kayhan.ir

کد خبر: ۴۲۹۱
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۰

تشدید فشار غربی‌ها به دولت کیف؛ راه نجات اوکراین پیوستن به اروپاست

همزمان با عقب‌نشینی‌های دولت اوکراین مقابل نارنجی‌های مورد حمایت آمریکا، غربی‌ها بر شدت فشارها و مداخلات خود افزودند.

همزمان با عقب‌نشینی‌های دولت اوکراین مقابل نارنجی‌های مورد حمایت آمریکا، غربی‌ها بر شدت فشارها و مداخلات خود افزودند.
کمتر از 24 ساعت پس از عقب‌نشینی های دولت اوکراین به شکل برکناری نخست‌وزیر و کابینه، لغو قانون ممنوعیت برگزاری تظاهرات، موافقت با برگزاری انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری و بررسی عفو تظاهرکنندگان خبر می‌رسد غربی‌ها دور تازه فشارها علیه این کشور را در دستور کار قرار داده‌اند.
در همین رابطه «آندرس فوگ راسموسن»، دبیر کل ناتو به روزنامه فرانسوی فیگارو گفت از اینکه اوکراین با امضا نکردن توافقنامه تجاری با اتحادیه اروپا امتناع کرد واقعاً متاسف است و این کشور باید آن را امضا کند!
وی در عین حال ضمن حمایت از مخالفانی که خواستار سرنگونی حکومت اوکراین هستند از رهبران فعلی این کشور خواست با توقف «خشونت» از «استقلال سیاسی» خود محافظت کند.
بسیاری از رهبران غرب نیز همچون راسموسن  با معرفی مخالفان اوکراینی به «مخالفان آرام» خواستار خویشتنداری کیف شده‌اند.
 این در حالی است که تصاویر و گزارش‌های منتشر شده از تحولات اوکراین نشان می‌دهد آنچه بر این کشور گذشته، کمتر از یک جنگ داخلی آن هم از نوع «تمام عیار» نیست. «لئونید کراوچوک»، اولین رئيس جمهور اوکراین پس از استقلال نیز گفت این کشور در آستانه یک جنگ داخلی قرار گرفته است.
در ادامه این فشارهای سیاسی خبر می‌رسد، کانادا پیش قدم شده و نخستین دور تحریم‌ها علیه اوکراین را اعمال کرده است.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری «ایتارتاس»، «جان برد» وزیر امور خارجه کانادا اعلام کرد که این کشور تحریم‌های روادیدی علیه برخی مقامات دولت اوکراین به اجرا گذاشته است.وی بدون نام بردن از این افراد، یادآور شد: دولت کانادا از روز سه‌شنبه برخی مقامات بلندپایه اوکراین که مسئول اعمال فشار بر تظاهرات‌کنندگان در این کشور هستند را ممنوع‌الورود کرده است.
به گفته «برد»، دولت کانادا با دقت روند اوضاع در اوکراین را زیر نظر دارد و انتظار دارد که مقامات کیف به درخواست‌های مردم معترض در این کشور، از جمله رعایت اصول دموکراسی احترام گذاشته و آن را تامین کنند.
وزیر خارجه کانادا هشدار داد در صورتی که دولت اوکراین خواسته‌های مخالفین را تامین نکند، اوتاوا حاضر است اقدامات جدیدی برای اعمال فشار بیشتر بر این کشور در نظر بگیرد.
نخست‌وزیران کشورهای اروپایی نیز دیروز با برگزاری یک نشست «فوق‌العاده» در بوداپست، پروسه فشارها بر دولت کیف را تکمیل کردند.
دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس به صراحت گفت اوکراین باید به سمت اتحادیه اروپا برود. وی ضمن خطاب قرار دادن معترضان اوکراینی به آنها گفت «اگر شما بخواهید می‌توانید»!
شروع ناآرامی‌های اوکراین بازمی‌گردد به 21 نوامبر 2013 و امتناع «ویکتور یانوکوویچ» رئيس جمهور این کشور از امضای توافقنامه تجاری با اتحادیه اروپا.
تظاهرکنندگان که طرفداران انقلاب ساقط شده نارنجی اوکراین و «یولیا تیموشنکو»، آخرین رهبر این انقلاب رنگی هستند می‌گویند تنها در صورتی به خانه باز‌می‌گردند که حاکمیت فعلی این کشور سرنگون شود.مخالفان داخلی و خارجی اوکراین روسیه را به مداخله در امور داخلی این کشور متهم می‌کنند.
در همین رابطه خبر می‌رسد پوتین، رئیس جمهور روسیه در نشست اتحادیه اروپا و روسیه که در بروکسل برگزار شد از سیاست‌های غرب در قبال اوکراین به شدت انتقاد کرده است. وی از اینکه دیپلمات‌های اروپایی با سفر به اوکراین به حمایت از مخالفان این کشور می‌پردازند انتقاد کرد و خواستار پایان مداخلات آنها در امور داخلی اوکراین شد.
سناتورهای روسی نیز دیروز با صدور بیانیه‌ای، اقدامات «تحریک‌آمیز» غرب را که با هدف ایجاد بی‌ثباتی در این کشور صورت می‌گیرد محکوم کردند.
گفتنی است، چندی پیش بسیاری از دیپلمات‌ها و سفرای غربی با زیر پا گذاشتن قوانین بین‌المللی در میان تظاهرات‌کنندگان اوکراینی حاضر شده و از آنها حمایت کردند.