kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۶۹۸
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۳
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی قزوین:

روغن پالم در صنایع صابون‌سازی استفاده می‌شود

مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: روغن پالم، در صنایع صابون‌سازی و همچنین مشتقات آن، در صنایع مختلف آرایشی، بهداشتی و شیمیایی مصرف می‌شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، احسان آزادروش صبح دیروز در بین کارکنان دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه با روغن پالم در حدود 300 فرآورده لبنی در کشور تولید می‌شود، اظهار کرد: براساس استاندارد ملی، صنایع غذایی، فقط مجاز به بهره‌گیری از این روغن، در تولید پنیر خامه‌ای و شیر خشک (با چربی گیاهی)، پنیر پیتزا پروسس و بستنی هستند.
وی در تشریح عوارض مصرف روغن پالم در انسان افزود: روغن پالم مانند همه چربی‌ها از اسیدهای چرب و گلیسرول تشکیل شده است و اسم خود را از اسید چرب اشباع c16 پالمتیک اسید گرفته است.
مدیر اداره نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان اینکه اسید اوئیک اشباع شده نیز تشکیل دهنده روغن نخل است، اضافه کرد: بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی شواهد قانع کننده‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد مصرف پالمتیک اسید،‌ احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد.
گفتنی است روغن پالم، نوعی روغن گیاهی است که از مغز میوه نخل روغنی استخراج می‌شود و ضمن آن که ماده‌ای رایج برای پخت و پز در کمربند استوایی آفریقا، آسیای جنوب شرقی و بخش‌هایی از برزیل است.
همچنین در دیگر نقاط جهان برای پایین آوردن هزینه‌ها در صنایع غذایی تجاری و پایداری بالا اکسیداتیو (اشباع) محصول تصفیه شده، برای سرخ کردن نیز استفاده می‌شود.