رئیس شبکه هپاتیت کشور هشدار داد
شیوع بالای بیماری کبد چرب در بین کودکان
رئیس شبکه هپاتیت کشور نسبت به شیوع بالای بیماری کبد چرب در بین کودکان به دلیل تغذیه نامناسب و کمتحرکی هشدار داد و گفت: ۷ درصد دانشآموزان مقطع راهنمایی در کشور کبد چرب دارند.
دکتر سید موید علویان در گفتو گو با فارس گفت: بیماریهایی مثل فشار خون بالا، دیابت و کبد چرب مخصوص بزرگسالان نیست بلکه طبق مطالعه انجام شده در 150 کودک 6 ماهه تا 15 ساله نشان داد که حدود 2.3 درصد آنها در سونوگرافی شکم به کبد چرب مبتلا بودهاند.
این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه این عوارض در نتیجه وجود سندروم متابولیک از سالها قبل در بدن ایجاد میشود تصریح کرد: مصرف هلههوله، چیپس و پفک، فست فود و تنقلات ناسالم باعث شیوع این بیماری در کودکان شده است.
وی افزود: حتی شیوع فشار خون بالا، چربی و قند خون بالا و سطح انسولین در کودکان چاق دیده می شود و این در حالی است که برخلاف گذشته، والدین توجهی به سلامت و تغذیه کودکان خود ندارند و به راحتی غذاهای آماده و پرچرب را در اختیار آنها قرار میدهند.
رئیس شبکه هپاتیت کشور ادامه داد: باید برای آینده کودکانمان به فکر باشیم و سالهای بعدی آنها را با بیماری همراه نکنیم و به جای دادن غذاهای آماده، برنامه تغذیهای آنها را اصلاح کنیم و به جای صرف وقت طولانی برای بازیهای رایانهای برای تحرک بیشتر آنها را تشویق کنیم.
این فوق تخصص گوارش و کبد در پاسخ به این پرسش که مصرف روغنهای دارای اسید چرب و ترانس از جمله روغن های پالم تصریح کرد: میزان چربی اشباع نشده در روغن اگر بالا باشد زمینه ابتلای افراد را به بیماریهای کبدچرب،دیابت و قلبی و عروقی افزایش میدهد.
علویان افزود: یکی از دلایل مهم شیوع و افزایش این بیماری ها روغن نامناسب است که باید صنعت، سلامتمحور شود. این درحالی است که بیماریهای قلبی و عروقی و شیوع کبدچرب در سنین پایین در کشور بالا است.
این فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به اینکه این عوارض در نتیجه وجود سندروم متابولیک از سالها قبل در بدن ایجاد میشود تصریح کرد: مصرف هلههوله، چیپس و پفک، فست فود و تنقلات ناسالم باعث شیوع این بیماری در کودکان شده است.
وی افزود: حتی شیوع فشار خون بالا، چربی و قند خون بالا و سطح انسولین در کودکان چاق دیده می شود و این در حالی است که برخلاف گذشته، والدین توجهی به سلامت و تغذیه کودکان خود ندارند و به راحتی غذاهای آماده و پرچرب را در اختیار آنها قرار میدهند.
رئیس شبکه هپاتیت کشور ادامه داد: باید برای آینده کودکانمان به فکر باشیم و سالهای بعدی آنها را با بیماری همراه نکنیم و به جای دادن غذاهای آماده، برنامه تغذیهای آنها را اصلاح کنیم و به جای صرف وقت طولانی برای بازیهای رایانهای برای تحرک بیشتر آنها را تشویق کنیم.
این فوق تخصص گوارش و کبد در پاسخ به این پرسش که مصرف روغنهای دارای اسید چرب و ترانس از جمله روغن های پالم تصریح کرد: میزان چربی اشباع نشده در روغن اگر بالا باشد زمینه ابتلای افراد را به بیماریهای کبدچرب،دیابت و قلبی و عروقی افزایش میدهد.
علویان افزود: یکی از دلایل مهم شیوع و افزایش این بیماری ها روغن نامناسب است که باید صنعت، سلامتمحور شود. این درحالی است که بیماریهای قلبی و عروقی و شیوع کبدچرب در سنین پایین در کشور بالا است.