سازمان استاندارد: استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس غیرمجاز است
معاون سازمان ملی استاندارد ایران از ابطال پروانه واحدهای لبنی استفاده کننده از روغن پالم در محصولاتشان از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد.
وحید مرندی مقدم در نشست خبری با خبرنگاران در خصوص آخرین نتایج بررسیهای سازمان ملی استاندارد در خصوص وجود روغن پالم در فرآوردههای لبنی گفت: هر ایرانی سالانه 20 کیلوگرم روغن مصرف میکند که 50 درصد آن پالم است، این در حالی است که استفاده از این روغن برای سلامت انسان مضر نیست؛ بلکه نباید در فرآوردههای لبنی تعیین شده از سوی سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد استفاده قرار گیرد.
معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد افزود: چنانچه واحدهای لبنی در فرآوردههای تعیین شده از سوی دستگاههای مذکور، روغن پالم استفاده کنند به طور قطع تخلف محسوب میشود و پرونده واحدهای متخلف نیز به دادگاهها ارجاع خواهد شد و اگر مراجع قضایی اجازه دهند، به مردم معرفی شده و نام آنها اعلام میشود.
وی تصریح کرد: اسامی متخلفان در زمینه استفاده غیر مجاز از روغن پالم در فرآوردههای لبنی میان سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت یکسان نبوده و مغایرتهایی داشته است که به نحوه نمونهگیری از این فرآوردهها برمیگردد؛ این در حالی است که نمونههای سازمان ملی استاندارد از بازار جمعآوری شده و دامنه وسیعتری را در برمیگیرد.
به گفته مرندی مقدم، قابلیت شناسایی پالم در فرآوردههای لبنی بسیار سخت است و البته امکانپذیر؛ اما در مرحله اول مقرر شد تا استفاده از چربیهای گیاهی در این فرآوردهها مورد شناسایی واقع شود.
وی اظهار داشت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پروانه ساخت واحدهایی که به صورت غیرمجاز از روغن پالم در فرآوردههای لبنی استفاده میکنند را ابطال کرده است و سازمان ملی استاندارد نیز در پروانههای استاندارد این واحدها تجدید نظر خواهد کرد؛ اما این تصمیمات باید در کمیته ملی نیز که سازمان ملی استاندارد نیز یک عضو آن است، مورد بررسی قرار گیرد.
به گزارش مهر، معاون سازمان ملی استاندارد خاطرنشان کرد: ممکن است در استاندارد ملی فرآوردههای لبنی تجدیدنظر شود ولی نیاز به بررسی دارد. در عین حال نکته حائز اهمیت ابطال پروانه ساخت واحدهای متخلف لبنی از سوی وزارت بهداشت است.
وی افزود: بیشترین استفاده از روغن پالم در فرآوردههای پرچرب همچون ماست خامهای، پنیر خامهای و ماست موسیر است که به مردم توصیه میشود برای حفظ سلامتی خود از این فرآوردهها حتی در صورت عدم استفاده از روغن پالم استفاده نکنند. معاون سازمان ملی استاندارد ایران در ادامه با بیان اینکه استفاده از خمیر مرغ در تولید کالباس و سوسیس غیرمجاز است، گفت: از تولید فرآوردههای سوسیس و کالباسی که در آنها از خمیر مرغ استفاده شده باشد، جلوگیری خواهد شد. مرندی مقدم با تأکید بر اینکه سازمان ملی استاندارد از اول مرداد ماه سال 90 تاکنون استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس را ممنوع کرده است، افزود: پس از سه سال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخیراً نظر استاندارد را در خصوص استفاده از خمیر مرغ را پذیرفته و پروانه ساخت واحدهایی که از این کالا برای تولیدات خود استفاده میکنند، باطل کرده است.
وی اضافه کرد: خمیر مرغ بشدت در معرض آلودگی قرار دارد و آنچه که در تولید برخی از سوسیس و کالباسها اتفاق میافتد، بار آلودگی آن بسیار بالاست و سازمان ملی استاندارد نیز اجازه استفاده از خمیر مرغ را نمیدهد.
مرندی مقدم با بیان اینکه در سال 91 و با همکاری سازمان بازرسی کل کشور از 300 واحد تولیدی حدود یکهزار و 11 نمونهبرداری شد، گفت: از این تعداد نمونه حدود 288 مورد غیرمجاز مشاهده شد که پروانههای استاندارد آنها را تعلیق کردهایم.
معاون سازمان ملی استاندارد ایران اضافه کرد: در سه سال گذشته، این سازمان استفاده از خمیر مرغ را مجاز ندانسته اما وزارت بهداشت پروانه ساخت برای واحدهای تولیدی صادر کرده است.