برقراری روابط رسمی چین و تایوان پس از 65 سال
مقامات چین و تایوان پس از 65 سال قطع روابط رسمی، با یکدیگر دیدار و مذاکره کردند.
مقامات چین و تایوان پس از 65 سال قطع روابط رسمی، با یکدیگر دیدار و مذاکره کردند.
به گزارش تسنیم، مقامات رسمی چین و تایوان پس از 65 سال در اقدامی نمادین «اعتمادساز» در پایتخت سابق جمهوری ملیگرای چین با یکدیگر دیدار کردند.
دیدارها و مذاکرات دو طرف طی چهار روز برگزار میشود و تا فردا ادامه دارد.
دیدار «وانگ یوچی» که بر سیاستهای دولت تایوان در قبال چین نظارت دارد با «ژانگ ژیونگ» که ناظر سیاستهای چین در قبال تایوان است، فصل جدیدی در روابط دو کشور و نظام منطقهای شرق آسیا محسوب میشود. این دیدار در شهر «نانجینگ» در شرق چین انجام شد که در ابتدای قرن 20 پایتخت چین بود.
جدایی تایوان از چین پس از یک جنگ داخلی خونین رخ داد. سال 1947 نیروهای ملیگرا از نیروهای «مائو زدونگ» شکست خوردند. در پی این شکست دو میلیون تن از حامیان «چیانگ کائی شک»، رهبر ملیگراها به تایوان گریختند.
از آن زمان روابط تایوان با سرزمین اصلی (چین) قطع شد هرچند از 1990 به واسطه روابط سازمانهای شبه دولتی، روابط غیررسمی برقرار شد. چین به دنبال یکپارچه کردن کل سرزمین این کشور است و تایوان را جزیی از خود میداند. در سال 1971 کرسی تایوان در سازمان ملل از دولت این سرزمین گرفته شد و دولتهایی که تایوان را به رسمیت شناخته بودند تحت فشار چین، عقبنشینی کردند. آمریکا تنها حامی تایوان باقی ماند و مدعی شد که قصد دارد این کشور را به شکوفایی اقتصادی برساند. جمعیت فعلی تایوان 23 میلیون نفر و وسعت آن 36 هزار کیلومتر مربع است. اگرچه این کشور در میزان تولید ناخالص ملی جزو 20 کشور اول دنیاست اما به نوعی در انزوای سیاسی بسر میبرد و اگر کمکهای نظامی آمریکا نباشد، نمیتواند روی پای خود بایستد.
چین در چارچوب سیاستهای دفاعی خود، مقابل آمریکا، سیاست تثبیت صلح و ثبات در شرق آسیا را در پیش گرفته اما آمریکا با دمیدن بر مناقشات پکن و همسایگان در پی تنشآفرینی در این منطقه است.