با وجود ممنوعيت تظاهرات صورت گرفت
اوجگيري اعتراضهاي ضد دولتي در پايتخت اوکراين
به رغم اعلام ممنوعيت برگزاري تظاهرات، اعتراضها عليه دولت اوکراين در پايتخت اين کشور به اوج خود رسيده است.
به رغم اعلام ممنوعيت برگزاري تظاهرات، اعتراضها عليه دولت اوکراين در پايتخت اين کشور به اوج خود رسيده است.
«کيف» پايتخت اوکراين روز يکشنبه صحنه برخورد بين طرفداران اتحاديه اروپا و نيروهاي امنيتي اين کشور بود. آنطور که رسانهها نوشتهاند، نزديک به 100 هزار نفر از مخالفان دولت اوکراين در حالي که خواستار «استعفاي» «ويکتور يانوکوويچ» رئيسجمهور غربستيز خود بودند، مقابل دفتر رياست جمهوري با نيروهاي امنيتي به شدت درگير شدند. شمار زيادي از مخالفان دولت نيز همزمان با تجمع در ميدان «استقلال» کيف خواستار پيوستن کشورشان به اتحاديه تجاري، اتحاديه اروپا شدند.
ماجرا از حدود يک هفته قبل و پس از مخالفت «يانوکوويچ» با پيوستن کشورش به اين اتحاديه تجاري آغاز شد. به اعتقاد رئيس جمهور اوکراين شروط اتحاديه اروپا براي پيوستن کشورش به اين اتحاديه تجاري، کاملاً سياسي است لذا وي حاضر به پذيرفتن آن نشده است.
يکي از شروط اتحاديه اروپا آزادي «يوليا تيموشنکو»،آخرين نخستوزير نارنجيهاي اوکراين بود که با مخالفت «يانوکوويچ» مواجه شده است.
براساس تصاوير و گزارشهاي منتشر شده، در جريان درگيريهاي شديدي که درست يک روز پس از غيرقانوني اعلام شدن برپايي تظاهرات به وقوع پيوست، شماري از نظاميان و مردم مجروح شدند. خبرگزاري ريانووستي شمار مجروحان ناآراميهاي روز يکشنبه را 165 نفر اعلام کرده است.
احزاب سياسي مخالف در اوکراين اصليترين سازماندهنده تجمع حاميان همگرايي اروپايي در مرکز پايتخت هستند. شرکتکنندگان در اين تظاهرات اعلام کردهاند تا زماني که خواستههاي آنها برآورده نشود، ميدان استقلال شهر کيف را ترک نخواهند کرد.
«آرسني ياتسنيوک» يکي از رهبران احزاب مخالف اوکراين و از همقطاران تيموشنکو، در سخنراني در جمع معترضان در ميدان استقلال، خواستههاي آنها را برکناري دولت و «يانوکوويچ» رئيس جمهور است.
به گفته اين سياستمدار مخالف، بعد از برکناري دولت و رئيس جمهور، لازم است تا انتخابات پارلماني و رياست جمهوري پيش از موعد در اوکراين برگزار شود.
براساس آخرين اخبار منتشر شده، ميدان استقلال «کيف» همچنان در تصرف مخالفان دولت است و گروهي از معترضان نيز دفتر شهردار شهر را به تصرف خود درآوردهاند. برخي ناظران سياسي ميگويند، ناآراميهاي اخير اوکراين بعد از اعتراضات سال 2004 ميلادي که با حمايت غرب به انقلاب نارنجي منجر شد، بزرگترين اعتراضهاي خياباني اين کشور است. جالب اينکه تظاهرکنندگان به شدت از سوي اروپا و آمريکا مورد حمايت و تشويق قرار گرفتهاند!