل انجام دهد و امیدواریم نهادهای مسئول بر محصولاتی که در ماهوارهها نیز تبلیغ میشود نظارت کنند و جدی بگیرند.