kayhan.ir

کد خبر: ۳۴۶۳۴
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۰

جراحی زانو برای فشار خونی‌ها و دیابتی‌ها ممنوع

عضو انجمن جهانی آسیب‌های ورزشی گفت: در افراد بالای 60 سال، انجام جراحی مفصل زانو محدودیت ندارد اما وزن بالا، روی مفصل مصنوعی اثر مخرب دارد و انجام این عمل برای بیماران مبتلا به فشار خون یا دیابت خطرناک است.


آرش شرافت وزیری در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: سال‌های زیادی است که مردم معتقدند تا زمانی که فرد به هر صورت با زانوهای عمل نکرده راه می‌رود نیازی به جراحی تعویض مفصل زانو ندارد اما امروز با ابتلا به بیماری آرتروز، فرد به تدریج میزان فعالیت خود را به دلیل درد کم کرده و درد کمتری حس می‌کند و این باعث می‌شود که بیمار علی‌رغم اینکه درد ندارد، زمین‌گیر شود.
وی ادامه داد: در افراد بالای 60 سال، انجام جراحی مفصل زانو محدودیت ندارد اما وزن بالا روی مفصل مصنوعی اثر مخرب دارد و انجام این عمل برای بیماران مبتلا به فشار خون یا دیابت خطرناک است.
این جراح استخوان و مفاصل افزود: پیشرفت روش‌های جراحی، ارتقای کیفی ساخت پروتزها و پیشرفته‌تر شدن روش‌های بازتوانی باعث شده که دیگر محدودیت سنی برای این عمل جراحی مطرح نباشد و بر اساس ماهیت بیماری و شدت آن تصمیم به تعویض مفصل زانو گرفته شود.
عضو انجمن جهانی آسیب‌های ورزشی گفت: به افراد زیر 60 ساله توصیه شده تا جایی که ممکن است از روش‌های جایگزین استفاده کنند، البته این توصیه مطلق نیست و موارد بسیاری از بیماران در سنین پایین‌تر نیز جراحی شده‌اند.
وی ادامه داد: در افراد بالای 60 سال انجام جراحی محدودیت ندارد و تا زمانی که فرد سلامت جسمی و روانی دارد می‌تواند تحت عمل جراحی تعویض مفصل زانو قرار بگیرد و این تجویز نیز حتما با صلاحدید جراح ارتوپد باید انجام شود.
شرافت وزیری گفت: وزن بالا علاوه بر اینکه باعث تخریب مفصل می‌شود به همان روش نیز روی مفصل مصنوعی اثر مخرب دارد، همچنین افراد چاقی که به بیماری‌هایی مانند فشار خون یا دیابت مبتلا هستند، خطر دارد.
وی افزود: بیماران معمولان بین 4 تا 6 روز در شرایط عادی در بیمارستان بستری هستند و در طول بستری می‌توانند با کمک واکر راه بروند و نظافت خود را انجام دهند.
این جراح استخوان و مفاصل در مورد عمر پروتزهای مفصل زانو گفت: در شرایط ایده‌آل، عمر پروتزهای زانو بین 10 تا 15 سال است که مجدد می‌توان و پروتز دیگری را جایگزین آن کرد.