kayhan.ir

کد خبر: ۱۴۸۲۹
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۷
معاون وزیر نفت:

ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی 2 برابر می‌شود

معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: با اتمام طرح‌های نیمه تمام و اجرای طرح‌های جدید ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی از 60 به 120 میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت.


عباس شعری‌مقدم روز شنبه در یازدهمین همایش بین‌المللی صنعت پتروشیمی، اظهار داشت: شرکت ملی صنایع پتروشیمی موظف است زیرساخت‌های لازم برای این صنعت را فراهم و تامین خوراک با قیمت مناسب در یک دوره زمانی 15 ساله را تضمین کند.
وی خاطرنشان کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی همه تلاش خود را برای ایجاد جهش دوباره در صنعت پتروشیمی با استفاده از سرمایه‌های بخش خصوصی به کار می‌گیرد.
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید سالانه محصولات پتروشیمی در ایران 60 میلیون تن است، اظهار داشت: به دلایل مختلف از جمله کمبود خوراک فقط از 68 درصد از ظرفیت استفاده می‌شود و هنوز حدود 20 میلیون تن از ظرفیت کشور در این زمینه بلااستفاده مانده است.
معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اضافه کرد: در صورت اتمام 60 طرح نیمه تمام ظرفیت تولید از 60 میلیون تن فعلی به 120 میلیون تن در سال افزایش می‌یابد.شعری‌مقدم تصریح کرد: مشکل عمده این طرح‌ها تامین منابع ارزی است که تلاش می‌شود از طریق سرمایه‌گذاری خارجی تامین شود.
وی از بهره‌برداری از چهار طرح پتروشیمی در سال جاری خبر داد و گفت: با راه‌اندازی این طرح‌ها دو میلیون تن به ظرفیت تولید کشور افزوده می‌شود.
وی با اشاره به طراحی 36 پروژه جدید بر اساس خوراک گاز متان، گفت: با اجرای این طرح‌ها که به 41 میلیارد دلار سرمایه نیاز دارند، ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی از 180 میلیون تن در سال فراتر خواهد رفت.
همچنین بیژن زنگنه وزیر نفت در این همایش گفت: نیازمند سرمایه‌گذاری 70 میلیارد دلاری برای سرمایه بالادست و پایین‌دست پتروشیمی هستیم.
وی افزود: وزارت نفت تعهدی خلل‌ناپذیر برای توسعه این صنایع داشته و از عمده‌ترین دلایل این حمایت‌ها اعتقادی است که دولت به نقش پر اهمیت توسعه زنجیره‌های ارزش بالا دست تا پایین دست پتروشیمی به عنوان یکی از موثرترین عوامل محرکه اقتصاد دارد.
زنگنه ادامه داد: با کامل شدن فازهای پارس جنوبی یعنی اتمام طرح‌های توسعه فازهای 12 تا 27 به میزان 650 هزار بشکه میعانات گازی و 6/7 میلیون تن LPG و 4 میلیون تن اتان تولید خواهد شد که به طور کامل می‌تواند در اختیار صنعت پتروشیمی قرار گیرد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه باید یادآور شوم طبق مصوبات مجلس شورای اسلامی، سرمایه‌گذاری دولت در بخش پایین دستی و تکمیلی صنایع نفت، گاز و پتروشیمی ممنوع است، گفت: به همان دلیل بخش خصوصی می‌تواند مطمئن باشد که در سرمایه‌گذاری‌های خود در صنایع پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی رقیب نخواهد داشت.
شرکای آینده ایران
اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور در این همایش با اشاره به اینکه بر اساس آمار رسمی، جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن حدود 11 درصد ذخایر نفتی و 17 درصد ذخایر گازی حائز رتبه اول جهان از لحاظ پردازش ذخایر نفت و گاز است، گفت: همه مردم و مسئولان عالی‌رتبه اذعان دارند ایران از بزرگترین تامین‌کنندگان انرژی دنیا در آینده خواهد بود.
وی ادامه داد: این ذخایر می‌تواند برای ده‌ها سال خوراک و انرژی مورد نیاز صنایع گوناگون کشور به ویژه صنعت پتروشیمی را با اطمینان و قیمتی رقابتی تامین کند، بدیهی است که شرکای آینده ایران کسانی هستند که در برنامه‌های مهم توسعه‌ای امروز ایران مشارکت سازنده داشته باشند.
معاون اول رئيس‌جمهور در ادامه با اشاره به اینکه اکنون توسعه صنعت پتروشیمی در راستای جلوگیری از خام‌فروشی منابع هیدروکربنی به منظور اشتغالزایی هر چه بیشتر جوانان این مرز و بوم و ایجاد ارزش افزوده و تبدیل حداکثری نفت خام و میعانات گازی به فرآورده‌های پلیمری با ارزش در اولویت برنامه و دستور کار دولت قرار گرفته است افزود: امیدواریم به زودی و در آینده‌ای نه چندان دور به صادرکننده عمده فرآورده‌های نفتی و محصولات پتروشیمی با ارزش افزوده بالا تبدیل شویم.
بنابراین گزارش: وزیر صنعت نیز با اشاره به طرح کمیسیون صنایع برای تامین مالی سازمان‌های توسعه‌ای، گفت: 30 درصد ظرفیت موجود در پتروشیمی ایران خالی است.
محمدرضا نعمت‌زاده در این همایش با اشاره به اینکه ایران در زمینه خوراک صنعت پتروشیمی (متان، اتان، بوتان و میعانات گازی) شرایط خوبی دارد تاکیدکرد: بخش خصوصی نیز باید از تامین خوراک مورد نیاز خود مطمئن باشد.