100 مطب پزشکی در قم حاضر به دفع پسماندهای خطرناک خود نیستند
سخنگوی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه مدیریت پسماندها و زبالههای ویژه و خطرناک برعهده تولیدکنندگان آن است افزود: با این حال بیش از یکصد مطب پزشکی در استان قم حاضر به دفع بهداشتی پسماندهای خطرناک خود نیستند.
قم - خبرنگار کیهان:
عباس ذاکریان گفت: بر اساس قانون هرکس پسماند یا زبالهای ویژه و خطرناک تولید میکند باید به شکلی کاملا بهداشتی و بدور از خطرآفرینی آن را جمعآوری و دفع کند.
وی با اشاره به پسماندهای عفونی بیمارستانی به عنوان یکی از پسماندهای ویژه تصریح کرد: متاسفانه هم در بیمارستانها و درمانگاههای دولتی به عنوان متولی سلامت و بهداشت جامعه، و هم در بخش خصوصی و مطبها کار بیخطرسازی و استریل کردن زبالههای عفونی انجام نمیشود.
ذاکریان با اشاره به اقدام خوب صورت گرفته از سوی سازمان نظام پزشکی استان به عنوان متولی صنفی بخش خصوصی و مطبها افزود: این سازمان به منظور جمعآوری صحیح و بهداشتی این قبیل زبالهها با شرکتی قراردادی را منعقد کرده است اما متاسفانه بیش از 100 مطب در استان وجود دارند که هنوز قراردادی نبستهاند.
وی با تاکید بر پیگیری جدی و قضایی در این خصوص به وسیله سازمان مدیریت پسماند شهرداری تصریح کرد: مسئولیت اصلی این کار بیش از همه متوجه دانشگاه علوم پزشکی است.
ذاکریان با بیان اینکه پیش از این، موارد ابتلای کارگران و حتی خانوادههای آنها به برخی بیماریها بر اثر تماس با پسماندهای ویژه گزارش شده است، گفت: کلیه مراکز درمانی چه در بخش دولتی و چه بخش خصوصی مکلف به بیخطرسازی زبالههای خود هستند.