kayhan.ir

کد خبر: ۲۰۸۸۲۶
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۹ - ۲۰:۴۶

ایران به جمع کشورهای صادرکننده گواهینامه بین‌المللی بذر پیوست

رئیس ‌موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران پس از سال‌ها تلاش و آزمون‌های بین‌المللی توانست به جمع کشورهای صادر‌کننده گواهینامه بین‌المللی بذر دنیا بپیوندد.

محمدحسن عصاره افزود: بذر به عنوان یک موجود زنده در تبادل بین کشورها باید دارای گذرنامه و شناسنامه هویتی باشد.
وی اظهار داشت: کشورهایی که صاحب دانش فنی تولید بذر هستند و در صادرات و واردات تجاری آن نقش دارند، بایستی سازمان‌های بین‌المللی بذر و ارقام گیاهی آن را تایید کرده و گواهی بین‌المللی برای آنها صادر کنند.
وی با بیان اینکه «ایستا» در برخی کشورها  دارای شعبه بوده و ضمن نمونه‌برداری و گواهی بذر صادر می‌کند، گفت: ایران به عنوان شصت و چهارمین عضو به این انجمن پیوست که می‌تواند این گواهینامه بین‌المللی را صادر کند.
عصاره به مزایای پیوستن ایران به این انجمن بین‌المللی ‌اشاره کرد و افزود: نخستین دستاورد ایجاد سهولت لازم برای صادرات و واردات بذر می‌باشد به طوریکه دیگر افراد یا شرکت‌هایی که اقدام به واردات و یا صادرات بذر می‌کنند دیگر نیازی به صرف هزینه بالا و وقت در گرفتن گواهی بذر ندارند.
وی یکی دیگر از دستاوردها را ارزآوری بالا دانست و اظهار داشت: در بین کشورهای همسایه  فقط کشورهای روسیه، ترکیه و  پاکستان می‌توانند این گواهی را صادر کنند و مابقی کشورها این هویت بذر را دارا نیستند که اکنون هر کدام از کشورهای همسایه که تقاضای گواهی ایستا داشته باشند، همکاران ما می‌توانند اقدامات لازم را ارائه دهند.
رئیس ‌موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کشور ادامه داد: پیش از این برای دریافت گواهی بین‌المللی ایستا جهت صادرات یا واردات بذر از کشورهای دارای آزمایشگاه اکردیته ایستا اقدام می‌شد که به طور معمول زمانبر و هزینه‌بر بود ولی اکنون این آزمایشگاه با پیشرفته‌ترین لوازم آزمون و با دانش فنی بالا فعالیت می‌کند.
وی در ادامه به وضعیت تولید و واردات بذر در کشور‌اشاره کرد و گفت: کشور ما در تولید بذر محصولات استراتژیک همچون گندم و جو خودکفا می‌باشد و در محصولات علوفه‌ای تا بیش از ۹۰ درصد و در بذر حبوبات بیش از ۸۰ درصد از بذور داخلی استفاده می‌شود.
عصاره اضافه کرد: همچنین بخش عمده‌ای از بذر دانه‌های روغنی در کشور تولید می‌شود ولی در دانه روغنی سویا کمبودهایی داریم ضمن اینکه در بذور سبزی و صیفی در کشت سنتی خودکفا هستیم.