دیدار جهانگیری با رئیس جمهوری بولیوی
معاون اول رئیس جمهوری با رئیس جمهوری چند ملیتی بولیوی دیدار کرد.
اسحاق جهانگیری که برای شرکت در اجلاس سران گروه 77 و چین به بولیوی سفر کرده است، صبح شنبه به وقت محلی با اوو مورالس رئیس جمهوری چندملیتی بولیوی در مجموعه نمایشگاهی فکسپوکروز دیدار دو جانبه داشت.
مورالس در سال 2005 به ریاست جمهوری بولیوی انتخاب شد و به عنوان اولین رئیس جمهوری سرخپوست زمام امور را در دست گرفت.
وی در سال 2009 با اکثریت 64 درصد مجددا به ریاست جمهوری برگزیده شد و تا پایان 2014 رئیسجمهور بولیوی خواهد بود.
بر پایه تفسیر دیوان عالی دادگستری بولیوی، مورالس در انتخابات 12 اکتبر 2014 هم میتواند نامزد ریاست جمهوری شود.
بر اساس این گزارش ، قرار است اسحاق جهانگیریبا بان کی مون دبیر کل سازمان ملل و جان اش رئیس مجمع عمومی سازمان ملل دیدار داشته باشد.
شرکت در نشست گروه های اجتماعی اجلاس گروه 77 و چین و ایراد سخنرانی در آن از دیگر برنامههای معاون اول رئیس جمهوری در شهر سانتاکروز محل برگزاری این اجلاس می باشد.
اجلاس گروه 77 و چین روزهای شنبه و یکشنبه در شهر سانتاکروز بولیوی برگزار می شود.
در حال حاضر بولیوی ریاست این نهاد بین المللی را بر عهده دارد.
کشورهای اسلامی باید برای مقابله با افراطیگری همکاری کنند
معاون اول رئیسجمهور تاکید کرد: اخراج نیروهای افراطی از منطقه و برقراری صلح و آرامش جز با همکاری نزدیک کشورهای اسلامی امکانپذیر نیست.
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور در مسیر شرکت در اجلاس سران گروه 77 و چین در کشور بولیوی، در توقفی کوتاه در موریتانی با نخستوزیر این کشور دیدار و گفتوگو کرد.
وی با تاکید بر لزوم استقرار کامل صلح و ثبات در منطقه گفت: اخراج نیروهای افراطی از منطقه و برقراری صلح و آرامش جز با همکاری نزدیک کشورهای اسلامی و کشورهای عضو جنبش عدم تعهد امکانپذیر نیست.
معاون اول رئیسجمهور در این دیدار با بیان این که برخی گروههای افراطی در منطقه شکل گرفتهاند و تلاش میکنند تا منطقه را به سمت ناامنی سوق دهند، افزود: این گروهها کشورهای اسلامی را هدف قرار دادهاند و متاسفانه جنایات بسیار وحشتناکی را به نام اسلام انجام میدهند و در روزهای گذشته نیز افراد زیادی را در عراق کشته و جنایات فراوانی را انجام دادهاند. جهانگیری اظهار داشت: برخی کشورها برای رسیدن به اهداف خود، گروههای تکفیری را در کشورهای اسلامی راهاندازی کردهاند.
به گزارش تسنیم، وی با اشاره به بحران سوریه و تلفات فراوان در این کشور، خاطرنشان کرد: ایران از ابتدا معتقد بود که حل بحران سوریه راهحل سیاسی دارد و باید از طریق گفتوگو و مشارکت مردمی حل شود. برخی کشورها که این موضوع را قبول نداشتند امروز به این جمعبندی رسیدهاند که مسایل سوریه باید از راهحل سیاسی و مسالمتآمیز حل شود.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با تبریک انتخاب موریتانی به ریاست دورهای اتحادیه آفریقا ابراز امیدواری کرد همکاریهای میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای آفریقایی و به ویژه جمهوری اسلامی موریتانی گسترش یابد.