یک روز پس از مخالفت معاون اول رئیسجمهور صورت گرفت
تاکید دوباره معاون وزارت صنعت بر افزایش قیمت نان
یک روز پس از اینکه معاون اول رئیسجمهور اعلام کرد: دولت تصمیمی برای گران کردن نان اتخاذ نکرده، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بر افزایش قیمت این کالای اساسی تاکید کرد.
علی قنبری در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به پایین بودن کیفیت و کمیت پخت نان اظهار کرد: با توجه به عدم افزایش قیمت نان در کشور، هم مردم متضرر میشوند و هم نانوایان، به دلیل اینکه وزن چانهای که برای پخت نان درنظر گرفته میشود کمتر از وزن قانونی است و نانها با کیفیت پایینی پخته میشوند.
وی با اشاره به واقعی کردن قیمت نان نیز توضیح داد: این موضوع سبب میشود نانوایان با توجه به سود معقول و جبران هزینهها به تعهدات اجتماعی خود در مقابل مشتریان عمل کنند و رعایت مشتریمداری از طرف نانوا به اجرا درآید که در این صورت نانوا با تولید نان سالم، بهداشتی، باکیفیت و با وزن مناسب درصدد جذب مشتری خواهد بود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: با این کار در واقع یک نوع خودکنترلی و کنترل از طرف مصرفکننده به وجود میآید و مصرفکننده نقش بازرس و ناظر را بازی میکند.
همچنین با عدم خرید نان بیکیفیت، غیربهداشتی، نانوایان را مجبور به تولید نان باکیفیت میکنند.
قنبری تصریح کرد: میانگین دورریز و ضایعات نان کشور حدود 20 تا 30 درصد برآورد شده که این میزان با اهداف اقتصاد مقاومتی و حفظ حراست از بیتالمال و سرمایههای کشور منافات دارد.
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی اظهار کرد: در حال حاضر حدود 80 تا 90 درصد نان تولیدی کشور به صورت دستی و سنتی پخته میشود که از لحاظ بهداشت و سلامت مصرفکننده و همچنین ضایعات دورریز با مشکل مواجه است.
سخنان این مقام دولتی یک روز پس از اظهارات معاون اول رئیسجمهور بیان شد که اعلام کرده بود دولت تصمیمی برای افزایش قیمت نان اتخاذ نکرده است.
اسحاق جهانگیری از اعضای دولت خواسته بود تا اطلاعرسانی به موقع و دقیق داشته باشند و از مصاحبه برخی مسئولین درباره خبر افزایش قیمت نان گله کرده بود.
البته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت قبلا هم درباره ضرورت افزایش قیمت نان صحبت کرده بود اما محمد شریعتمداری معاون اجرایی رئیسجمهور صراحتا اعلام کرده بود که قیمت نان اصلاح خواهد شد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه طبق ماده 15 قانون بودجه سال 1386 باید 40 درصد نان کشور به طریق صنعتی تولید شود، گفت: این در حالی است که در حال حاضر سهم نان صنعتی از تولید کل کشور حدود 10 الی 15درصد است؛ بنابراین باید در این زمینه اقدام جدی صورت گیرد.
قنبری یکی از مزایای اجرای طرح نان صنعتی، تولید نانهای سنتی بربری، سنگک، تافتون و لواش با کیفیت بالا، سالم و بهداشتی است که تضمینکننده سلامت جامعه و اقتصاد پایدار در جامعه خواهد بود.
وی اظهار کرد: میتوان انواع نان سنتی را با استفاده از ماشینآلات و ابزار پخت نان که امروزه در کشور نیز این صنعت شکوفا شده، تولید کرد و تلفیقی از سنت و مدرنیسم را در صنعت آرد و نان ایجاد کرد که در این صورت هم ذائقه و عادات غذایی مصرفکننده حفظ میشود و هم از مخاطرات ناشی از تولید سنتی جلوگیری خواهد شد.
قنبری با بیان اینکه استفاده نکردن یا استفاده کمتر از نان صنعتی دلیل فرهنگی دارد، گفت: مردم از سالیان و نسلهای گذشته به خوردن نان سنتی عادت کردهاند و تغییر ذائقه و عادت تنها با فرهنگسازی و افزایش آگاهی مصرفکننده از طریق رسانهها قابل تصور است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت توضیح داد: تعریفی که از نان صنعتی دایر بر احداث واحدهای تولید با ظرفیت تولید 20 تن به بالا در روز است که با توجه به سرمایه مورد نیاز برای ایجاد این واحدها، سعی بر این است ظرفیتهای زیر 20 تن را نیز در قالب نانهای صنعتی تعریف کنیم تا از این طریق مشارکت سرمایهگذاران در صنعتیسازی نان کشور بیشتر شود و روند این طرح شتاب افزونتری پیدا کند.
وی تاکید کرد: صنعتیسازی تولید نان کشور به این معنا نیست که نانهای تولیدی، حجیم و نیمه حجیم باشند بلکه روش تولید نانهای سنتی نیز میتواند تغییر کرده و به روش صنعتی تولید شوند.