گزارش اژهای از پروندههای مهم قضایی در نخستین کنفرانس خبری سال جدید
بقیه ازصفحه 2
زمانی که کشور نیاز به ارز دارد آیا وارد کردن کالای لوکس یا پورشه مجاز است؟
وی افزود: در حوزه سلامت میتوانیم از مرحله دوم هدفمندی یارانهها کمک بگیریم به خصوص که امسال سال اقتصاد و فرهنگ و عزم ملی است. تلاش کنیم در مورد مسائل مربوط به حکومت جلوی ریخت و پاشها و کارهای غیرضروری را بگیریم اگر برخی بخشنامهها سبب میشود اموال حیف و میل شود جلوی آن را بگیریم. الان کشور به صورت صددرصد نیاز به ارز دارد آیا اجازه داریم ارز را بدهیم اشیای لوکس و غیرضرور همچون پورشه وارد کنیم.
تمدید بازداشت میلیاردر نفتی
محسنی اژهای در خصوص آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی اظهار داشت: از ابتدا تا امروز، 5 نفر در این زمینه بازداشت شدند که 4 نفر در بازداشت به سر میبرند و یکی دیگر از مدیرانش است که روزهای اول بازداشت شد.
وی ادامه داد: دو نفر مربوط به سیستم بانکی بودند که در اسفند ماه بازداشت شدند که باید بگویم یک نفر آنها آزاد و یک نفر آنها همچنان بازداشت است، همچنین در چند روز اخیر یک مدیر دیگر در این زمینه بازداشت شد.
وی ادامه داد: از اقدامات دیگر این بوده که بابک زنجانی وکالت را به شخص امین داده تا با نظر دادستان اموال شناسایی شود که چنانچه بانک مرکزی و وزارت نفت عین اموال را میخواهند به آنها داده وگرنه اموال را فروخته و مبلغ را به آنها پرداخت کنند. از سوی دیگر اقدام دیگر این بوده که در راستای این پرونده شرکت نفت و بانک مرکزی بیایند و قیمت اموال را ارائه داده و منتظر باشند تا پرونده منجر به حکم شودکه البته قطعی شدن و صدور حکم زمان میبرد.
محسنی اژهای اظهار داشت: بابک زنجانی وکالت را به فردی امین داده تا با نظر دادستانی اموالش شناسایی شود که این امر صورت گرفته ولی ارزشیابی هنوز به اتمام نرسیده و بنده از بیان جزئیات آن معذورم. بابک زنجانی مدعی شده بود در خارج پولهایی دارد که اقدامات در این زمینه صورت گرفته و همچنان ادامه دارد و بنده از بیان جزئیات معذورم.
دادستان کل کشور بیان کرد: از سوی دیگر بازداشت موقت بابک زنجانی مطرح است که تمام شده ولی مجدد تمدید شد که براساس قانون این امر صورت گرفته و آن را ضرورت دانستهاند. در حقیقت بازپرس این امر را ضرورت دانسته که در این زمینه اعتراضات صورت گرفته ولی نظر بازپرس تأیید شد.
درباره اموال بابک زنجانی
نمیتوانیم صرفا به ادعاهای او اکتفا کنیم
وی ادامه داد: اینجا تذکر لازم است اینکه کسانی که از موضوعی اطلاع کافی ندارند مطالبی را طرح نکنند که به نفع جامعه، رسانه و فرد نیست. در خصوص اموال بابک زنجانی به این شکل است مگر همه اموال آن شناسایی شده که صحبتهایی را مطرح میکنند. درست است که خود فرد هفته اول لیست اموالش را اعلام و قیمت آن را تعیین کرد که بیش از بدهیاش بود ولی ما نمیتوانیم بر این امر اکتفا کنیم چرا که باید بررسیهای بسیار صورت گیرد که آیا این اموال در رهن بوده یا خیر و قیمت واقعیآنها چه قدر است. در حقیقت باید تمام ابعاد مشخص شود.
محکومیت شهرام جزایری هنوز تمام نشده است
دادستان کل کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه محکومیت شهرام جزایری به کجا رسید چرا که برخی مطرح میکنند 11 سال حبس آن تمام شده است ولی هنوز آزاد نشده اظهار داشت: در اواخر سال گذشته در بهمن ماه ادعا کردند که محکومیت شهرام جزایری به اتمام رسیده است ولی به دلیل جزای نقدی محکوم شده است و باید در زندان بماند که ما این موضوع را بررسی کردیم و متوجه شدیم هنوز محکومیت تمام نشده است.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بیانیه اتحادیه اروپا منتشر شد که در راستای آن موضوع آزادی سران فتنه و دیدار با محکومان فتنه مطرح شد، در این خصوص موضع قوه قضاییه چیست و آیا در راستای دیدارهای اخیر قوه قضاییه هماهنگی انجام داده است، افزود: بعد از عید آیتالله آملی لاریجانی مطالبی بیان کردند که قوه قضاییه اجازه دخالت به هیچ کشوری در امور کشور ایران را نخواهد داد.
دیدار اروپاییها با فتنهگران بدون هماهنگی قضایی بود
وی ادامه داد: این مطالبی که مطرح میکنید دخالت در امور داخلی کشور است و آنها بیخود کردهاند این حرف را زدهاند، درباره فتنه 88 و افرادی که در این خصوص بازداشت شدند، همچنان طبق روال با آنها برخورد میشود. در راستای هماهنگیهای اخیر باید بگویم قوه قضاییه هماهنگی انجام نداده است و برای دفعات بعد به مسئولان دستور داده است.
