kayhan.ir

کد خبر: ۳۱۰۱۴
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۲۲

سر دردم خوب نمی‌شود؟

عطرهای تند و برخی مواد غذایی مانند پیاز خام، شکلات، غذاهای تند و پرادویه، هات‌داگ، شیر، ماست و به ویژه پنیر، گوجه‌فرنگی، پرتقال، توت‌فرنگی، موز و مصرف سیگار می‌تواند موجب تشدید سردردهای میگرنی شود.


میگرن سردردی است که به 2 صورت شایع و کلاسیک دیده می‌شود.
در میگرن کلاسیک قبل از سردرد فرد علائمی مانند ایجاد خطوط زیگزاگ از یک طرف چشم و گسترش آن به تمام چشم را تجربه می‌کند وپس از حدود 15 دقیقه سردرد شروع می‌شود.
میگرن آبشاری
در میگرن شایع سردرد به شکل ناگهانی شروع می شود و از کم به زیاد می‌رسد. این نوع میگرن مانند آبشار است.
10 تا 20 درصد جمعیت دچار سردردهای میگرنی می‌شوند و این اختلال در زنان بیشتر از مردان است، همچنین سن شیوع میگرن حدود 35 سالگی است هرچند انتظار می رود با افزایش سن از شدت و دفعات سردردهای میگرنی کم شود، اما مواردی نیز وجود دارد که نشان می‌دهد شروع این سردردها در دوران یائسگی است.
سردردهای میگرنی در نوزادان و کودکان 4 ساله نیز شایع است.
سردرد میگرنی ضربان‌دار و معمولا یک‌طرفه است، اما همیشه نباید در یک سمت سر اتفاق بیفتد و چنانچه سردردی همیشه یک طرفه باشد باید بررسی شود.
سردردهای میگرنی معمولا با تهوع و استفراغ همراه است و مبتلایان نسبت به نور، صدا و برخی بوها حساسیت نشان می‌دهند. اکثر مبتلایان با استفراغ یا ماساژ شقیقه‌ها بهتر می‌شوند.
میگرن شکمی
برخی مبتلایان به سردردهای میگرنی از تغییر اشتها و احساس خستگی قبل از بروز حملات میگرنی خبر می‌دهند. همچنین گاهی سرگیجه و دل درد نیز مشاهده می‌شود. این میگرن می‌تواند بدون سردرد نیز ایجاد شود که در این موارد تشخیص افتراقی مهم است چرا که این میگرن جزو موارد نادر است.
سردرد میگرنی می‌تواند چند روز قبل تا چند روز بعد از زمان قاعدگی تشدید شود.
در برخی مبتلایان سردرد با سرما بدتر می‌شود و برخی فکر می‌کنند این سردرد ناشی از سینوزیت است.
یکی از عوامل تشدید‌کننده سردرد میگرنی در فوتبالیست‌ها دیده می‌شود؛ کسانی که با سرضربه می زنند دچار این نوع سردرد می‌شوند.
غذاهای ممنوعه برای میگرنی‌ها
عطرهای تند و برخی مواد غذایی مانند پیاز خام، شکلات، غذاهای تند و پرادویه، شیر، ماست و به ویژه پنیر، گوجه‌فرنگی، پرتقال، توت‌فرنگی و موز می‌تواند موجب تشدید سردردهای میگرنی شود. معمولا محدودیت غذایی برای مبتلایان وجود ندارد اما، توصیه می‌شود از غذاهایی که موجب ایجاد یا تشدید سردردهای میگرنی می‌شوند، بپرهیزند.
میگرن‌ هات‌داگی
هات‌داگ، غذاهای کنسروی، رنگ غذا و غذای ماده نیز موجب ایجاد سردردهای میگرنی می‌شوند.
همچنین نوعی سردرد به دلیل استفاده از هات‌داگ وجود دارد که به میگرن‌ هات‌داگ معروف است.
مصرف سیگار میگرن را تشدید می‌کند
بی‌خوابی و به ویژه گرسنگی و مصرف سیگار سردردهای میگرنی را تشدید می‌کند.
درمان در 2 فاز حاد و پیشگیری انجام می‌شود، چنانچه فرد مبتلا بیش از 3 بار در ماه سردرد بگیرد، درمان‌های پیشگیرانه توصیه می‌شود.