kayhan.ir

کد خبر: ۲۶۶۱۲
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۷

گلایه تعاونی‌ها از تبعیض در اجرای قانون مالیات

تعدادی از مسئولان تعاونی‌ها در نشست مشترک با معاون وزیر اقتصاد از تبعیض در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده انتقاد کردند.


در این نشست صمد مرعشی معاون اتاق تعاون مرکزی ایران با بیان اینکه در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده به بخش تعاون جفا شده است و تعدادی از تعاونی‌های مصرف رو به تعطیلی رفته‌اند، گفت: بخش تعاون به دلیل اجرای دقیق این پروژه در کنار دولت بوده و به همین دلیل به این بخش جفا شده است.
وی در ادامه به برنامه ششم توسعه اشاره کرد و بیان داشت: بخش تعاون در این زمینه نیز مورد بی‌مهری قرار گرفته است.
مرعشی خواستار حضور یک چهارم اعضای تشکیل‌دهنده کمیته‌ها از مجموعه تعاونی‌ها در برنامه توسعه ششم شد و اظهار داشت: موضوعاتی که در برنامه پنجم لحاظ شده بود ولی اجرایی نشد در برنامه ششم مورد نظر قرار گیرد.
در ادامه مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های مصرف محلی در رابطه با لایحه مالیات بر ارزش افزوده گفت: به علت فشارهای واردشده در این خصوص 50 تعاونی تعطیل یا در حال جمع شدن هستند.
وی گفت: سازمان امور مالیاتی در اجرای این قانون سلیقه‌ای عمل می‌کند و نکته اصلی این است که در این بحث ما شاهد یک تبعیض بزرگ هستیم.
همچنین مدیرعامل اتحادیه درودگران و مبل‌سازان گفت: تعاونی‌ها قانون پرداخت مالیات بر ارزش افزوده را به درستی اجرا می‌کنند و آنها نتوانستند در برابر این قانون مقاومت کنند و با صداقت خدمتگزار دولت بودند در حالی که با شرایط موجود طی چند سال دیگر تعداد زیادی از تعاونی‌ها باقی نمی‌ماند.
در ادامه این جلسه، رئیس هیئت مدیره اتحادیه آلومینیوم‌کاران در ساختمان ایران با اشاره به اینکه در اجرای قانون دچار مشکل هستیم تا قانون‌گذاری، بر تدوین اصولی راهکاری برای وصول مالیات بر ارزش افزوده تاکید کرد.
حمید غفاری، مدیرعامل تعاونی مصرف هم با اشاره به اینکه روزنامه‌نگاران از پرداخت مالیات معاف هستند، خواستار اعمال این معافیت برای تعاونی‌های مصرف شد.
نوروزی کارشناس اتاق تعاون نیز بر استفاده ممیزین مالیاتی از نقطه نظرات نماینده اتاق تعاون ایران، اتاقهای تعاون و اتحادیه‌ها تاکید کرد و خواستار پرهیز ممیزین سازمان امور مالیاتی از برخورد سلیقه‌ای شد.
شاپور محمدی معاون وزیر اقتصاد هم در این نشست از مصوبه  اخیر 18 بندی هیئت وزیران خبر داد که براساس ماده یک آن، بخشودگی جرایم قابل بخشش مالیات بنگاه‌های تولیدی که ظرف شش ماه پس از ابلاغ این تصویب‌نامه، اصل بدهی مالیاتی قطعی خود را پرداخت کنند، اقدام می‌کند.
محمدی با اشاره به حضور خود در ستاد تدوین برنامه ششم توسعه بر انعکاس نکات و نقطه‌نظرات بخش تعاون به این ستاد تاکید کرد و گفت: سهم بخش تعاون باید در اقتصاد ملی افزایش یابد. وی بیان داشت: باید به این نکته توجه داشت که با همفکری چه کاری انجام دهیم که بخش تعاون جذابیت‌هایی را درون خود داشته باشد و به گونه‌ای به جلو برود که از مزیت‌های درون‌جوش برخوردار شود تا جذابیت‌هایی را برای فعالان اقتصادی ایجاد کند.
محمدی اضافه کرد: وظیفه دولت این است که از صنایع و تشکل‌های اقتصادی که برای رسیدن به سمتی که اقتصادی بشوند، حمایت کنند.
وی از موانعی که فراروی تعاون قرار دارد و از درخواست برای معافیت بخش تعاون اظهار آگاهی کرد و گفت: این درخواست‌ها باید در چارچوب قانون پیگیری شود.
معاون اقتصادی وزارت امور اقتصاد و دارایی اعلام کرد:‌ اگر مالیات بر ارزش افزوده از بخش تعاون گرفته شود و از بخش دیگر گرفته نشود، این موضوع به تعاون کمک نمی‌کند بلکه به ضرر آن است.
وی بیان کرد: موضوع مالیات بر ارزش افزوده موضوعی بی‌طرف و خنثی است و این طور نیست که بخشی تقویت شود و بخشی دیگر تقویت نشود و این نکات در اصلاحیه نظام مالیاتی آمده است.
محمدی اعلام کرد: در بحث پرداخت مالیات بر ارزش افزوده بخشی‌نگری وجود ندارد ولی مهلت پرداخت آن قابل بحث است.
وی تاکید کرد: باید فرصتی در اختیار افراد کم‌درآمد جامعه قرار داده شود که کالاهایی که آنها استفاده می‌کنند شامل پرداخت مالیات بر ارزش افزوده نباشند.