محسنی اژهای در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه قاضی سراج مطرح کرده بود که برای فساد اقتصادی سازوکارهایی باید انجام شود، در این زمینه صحبت شما چیست، اظهار داشت: پیشنهادی بود که از سوی آقای سراج مطرح شد که سازوکارهایی برای مبارزه با فساد اقتصادی نه تنها در ایران بلکه برای دیگر کشورها صورت گیرد؛ با سازوکارهای بهتر محکومان فساد مالی کمتر خواهند شد چرا که مدتهاست از تشکیل برخی پروندههای مالی میگذرد ولی اقداماتی صورت نگرفته است که نه تنها در داخل کشور بلکه در دیگر کشورها باید در راستای مبارزه با فساد مالی اقدامات موثری صورت گیرد.
اطلاعرسانی زودهنگام رسانهها، دلیل متواری شدن ضارب شهید خلیلی بود
وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده طلبه ناهی از منکر گفت: یکی از مسائلی که نباید خبر آن زود گفته میشد همین موضوع بود. بلافاصله بعد از شهادت شهید خلیلی پرونده وی باز شد اما این خبر از سوی برخی از رسانهها اعلام شد که شاهد بودیم متهم ناپدید شد. اما با پیگیری دستگاه قضا مجدد شناسایی و بازداشت شد. هماکنون نیز منتظر جواب نهایی پزشکی قانونی هستیم که جواب آنها هنوز به صورت مکتوب ارائه نشده است که ببینیم آیا صدمهای که آن روز به شهید خلیلی وارد شده باعث مرگ بوده است یا خیر.
سخنگوی قوه قضاییه گفت: آیتالله آملی لاریجانی دستور دادند و از همه دادستانها و روسای دادگستری خواستهاند نسبت به این موضوعات با جدیت برخورد و سریعتر به آن رسیدگی کنند و کاری کنند که دیگر از این اتفاقات نیفتد.
دادستان کل کشور در خصوص پرونده حادثه 22 بهمن در قم عنوان کرد: بنده خبری مبنی بر بسته شدن این پرونده در دادگاه روحانیت نشنیدهام و پرونده در تهران در حال رسیدگی بوده و مختومه نشده است. همچنین نمیتوان زمان دقیقی را برای پایان بررسی پرونده مشخص کرد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت دادگاه رئیس جمهور سابق احمدینژاد عنوان کرد: در قانون نحوه رسیدگی به اتهامات برخی مقامات مکانیزم مشخصی دارد که یکی از آنها رئیس جمهور است که اگر تخلفش قانونی باشد در دیوان عدالت اداری و اگر جرم و اتهام بود در دادگستری رسیدگی میشود.
محسنی اژهای در خصوص پرونده ستار بهشتی عنوان کرد: پرونده وی در دادگاه در حال رسیدگی است و یک جلسه نیز رسیدگی شده است. این پرونده جزو پروندههایی بود که بسیار کار برد و نظر پزشکی قانونی و تحقیقات بازپرس منجر به کیفرخواست شد که هم اکنون دادگاه در حال رسیدگی به آن است.
وی در خصوص بازداشت سرپرست سابق باشگاه پرسپولیس افزود: در رابطه با قضیه ستاد سوخت پروندهای تشکیل شده و برخی افراد بازداشت شدهاند و برای برخی قرار بازداشت صادر شده و پرونده در حال رسیدگی است.
دستور رئیس قوه قضاییه برای شناسایی ردپای جیشالعدل در داخل کشور
دادستان کل کشور در خصوص دستور رئیس قوه قضاییه به دستگاه امنیتی و انتظامی در رابطه با رسیدگی به پرونده مرزبانها گفت: رئیس دستگاه قضا خواسته است تا اگر این افراد ردپایی در کشور دارند و افراد خاصی از آنها حمایت میکنند سریعتر مشخص شود و وضعیت مرزبان پنجم اینکه زنده است یا به شهادت رسیده نیز سریعتر معلوم شود و حامیان تروریستها شناسایی شده و مجازات شوند که اقدامات قوه قضاییه در این زمینه شامل این موارد است: تسریع در رسیدگی به این پروندهها و اشد مجازات، مجازاتها، به پرونده به بهترین نحو رسیدگی شود و مجازاتی تعیین شود تا بازدارندگی داشته باشد.
وی در خصوص آخرین وضعیت پرونده قتل دادستان زابل گفت: متهمان دستگیر و دو نفر محکوم به اعدام شدهاند و افرادی که در این جرم معاونت داشتهاند نیز تحت تعقیب هستند.
محسنی اژهای درباره پروندههای سعید مرتضوی گفت: پرونده تأمین اجتماعی در مرحله تحقیقات است و هنوز کیفرخواست آن صادر نشده است. پرونده کهریزک نیز در مرحله تجدیدنظرخواهی قرار دارد.
صدور کیفرخواست پرونده مهدی هاشمی
در آینده نزدیک
به گزارش تسنیم، دادستان کل کشور در خصوص پرونده مهدی هاشمی و خاوری افزود: بخش اعظم قضیه در دادگاه انجام شده و کار ترجمه اسناد تمام شده و به زودی نواقص کیفرخواست رفع میشود و دادگاه حکم را خواهد داد. در خصوص خاوری نیز پرونده به دادگاه رفته و الان در دادگاه است و اگر محاکمه غیابی صورت بگیرد حکم به صورت غیابی صادر میشود.